szerző:
hvg.hu

Egy belga egyetemi csapat élőben is megmutatta, hogy milyen egyszerű bejutni és elvinni egy Teslát.

A leuveni egyetem kutatócsoportja, akik kétség kívül nem amatőrök, mert számítógépes biztonsági és ipari titkosítási eljárásokkal foglalkoznak, komoly biztonsági hibát fedeztek fel a Teslák kulcsnélküli bejutási rendszerében. Lényegében 2 másodperc alatt klónozták egy Tesla Model S kulcsait, ezzel lehetővé téve a bejutást az autóba, majd annak elindítását.

A Pektron szoftvercég által kifejlesztett rendszer számos csúcskategóriás autótípusban feltűnik. A kutatócsoport szerint a rendszer azért különösen sérülékeny, mert egyáltalán nem kell közel kerülni a kulcshoz, hogy azt klónozzák. Az alábbi videó is ezt szemlélteti.

Egy másik, ugyancsak exkluzív márka, a McLaren hasonló problémájára szintén felhívták a figyelmet. Ők, mint az Autocar brit lap írja, e-mailben értesítették ügyfeleiket.

Mivel a Tesla is tud a problémáról, már korábban közzétettek egy lehetőséget a hekkelés ellen, ami nem más, mint egy pinkód, amit indítás előtt be kell ütni az indításhoz.

Visszatérnek a rettenetes kormányzárak a high-tech autótolvajok miatt?

Ki ne emlékezne a kilencvenes évek látványos védelmi eszközeire. "Balta-zárra" és társaikra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Állítólag van egy titkos laboratóriuma a Huaweinek, amit csak úgy hívnak: a Fehér Ház

Állítólag van egy titkos laboratóriuma a Huaweinek, amit csak úgy hívnak: a Fehér Ház

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

A Doktor díja

A Doktor díja