szerző:
hvg.hu

Egy ennyire örökélet-autót leváltani elég komoly vállalkozás.

Az 1977-ben megjelent típus gyakorlatilag ugyanúgy néz ki ma is, ami sokak számára tulajdonképpen előny, míg piaci szempontból azért vélhetően komoly hátrány.

©

A mai napon megnyitott Moszkvai Autóshow-n bemutatkozott egy modell, amely a Lada 4x4 Vision nevet viseli és egyértelműen a Niva utója, amelyről az orosz cég jelenlegi főtervezője, Steve Mattin azt állítja, a szériaváltozat alig fog eltérni tőle.

©
©
©

A Lada nem tett közzé lényegi információt az újdonságról, így leginkább a képekre lehet hagyatkozni, amikor az új Lada Niváról, vagyis a 4x4-ről esik szó. A stílusa nyilvánvalóan forradalmi az elődhöz képest, az, hogy annyira időtálló is lesz-e, majd kiderül. Az viszont már most látható, hogy azt az igazán szögletes és egyszerű formát, amit a klasszikus Niva tudott, az újdonság nem örökölte meg.

A kocsi leginkább erős formai elemei az X-formák, az elején, az oldalán egyaránt, és még számtalan apró részletében is. Mint a gyári, de még számítógépes képeken is látszik, a beltér is totálisan modernizálódik, színes lesz és digitális. Érdekes részlet az orosz zászló feltűnése az első sárvédőelem oldalán, amolyan Mini Cooper módra, aztán meglátjuk, a végleges változaton is ott lesz-e.

©
©
©
©

A jelenlegi generációt még nem kell gyorsan temetni, a generációváltás csak 2021-ben lesz, de ha megtörténik, az kétségkívül komoly váltás lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!