szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendszerváltás korába repít vissza bennünket ez a lényegében szalonállapotú lengyel kisautó.

A Fiat 1972 és 1980 között gyártotta a népszerű 500-as modell utódját, a 126-os típust, melynek lengyel változatát, a Polski Fiat 126p-t 1973-tól egészen 2000-ig gyártották.

A legfiatalabb Kispolszkik tehát 20 évesek, vagyis 10 évvel fiatalabbak, mint ez a most Bükkszenterzsébeten eladásra kínált, lényegében új állapotú példány.

©

A piros Polski Fiat 126p érdekessége, hogy az elmúlt 3 évtizedben mindössze 3 021 kilométert tettek meg vele. A veterán autóként is vizsgáztatható kiskocsit az első tulajdonosa kínálja eladásra.

©

A garázsban tartott, friss műszakis Kispolszki ára 1,2 millió forint. "Alkatrésznek majd egy egész másik kispolszkit is adunk hozzá" – olvasható a hirdetésben.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

1,7 milliárd forint egy ilyen Bugatti Divo, de már mindet előre eladták

1,7 milliárd forint egy ilyen Bugatti Divo, de már mindet előre eladták