Örményország kincsének titka - az Ararat gyárában jártunk
Mindig időben érj oda vacsorára, szívj Hawaii szivart, és igyál örmény konyakot - ezt a gyakorlatias bölcsességet Sir...
Mindig időben érj oda vacsorára, szívj Hawaii szivart, és igyál örmény konyakot - ezt a gyakorlatias bölcsességet Sir...
Ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – ideje, hogy felülkerekedjünk a szokásos „Ugorjatok fel egy kávéra”...
Ha brandy, akkor az idősebb generációnak egyből az örmény borpárlat, az Ararat jut eszébe.
A Szovjetúnió szétesésével 1991-ben létrejött Örményországról általában keveset hallani. Nem csak földrajzi távolsága, de elszigeteltsége is indok erre, pedig több okot is tudunk arra, hogy miért érdemes ide látogatni. És most nem a veszélyes Balkánról lesz szó.
A bibliai történet szerint miután Noé szélnek eresztette bárkájából az állatokat, szőlőt telepített az Ararat lejtőire, és feltalálta a borkészítést. A 2500 évvel ezelőtt örmény földön járó görög utazók már kifejezetten fejlett borkészítési kultúráról és széles borválasztékról tudósítottak.