szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vázoljuk, hogy pontosan mennyire gyors az amerikai gyártó legújabb villanyautó-töltője.

Elon Musk, a Tesla első embere tavasszal jelentette be a vállalat harmadik generációs villanyautó-töltőjét, melynek telepítése mostanság kezdődik meg. A 250 kW csúcsteljesítményű V3-as töltők teljesen új, folyadékhűtéses kábeleket kaptak, a legnagyobb töltési sebességet pedig első körben a szoftverfrissített Model 3-asokkal lehet kihasználni.

Egy lényegében teljesen lemerült nagy akkumulátoros Tesla Model 3-at az új töltővel olyan sebességgel lehet tölteni, hogy percenként 24 kilométeres, 5 percenként pedig mintegy 120 kilométeres hatótávolságot nyerünk. De persze ez nagy mértékben függ attól, hogy milyen nehéz a bal lábunk és mennyire tapossuk a gázpedált.

©

Ahogy növekszik a töltöttségi szint, úgy természetesen lassul a töltés. 45 százaléknál percenként körülbelül 16 kilométeres-, 70-80 százaléknál pedig percenként mintegy 8 kilométeres hatótávolság nyerhető.

A világ leggyorsabb villanyautó-töltője, az egy ideje már hazánkban is elérhető Ionity még nagyobb, konkrétan 350 kW teljesítményű, azonban egyelőre nincs olyan autó, amely képes lenne 150 kW-nál nagyobb teljesítményt felvenni.

Várhatóan a hamarosan bemutatkozó Porsche Taycan lesz az első olyan típus, amely 350 kW-tal lesz tölthető, de egy ideje már 450 kW-os töltőket is tesztelnek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn