szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sofőr megsértette a kamionstopot, aztán neki állt feljebb.

Még július 6-án történt, hogy a röszkei határátkelő kilépő oldalán egy szerb honosságú jármű össztömege meghaladta a megengedett 7,5 tonnát. Ezzel pedig megsértette az érvényben lévő kamionstopra vonatkozó rendelkezéseket, írja a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye.

Egy pénzügyőr zászlós felszólította a kamion sofőrjét, hogy kísérje a szabálysértési irodába. A sofőr ezt először megtagadta, majd az osztályvezető jelenlétében szidalmazni kezdte a pénzügyőrt. A sofőr ezután, hogy önkényesen kivonja magát az eljárás alól, elvette az íróasztalon elhelyezett úti okmányok között lévő útlevelét, és megpróbálta elhagyni az irodát elhagyni. Ezt a pénzügyőr persze igyekezett megakadályozni, mire a sofőr dulakodni kezdett a zászlóssal, de nem aprózta el:

megharapta a pénzügyőr bal kezének mutatóujját, ezzel vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Az ügyészség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki a sofőrt – aki tényre és bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett –, majd gyorsított eljárásban, 2019. augusztus 12. napján a Szegedi Járásbíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte. A járásbíróság – a büntetésre vonatkozó ügyészi indítványnak megfelelően – a nem magyar állampolgár elkövetőt három évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A nyomozó ügyészség legutóbb 4 nappal ezelőtt járt el hasonló gyorsított eljárásban egy török állampolgárságú férfi és fia ellen, akik a röszkei határátkelőn szóváltásba keveredtek egy szintén kilépésre várakozó motorossal, majd dulakodni kezdtek a jogszerűen intézkedő rendőrökkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly

Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly

Ellopta a kórházi liftre kapott pénzt, felfüggesztett börtönt kapott

Ellopta a kórházi liftre kapott pénzt, felfüggesztett börtönt kapott

Haláleset, nemzetközi körözés: lassan filmbe illő a Wirecard-botrány

Haláleset, nemzetközi körözés: lassan filmbe illő a Wirecard-botrány