#ÁAK

MTI Gazdaság

ÁAK: Gyorsan belejöttek a sofőrök az e-útdíjba

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) tapasztalatai szerint az útdíjfizetésre kötelezettek gyorsan megtanulták a július elsején bevezetett új rendszer használatát, ez a regisztrált felhasználók és tehergépjárművek növekvő számából is látszik.

hvg.hu Autó

Szüneteltetik az e-útdíjat

Négy órára leállítják vasárnap éjjel az e-útdíj rendszert rendszerfrissítás miatt - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK).

MTI Autó

E-útdíj: üzemszünet lesz vasárnap hajnalban

Rendszerfrissítés miatt szünetel az e-útdíj rendszer vasárnap hajnalban; azok a tehergépjárművek, amelyekre a kamionstop nem vonatkozik ebben az időszakban ingyen közlekedhetnek, az előre megváltott jegyek pedig visszaválthatók.

MTI Gazdaság

Nem sikerült jól a mai magyar kötvényaukció

Gyenge kereslet fogadta az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki kötvényaukcióját: a 3 és 15 éves papírokra benyújtott ajánlatok összege nem érte el a felkínált mennyiséget, így az ÁKK csak az 5 éves kötvényekből értékesített a meghirdetett összegben.

MTI Gazdaság

Csak az OTP-n keresztül fizethető bankkártyával az e-útdíj

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. zárt tenderén, egyetlen ajánlattevőként, az OTP Bank nyerte el az e-útdíj on-line bankkártyás fizetéshez szükséges banki szolgáltatás végzését. A június 10-én született döntés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

hvg.hu Gazdaság

E-útdíj: lehet, hogy nem indul el csütörtökön a regisztráció

Az e-útdíjról szóló rendelet szerint a fuvarozók június 20-tól regisztrálhatják járműveiket az Állami Autópálya Kezelő rendszerében. A rendszer tesztelése még mindig tart, ezért nem biztos, hogy holnap megkezdhető a regisztráció. Az ÁAK oldalán a kezdés dátumát átírták június 24-re.

MTI Gazdaság

Kész lett az ófehértói mérnökségi telep az M3-ason

Elkészült az ófehértói autópálya-mérnökség és -rendőrség telepe az M3-as autópálya Nyíregyháza és Őr közötti szakaszán; a több mint egymilliárd forint értékű beruházást Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára jelenlétében adták át kedden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település határában.

MTI Gazdaság

A rendőrség ellenőrzi az e-útdíj fizetést, változhat a büdzsé

A megtett úttal arányos díj fizetését a rendőrség ellenőrzi. Amennyiben a rendszer kiépítése meghaladja a költségvetésben tervezett összeget, átcsoportosítással, vagy az idei büdzsé módosításával oldható meg a finanszírozás - jelent meg az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben.

Szabó M. István Gazdaság

E-útdíj GPS-alapon: "A 6-os főúton olykor kimarad a jel"

Szakértők szerint nem bonyolult a flottakövető szolgáltatók együttműködésével felépülő rendszer, amit a nagy tömegű tehergépjárművek elektronikus útdíjfizetésének megvalósítására álmodott meg a szakminisztérium. A határidő továbbra is rendkívül szűknek tűnik, akár az együttműködést megalapozó szerződések, akár a technológiai fejlesztések szempontjából nézzük. És akkor még nem beszéltünk az adatbiztonsággal kapcsolatos problémákról.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Népszerűtlen ötlettel állt elő az ÁAK

Az elektronikus útdíjhoz kapcsolódóan a flottakövetőktől kér adatokat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. – írja a Népszabadság csütörtöki számában.

hvg.hu Gazdaság

Megkezdték a toborzást az e-útdíj rendszer működtetéséhez

Álláshirdetéssel keresik az ígéretek szerint már júliusban működésbe állítandó e-útdíj rendszer humánerőforrás motorját jelentő ügyintézőket. Nem kell hozzá diploma, de jogsi, angol-, vagy némettudás és számítógépes irodai ismeretek nélkül nincs felvétel. Az elektronikus útdíjrendszerrel kapcsolatos homály azonban e munkástoborzással sem oszlott el teljesen.

hvg.hu Gazdaság

Nem tudja az állam, ki adja el a kötvényeit

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) áprilisban megkötötte a szerződést a Letelepedési Magyar Államkötvényeket árusító céggel, de az atlatszo.hu adatigénylése után az már kiderült, hogy az ÁAK "nem rendelkezik információval a Hungary Special Debt Fund (HSDF) tulajdonosi szerkezetére vonatkozóan".

MTI Itthon

"Mélyponton van az Orbán-kormány hitelessége"

Mélyponton van az Orbán-kormány hitelessége, ugyanakkor gazdaságpolitikája miatt az állam hitelállománya csúcspontra ért - jelentette ki Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Nem büntetik meg az autópályán rekedt autósokat

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a kritikus időjárási és forgalmi helyzetre való tekintettel átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópálya szakaszokat – közölte a társaság.

MTI/Népszava Autó

Matrica: nem állíthatna meg autókat az autópálya-ellenőr?

Szakértők szerint alkotmányellenes rendelet hatalmazza fel az autópálya-ellenőrt, hogy autókat állítson meg – írta a Népszava. Korábban a hvg.hu is beszámolt arról, hogy az autópálya-kezelő nem tud mit kezdeni azokkal az autósokkal, akik nem állnak meg munkatársainak.

1 2 3
Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

A kiélezett járványhelyzetben az ellátás megszűnésével fenyegetnek orvosok az új szerződésük miatt

A kiélezett járványhelyzetben az ellátás megszűnésével fenyegetnek orvosok az új szerződésük miatt

Emelkedhet a húsok ára

Emelkedhet a húsok ára

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

A címlapról ajánljuk