szerző:
hvg.hu

Az új motorokkal támadó kompakt divatterepjárót a Párizsi Autószalonon láthatjuk majd először testközelből.

A Renault 2015 elején lebbentette fel a fátylat a Kadjarról, mely 3 év eltelte után most egy komolyabb ráncfelvarráson esett át. Kívülről elsőre a módosított hűtőrács, az átrajzolt ködlámpák, illetve az új lökhárítók tűnnek fel, ezenkívül pedig új 17, 18, illetve 19 colos kerekek érhetőek el a kínálatban.
©

A belsőt érintő változások közül ki kell emelnünk a modernizált fedélzeti számítógépet, az áttervezett üléseket és a korábbiaknál jobb minőségű anyagokat.

©

Újdonság az 1,3 literes turbós benzinmotor, amit a Renault a Daimlerrel közösen fejlesztett. Az új TCe erőforrás 140, illetve 160 lóerős kivitelben készül, és hatsebességes kéziváltót, illetve duplakuplungos automataváltót lehet társítani mellé.

©

Felfrissítették továbbá az 1,5 literes turbódízelmotort, mely egyrészt erősebb lett, 115 és 150 lóerős változatban érhető el, másrészt pedig az új SCR katalizátor révén kevesebb károsanyagot bocsát ki. A kétkerék-, illetve összkerékhajtású új Kadjar áráról egyelőre sajnos nem szól a fáma.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!