szerző:
hvg.hu

Két ülés, elektromosan működtethető vászontető, háromféle motor. Befutott hivatalosan is a BMW új roadstere.

Élőben majd idén októberben a 2018-as Párizsi Autószalonon lehet látni a bajor kétüléses modellt, az új Z4-est.

©
©
©

Az 50:50 százalékos ideális tengelyterhelésű roadster a karbon széles körű használatának köszönhetően mindössze 1 400 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis 150 kilogrammal könnyebb az elődjénél. Az autó karakterét leginkább a  hűtőmaszk újfajta rácsozata, valamint az új szerkezetű, egymás fölé rendezett szegmensekből álló első lámpatest határozza meg.

A legerősebb új Z4-es az M40i BMW M Performance modell 340 lóerő maximális teljesítményre képes, egy soros hathengeres erőforrás révén, míg a BMW Z4 sDrive30i 258 lóerős lesz a BMW Z4 sDrive20i pedig 197 lóerős maximális teljesítményű. Mindhárom benzinmotor erejét és forgatónyomatékát a nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltó legújabb generációja továbbítja a kerekek felé.

©
©
©
©
©

Az M Sport fékrendszer, adaptív M Sport futómű, M Sport differenciálmű és nagyteljesítményű gumiabroncsok alapfelszereltségként csak a BMW Z4 M40i modellnek járnak, a másik kettő esetében opciósan lehet megrendelni.

A modellt 2019 tavaszától lehet megrendelni majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Bezár és átalakul a Castro Bistro

Bezár és átalakul a Castro Bistro

Áfacsaló bűnszervezetre csapott le a NAV

Áfacsaló bűnszervezetre csapott le a NAV

Munkásszállóvá alakították az iskolát egy vasi faluban

Munkásszállóvá alakították az iskolát egy vasi faluban

Csökkent Gulyás Gergely hatásköre

Csökkent Gulyás Gergely hatásköre