szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még idén megjelennek a magyar utakon a tisztán elektromos autókkal dolgozó WeShare járművei. A cég szolgáltatása jelenleg csak Németországban érhető el.

Komoly európai terjeszkedésbe kezd a Volkswagen Group tisztán elektromos autómegosztó platformja, a WeShare – írta a villanyautosok.hu oldal, hozzátéve, hogy a cég idén Budapesten is feltűnik.

A WeShare jelenleg csak Berlinben működik, de egy hivatalos terjeszkedési terv alapján a vállalat tavasszal Prágát és Hamburgot is szeretné bevenni, később pedig Párizsban, Madridban, Münchenben, Milánóban is elérhetővé válnának.

Ennek a bővítésnek a része a magyarországi megjelenés is.

©

Budapesten és Prágában a Škodával fog együttműködni a Volkswagen, a hazai WeShare kínálatban így Citigo e iV-kre is számíthatunk. A többi nagyvárosban elektromos Volkswagen Golfok, e-Up!-ok, valamint az év végétől ID. 3-asok is a kínálat részévé válnak – írta a lap.

A budapesti indulással kapcsolatos részletek, így a kocsik bérlésére vonatkozó árak sem ismertek egyelőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Saját autó helyett Uber és car sharing? Úgy tűnik, ez nem így lesz

Egyáltalán nem biztos, hogy azoknak lesz igazuk, akik szerint a mai fiatal generációk tagjai tömegesen hagynának fel a saját autók vásárlásával – állítják amerikai szakértők, akik szerint leginkább a gazdasági válság miatt csökkent az USA-ban az újautó-vásárlás. Szerintük amikor már egy családban a második gyerek is elkezdi az iskolát, aki tud, autót vesz.

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt