szerző:
hvg.hu

Az olasz gyártó nem éppen kétfilléres kőkemény sportautói iránt világszerte komoly érdeklődés mutatkozik.

A Lamborghini négy esztendeje mutatta be a Huracán nevezetű sportkocsit, melyből a napokban készült el a tizenegyezredik példány, ami egész konkrétan egy olasz vevő által megrendelt, kék színben pompázó példány. Ez egy ilyen kis olasz gyártótól igen szép teljesítmény, főleg annak ismeretében, hogy az elődmodell Gallardóból 10 év alatt adtak el tizennégyezer darabot.

©

Ezzel egy időben készült el a Huracán nagytestvérének, az Aventadornak a nyolcezredik példánya, ami egy Japánba szállítandó szürke S Roadster kivitel. Ez is igen komoly teljesítmény, hiszen az elődmodell Murcielagóból közel egy évtized alatt csak valamivel több mint négyezer darab hagyta el az olasz gyár kapuit.

©

A Lamborghini az idei évben eddig mintegy 11 százalékkal több Huracánt és Aventadort készített, mint 2017 hasonló időszakában. És mostanság fél év alatt kétszer annyi ilyen kőkemény sportkocsit gyárt, mint öt évvel ezelőtt egy teljes esztendőben.

©

Ugyancsak jól fogy a vállalat nemrégiben leleplezett első divatterepjárója, a 650 lóerős Urus, melynek házon belüli részesedése hamarosan el fogja érni az 50 százalékot. Érdekesség, hogy míg 2016-ban még kevesebb mint 3500 Lamborghini készült, addig idén már több mint 5000, jövőre pedig mintegy 8000 ilyen olasz autó hagyhatja el a gyártósorokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Robbanás történt a lyoni egyetemen

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők