MTI Világ

Lecsukják a hackereket támogató amerikai újságírót

Összesen 63 hónap börtönbüntetésre ítélte egy dallasi bíróság helyi idő szerint csütörtökön Barrett Brown amerikai újságírót, amiért cikkeket közölt az Anonymous hackercsoportról, és annak nem hivatalos "szóvivőjeként" működött.

Fekete Norbert Itthon

Maszkosok biztatták szervezkedésre a magyarokat

Alig száz embert mozgatott meg Budapesten az Anonymus és az Occupy mozgalom akciója, amelyben világszerte mintegy 400 városban Guy Fawkes-maszkos felvonuláson tiltakoztak "a bankok, a kormány, a pártok és a média hazugságai ellen". A Szabadság menete szervezőinek konkrét megoldásai nincsenek a mostani helyzetre, de egy rendszerkritikus összefogást azért meghirdettek.

HVG Kult

HVG: Magyar szobrot koppintottak le az azeriek

Szinte csak a fejében tér el a városligeti Anonymus-szobortól az a Rómában tavaly felavatott köztéri alkotás, amely az azerbajdzsáni kultúrdiplomáciának a vitatott származású középkori perzsa költőért, Nizámiért folytatott kampánya részeként született meg.

MTI / hvg.hu Itthon

Még nem heverte ki az Ab honlapja a hétvégi hackertámadást

Nemsokára ideiglenes oldalt indít az Alkotmánybíróság addig, amíg a honlapjukat ért múlt hétvégi támadás után sikerül biztonságosan újraépíteni a rendszert. Sereg András szóvivő pénteken azt mondta, hogy a hackertámadás körülményeit vizsgálják. Az ideiglenes oldalon a legszükségesebb információk vannak, például a napirend vagy a taláros testület határozatai.

hvg.hu Napi merítés

Feladta magát a LulzSec hackercsoport vezetője

A FOX News információi szerint feladta magát az FBI-nál a LulzSec hackercsoport vezetője. Egykori társai szerint az elmúlt hetekben letartóztatott Anonymus tagokat is a Sabu néven tevékenykedő férfi szolgáltatta ki a rendőröknek.

hvg.hu/Index Itthon

Index: átírta az alaptörvényt az Anonymous

Magukat a magyar Anonymous tagjainak nevező hackerek átfogalmazták az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt - írja az Index. Valószínűleg vasárnapra virradóra változtatták meg a szöveget.

MTI Világ

Az Anonymous meghekkelte a CIA honlapját

Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja (www.cia.gov). Az Anonymous nemzetközi hackercsoport azzal az üzenettel jelentkezett, hogy ez az ő művük volt.

MTI Tech

Megbosszulták a hackerek az ex.ua bezárását

Internetes támadás bénította meg csütörtökön több ukrán hivatalos szerv honlapját, miután a belügyminisztérium utasítására átmenetileg bezárták a kalóztartalmakat is megosztó ex.ua fájlcserélő portált.

techline.hu Tech

Melléfogott a rendőrség a Lulzsec hackerrel?

Sok borsot törtek már a rendőrség (és a becsületes felhasználók) orra alá Lulzsec hackercsoport tagjai, ezért is örült mindenki a „nagy” letartóztatásnak.

hvg.hu Tech

Bosszú az Anonymustól: nagy baj lehet az olasz melóból

Az Anonymus néven elhíresült hackerközösség azt állítja, hogy betört a kiberbűnözés-ellenes olasz ügynökség, a CNAIPIC rendszerébe és rátette a kezét nyolc gigabájtnyi titkos dokumentumra. Ha a hír igaz, az jelentős aggodalomra adhat okot, a legfontosabb olasz IT-rendszerekre ügyelő CNAIPIC ugyanis a világon több titkosszolgálati szervezettel is együtt dolgozik.

MTI Világ

Meghackelték a NATO honlapját?

Az Anonymous nevű hackercsoport azt állítja, hogy feltörte a NATO honlapját, és óriási mennyiségű titkos adatot szerzett meg onnan. Csütörtöki közleményükben ugyanakkor hozzátették, hogy felelőtlenség lenne ennek az egy gigabyte mennyiségű adatnak a közzététele.

hvg.hu Itthon

Tényleg Ópusztaszeren ülésezett az első országgyűlés?

Az Anonymus háromszáz évvel a honfoglalás után feljegyzett írásából eredő Pusztaszer-kultusz újabb fejezete nyílt meg a minap azt követően, hogy az MTI hírül adta, az új Alkotmány aláírása "az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhet meg". Az Urbanlegends.hu ennek kapcsán felidézi Kovács Ákos Árpád-ünnep, Szent Istvánkor - Egy kultikus emlékhely genealógiája című tanulmányát.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan írtak Anonymusról?

A Névtelen Jegyzőt és művét is sok jelzővel illették, volt már hamisító, de volt már a magyar történelem ősi, tiszta forrása is. A Történelem mindenkinek blog megpróbálja számba venni, hogy kik és milyen elméleteket fogalmaztak meg a Gesta Hungarorumról és szerzőjéről.

Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Ed Sheeran apa lesz

Ed Sheeran apa lesz

Trump már nem úgy érez a kínai elnök iránt, mint korábban

Trump már nem úgy érez a kínai elnök iránt, mint korábban

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Európai körútra indult Trump egyik minisztere, Orbán és Magyarország viszont nincs a listáján

Európai körútra indult Trump egyik minisztere, Orbán és Magyarország viszont nincs a listáján

A címlapról ajánljuk