szerző:
hvg.hu

A csillagos márka szokásához híven egy igen jól felszerelt modellel indítja útnak új modelljét.

A Mercedes általában minden típusából készít egy úgynevezett Edition 1 kivitelt, mely limitált példányszámban készülő modell a forgalmazás megkezdését követő első néhány hónapban kapható. Az Edition 1 modellek általában nem olcsók, mivel rengeteg extra alapáron jár hozzájuk, összességében véve megéri lecsapni rájuk.

A Mercedes július végén leplezte le az A-osztály szedán változatát, és most ennek a típusnak mutatkozott be a mellékelt fotókon is látható Edition 1 kivitele. Az alapvetően az AMG Line felszereltségre épülő limitált szériát elsősorban az egyedi 19 colos kerekeiről, illetve a réz színű külső/belső díszítéseiről lehet felismerni.

©

Az Edition 1 alapáron nagy teljesítményű LED-fényszórókkal, 64-színű belső LED-világítással, multifunkciós bőrkormánnyal és sportülésekkel rendelkezik, és többféle motorral is készül.

A szedán értelemszerűen ugyanazt a technikát vonultatja fel, mint a nemrégiben általunk is alaposan kipróbált ötajtós alapmodell, viszont a csomagtartójába nem kevesebb mint 420 liternyi csomagot lehet behelyezni.

©

A gyártó kiemelten büszke az új modell aerodinamikus karosszériájára: a szedán légellenállási tényezője mindössze 0,22, ami jobb a kifutó CLA alapmodell 0,23-as értékénél. Itt jegyzendő meg, hogy az A-osztály szedán mellett továbbra is megmarad a kínálatban a formailag nagyon hasonló, de kicsit sportosabbra hangolt CLA, melyből hamarosan érkezik az újgenerációs kiadás.

A Németországban és Mexikóban gyártandó A-osztály szedánt élőben elsőként az októberi Párizsi Autószalonon tekintheti majd meg a nagyközönség. A forgalmazás kezdetekor egy 163 lóerős és 250 Nm-es benzinmotorral, illetve egy 116 lóerős és 260 Nm-es dízel erőforrással lesz kapható a szedán, ami a későbbiekben az A-osztály többi motorját is meg fogja kapni. Az európai forgalmazás még az idén meg fog kezdődni.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Handó visszavág

Handó visszavág

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Cseh László kiakadt a FINA-ra