#Danubius Rádió

MTI/hvg.hu Itthon

Washingtoni iroda képviseli a magyar államot a Sláger-Danubius-ügyben

Az amerikai Arnold&Porter LLP ügyvédi iroda képviseli több mint félmilliárd forintért a magyar államot a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja előtt zajló választottbírósági eljárásban az egykori Sláger és Danubius rádiók ügyében - a februárban született döntés a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

M. László Ferenc Itthon

Nagyon szereti a Nyerges-közeli rádiókat a Szerencsejáték Zrt.

A kormányzati kampánypénzek és állami cégek rádiós reklámköltéseinek közel fele a fideszesként elkönyvelt nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt rádiójához, a Class FM-hez folyik be már a második éve. A legnagyobb állami reklámozó, a Szerencsejáték Zrt. rádiós reklámkiadásainak 82 százalékát, 580 millió forintot költött tavaly a Danubius egykori frekvenciáján sugárzó rádióra. Közben a vetélytárs, a Székely Gábor volt SZDSZ-es politikus tulajdonába került Neo FM nagy bajban van, ha nem rendezi a díjtartozásait a Médiatanács felé, napokon belül lekapcsolhatják. A Sláger utódja idén egyetlen fillér állami reklámpénzt nem kapott. Közben a médiahatóság teljesen átírta a 2009-ben politikai botrányok közepette készült szerződést a két rádióval, jelentősen csökkentve a fizetendő éves díjukat.

hvg.hu Itthon

Magyarországot perli a Danubius és a Sláger tulajdonosa

Beperelte Magyarországot a Sláger és a Danubius Rádió tulajdonosa, az indianapolisi Emmis International Holding, az Emmis Communications Corporation tagja, valamint a Bermudán bejegyzett Accession Mezzanine Capital kockázati tőkealap.

MTI Világ

Visszautasította a Sláger és a Danubius keresetét Washington

Visszautasította a Sláger és a Danubius rádió tulajdonosai által Magyarország ellen benyújtott kereseti kérelem nyilvántartásba vételét a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) - tájékoztatott a magyar állam képviseletét ellátó Arnold & Porter LCC ügyvédi iroda.

MTI Itthon

Class FM: nincs veszélyben a sugárzási jog

A Class FM érvényes műsorszolgáltatási szerződéssel rendelkezik, sugárzási joga nincs veszélyben - így kommentálta Turi Árpád, a rádió vezérigazgatója a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai, a frekvenciapályázatokat érintő döntését.

MTI Itthon

A Sláger keresetét elutasította, a Danubiusénak részben helyt adott az LB

A kereskedelmi rádiók frekvenciapályázata kapcsán szerdán két eltérő felülvizsgálati döntést hozott a Legfelsőbb Bíróság (LB): a Sláger Rádió keresetét - a jogerős ítéletet megváltoztatva - teljes egészében elutasította, a Danubius Rádió esetében azonban hatályában fenntartotta a keresetnek részben helyt adó jogerős ítéletet. A döntés a Class FM és a Neo FM sugárzási jogát nem érinti.

Gazdaság

Perel a Sláger és a Danubius tulajdonosa

Sikertelenül zárult a magyar állam, valamint a Sláger Rádió és a Danubius Rádió tulajdonosai közötti peren kívüli megegyezésre szánt kötelező konzultációs időszak - írja az e heti Figyelő.

hvg.hu Gazdaság

Sláger-per: a magyar állam külföldi vagyonán is behajtatható a kártérítés – interjú

A Danubius és a Sláger rádió amerikai tulajdonosai biztosak abban, hogy a Világbank beruházási döntőbírósága (ICSID) el fogja fogadni kártérítési követelésüket a magyar állammal szemben – mondja a hvg.hu-nak adott interjújában Michael McNutt, a Danubiust tulajdonló amerikai Mezzanine Capital Management képviselője. A per januárban kezdődhet, ha addig nem sikerül peren kívül megegyezniük a feleknek.

