Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Politikai dagonyatúra: Ki kamuzott a nagy baloldali cirkuszban?

Nem szegtek meg semmilyen megállapodást, hiszen az MSZP saját belső szabályai miatt felülről nem kötheti meg a helyiek kezét, ezért a szocialisták nem értik, hogy az Együtt miért várt tőlük ilyet, és kedden miért robbantotta fel a teljes budapesti alkut. Ám ha a szakítás miatt a választási megállapodás érvényét veszíti, az MSZP főpolgármester-jelölt nélkül maradhat, vagy egyes értelmezések szerint Horváth Csaba jelöltségéhez kell formálisan visszatérni.

hvg.hu Itthon

Falus csak hárompárti jelöltként hajlandó megmérkőzni Tarlóssal

„Továbbra is csak úgy vállalom a megméretést, ha mindhárom párt közösen jelöl, együtt támogat engem” – így reagált kedden a 168 Órának Falus Ferenc azután, hogy Együtt-PM bejelentette: elegük lett a baloldali ellenzéki pártok kötélhúzásából, a párt önállóan indul Budapesten az októberi önkormányzati választáson.

hvg.hu Itthon

Önállóan indul az Együtt-PM Budapesten

Az Együtt-PM Szövetség önállóan indul a fővárosban, és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat – közölte kedden a párt, amely szerint az ellenzéki megállapodás az MSZP miatt nem jött létre. Falus Ferencet továbbra is támogatják. Az MSZP-ben azt mondták, estig még megszülethet a megállapodás, a DK-ban úgy látják, a fejlemények az "MSZP szétesését" mutatják.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Hat kerületben izzad tovább a befeszült ellenzék

Hiába izzadta ki magából az egykori Összefogás három pártja a budapesti választási együttműködést, a kerületekben hetek óta áll a bál, a helyi szervezetek elégedetlenek, fúrják az alkut. Bár a főpolgármester-jelölt és polgármesterjelöltek megvannak, az egyéni körzetek felosztásáról még mindig nincs megállapodás. Hat kerületben tovább izzasztják egymást a felek. Ezek a viták akadályozzák Falus Ferenc tervezett indítását.

hvg.hu Itthon

Az MSZP támogatja Falus Ferenc jelölését

Majdnem 90 százalékos többséggel szavazták meg a küldöttek pénteken a hárompárti főpolgármester-jelölt támogatását. A kerületi polgármesterjelöltek ügyében is elfogadták a hárompárti alkut. Horváth Csaba II. kerületi polgármesterjelöltséggel vigasztalódhat.

hvg.hu Itthon

Nyerhet-e Budapesten a baloldal?

Nyerhet-e az új összefogással az MSZP, a DK és az Együtt Budapesten, le tudják-e győzni Tarlós Istvánt? Egy elemzőintézet kiszámolta a három párt esélyeit. A Political Capital szerint nehéz meccs vár a baloldalra.

hvg.hu Itthon

Megbüntetné az MSZP a kerületeket lázító Horváth Csabát

Elszigetelődni látszik a főpolgármester-jelölti ambíciót feladni képtelen Horváth Csaba az MSZP-ben. Miközben ő az ellenzéki megállapodással elégedetlen kerületi szocialistákat lázítja, a budapesti pártvezetésben felmerült, hogy még a kompenzációs listára sem tennék fel.

hvg.hu Itthon

Megállapodott az ellenzék: Falus lesz Tarlós kihívója

Már majdnem biztos, hogy Falus Ferenc lesz az ellenzéki főpolgármester-jelölt Tarlós István ellen. Ehhez még azt MSZP küldötteinek beleegyezése kell, de az ellenzéki pártok az egyes kerületekről is megállapodtak.

MLF Itthon

Ezt az árat kéri Falusért cserébe az MSZP

Több pontból álló követeléslistával rukkolt elő a budapesti MSZP. Elvárják, hogy ezeket a DK és az Együtt teljesítse, különben nem adnak zöld utat Falus Ferenc főpolgármester-jelölt kampányának – értesült MSZP-s forrásokból a hvg.hu.

MTI/hvg.hu Itthon

Nem volt eredményes az MSZP-sek maratoni ülése

Öt órán át vitatkozott a fővárosi párttanács a jelöltállításról, de végleges döntést csak pénteken hoz majd a pénteki küldöttértekezlet, ami jóval nagyobb grémium. Pénteken dől el az is, támogatják-e Falus Ferenc jelölését. Arról még nem beszélnek hivatalosan, hogy Horváth Csaba felajánlotta lemondását.

hvg.hu Itthon

Horváth Csaba elengedné a főpolgármester-jelöltséget

Felajánlotta lemondását a főpolgármester-jelöltségről Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője – értesült több forrásból a hvg.hu. A szocialista párt budapesti párttanácsa cikkünk megjelenésekor is tanácskozott: azt vitatják meg, elfogadható-e a szocialisták, a DK és az Együtt-PM között hétfőn született megállapodás a három párt fővárosi jelöltjeinek október 12-i indulásáról.

MLF Itthon

Lázadó MSZP-sek fúrhatják meg Tarlós baloldali kihívóját

Bár többhetes alkudozás eredményeként találta meg a baloldali ellenzék Tarlós István kihívóját, az MSZP-ben vannak, akik megtorpedóznák a megállapodást. A főpolgármester-jelöltségről lecsúszott Horváth Csaba kész a lázongók élére állni. A budapesti szocialisták pénteken mondják ki a végső szót, de a cikkünk megjelenésekor éppen összeülő fővárosi párttanácson is többen Falus Ferenc és a megállapodás ellen fognak érvelni.

MLF Itthon

Még a tutibiztos kerületet is kockáztatták a veszekedő baloldaliak

Többhetes iszapbirkózás után megszületett a fővárosi választási megállapodás az egykori baloldali Összefogás tagjai között. Ahogy az Együtt-PM kérte, közös indulás nem lesz, de a nyerhető kerületekben nem indítanak egymás ellen polgármesterjelölteket. Újabb főpolgármester-jelölt neve is felmerült: a pártok a volt országos tisztifőorvost, Falus Ferencet indítanák Tarlós Istvánnal szemben. Így osztotta fel a jelölés jogát egymást közt az MSZP, a DK és az Együtt-PM.

MLF Itthon

Ő lehet Tarlós baloldali kihívója

A volt tisztifőorvost indítaná az Együtt-PM és a DK Tarlós István ellen októberben. Értesüléseink szerint Falus Ferenc jelölését az MSZP is elfogadja, az orvos korábban tagja volt a pártnak.

hvg.hu Itthon

Paller Judit kerülhet az ÁNTSZ élére

Paller Judit, a nyugat-dunántúli regionális intézet vezetője válthatja Falus Ferencet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat élén - írta a NOL.hu. Valószínűleg kedden meneszti posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Falus Ferenc országos tiszti főorvost.

MTI Itthon

Az országos tiszti főorvost is kirúgják

Valószínűleg kedden felmenti tisztségéből Falus Ferenc országos tiszti főorvost Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A miniszter az MTI-nek hétfőn úgy fogalmazott: "holnap (kedden) várom őt, és tájékoztatom a jövőjéről".

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk