szerző:
hvg.hu

Ez az új kompakt prémium divatterepjáró igen jól mutat, és erőhiányban sem igazán szenved.

Hétévnyi gyártást követően az Audi néhány napja küldte nyugdíjba az elsőgenerációs Q3-at, melynek Győrben készülő teljesen új fejlesztésű utódja ilyenre sikeredett:

©

Az elődjénél nagyobb és tágasabb második generációs Q3-ból a forgalmazás őszi kezdetekor a 45 TFSI típusjelzésű változat lesz a legerősebb, melynek turbós benzinmotorja 230 lóerős teljesítményt és 350 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre.

©

Nyílt titok, hogy a későbbiekben több ennél jelentősen erősebb Q3 is érkezik majd, a jéghegy csúcsát pedig az RS Q3 fogja jelenteni. A kifutó széria legerősebb RS modellje 360 lóerős volt, az új kiadás motorházteteje alatt pedig várhatóan egy 400 lóerő körüli teljesítményű turbós benzinmotor teljesít majd szolgálatot.

Az Audi RS Q3 valahogy így fog kinézni, ahogy a virtuális autótuning koronázatlan hazai királya, X-Tomi megrajzolta:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!