MTI Itthon

Törvénytelenül bántak el a Sláger Rádióval

Jogerősen pert nyert a Danubius Rádió és a Sláger Rádió az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen - közölte a rádiókat képviselő ügyvédi iroda vezetője, Szecskay András szerdán az MTI-vel. A bíróság nem kötelezhette az ORTT-t a szerződések felmondására, de az indoklásokban megállapította, hogy - mivel a szerződést nem lehetett volna megkötni - a médiahatóságnak kötelessége felmondani az FM1-gyel és az Advenio Zrt.-vel kötött szerződéseket. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéleteit mind a Sláger Rádió, mind a Danubius Rádió tekintetében. Az ORTT felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz.

hvg.hu Vélemény

Véges a frekvenciaosztogatók hatalma

Ha politikusi döntések szabályozzák a főáramú tömegmédia piacát a nézők illetve a hallgatók ítélete helyett, annak a vége rendszerint egy panamabűzös történet. Ha az útépítésnél, közüzem-és közlekedésfejlesztésnél, általában a hatalom által döntésre vitt tendereknél ez van mifelénk, ugyan mitől lenne pont ez másként? De van egy jó hírünk: míg a sztrádát és völgyhidat nem lehet felvinni az önszabályozó világhálóra, a rádió-és tévécsatornákat előbb-utóbb igen. Talán még ebben az évtizedben. Ezzel a médiacenzoroknak befellegzik.

hvg.hu Itthon

Médiajogász: fel kell bontani a jogszerűtlen rádiós szerződéseket

A jogsértő pályázat eredményeként született szerződéseket fel kell bontani - mondta Bayer Judit médiajogász az MTI érdeklődésére szerdán annak kapcsán, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) nem jogerősen kimondta: jogsértő volt, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázatán a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot.

hvg.hu Itthon

Jogsértően pályáztatta az ORTT a kereskedelmi rádiókat

Jogsértő volt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly őszi frekvenciapályázata, melynek eredményeként a Sláger és a Danubius helyett a Neo FM és a Class FM kapott országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot - mondta ki a Fővárosi Bíróság (FB) kedden kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében.

hvg.hu Itthon

Januárra napolták el a Danubius-per tárgyalását

Az alig húszperces első tárgyalás végén a Fővárosi Bíróság csütörtökön január 5-ére tűzte ki annak a pernek a következő fordulóját, amelyet az egykori Danubius Rádió tulajdonosa indított a médiahatóság ellen, a korábban általa használt frekvencia október végi odaítélése kapcsán.

hvg.hu Itthon

Kezdődik a Sláger- és a Danubius-per

Ma kezdődnek a Fővárosi Bíróságon (FB) azok a perek, amelyekben a két országos kereskedelmi rádiós koncesszió birtokosa támadja azt az eljárást, amelyben a médiahatóság idén ősszel másoknak ítélte a két jogosultságot.

hvg.hu Itthon

A Neo FM felháborítónak tartja a Sláger kampányát

Nyílt levélben válaszoltak az október végén országos rádiófrekvenciát nyert Neo FM képviselői csütörtökön annak a kilenc nagykövetnek, akik egy hónappal ezelőtt közös nyilatkozatban kifogásolták a magyarországi "nem transzparens viselkedést". A levélírók szerint felháborító, hogy a többszörösen jogsértő Sláger Rádió a sajtószabadság védelmezőjeként tünteti fel magát.

hvg.hu Világ

Az amerikai képviselőház elítélte az ORTT döntéseit

Az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselőház kedden nem kötelező érvényű határozatban ítélte el a magyar Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) legutóbbi rádiós műsorszolgáltatási döntéseit, egyben a jogállamiság tiszteletben tartására ösztönzi Magyarországot.

hvg.hu Itthon

Nem adja fel a Danubius Rádió

Hiába vesztette el frekvenciáját, a Danubius Rádió vezetősége nem hagyja veszni a márkát. A Sláger Rádió a múlt héten adta fel, az amerikai tulajdonos kivonul Magyarországról.

1 2 3
Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Simicska Lajos miatt szólt be Karácsony Gergelynek a DK-s Szabó Zoltán

Ebben a Pac-Man-szerű játékban meg kell enni a koronavírust, miközben Orbán és Kásler is üldöz

Ebben a Pac-Man-szerű játékban meg kell enni a koronavírust, miközben Orbán és Kásler is üldöz

Május 25-e után lehet ballagásokat szervezni

Május 25-e után lehet ballagásokat szervezni

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

Kiberfalat húz fel az USA a kritikus hackertámadás után

Kiberfalat húz fel az USA a kritikus hackertámadás után

Rétvári Bencéből kibújt a poroszos pedagógus a parlamentben

Rétvári Bencéből kibújt a poroszos pedagógus a parlamentben

Szeretettel Pozsonyból: Lehet szabad sajtótermékkel sikeresnek lenni

Szeretettel Pozsonyból: Lehet szabad sajtótermékkel sikeresnek lenni

Interneten rendelt ezermesterek segítenek a ház körül

Interneten rendelt ezermesterek segítenek a ház körül

A címlapról ajánljuk