Kaufmann Balázs - Tóth Richárd Itthon

Félt visszatérni Őcsénybe a panziós, de semmit sem bánt meg – videó

Miután a helyiek kiutálták a menekülteket a faluból, nagyjából két hétig Fenyvesi Zoltán sem volt Őcsényben. Vele tartottunk, amikor először ment vissza a panzióba. Az a terve, hogy higgadtan megbeszéli a falubeliekkel, ki mit rontott el, ő ugyanis Őcsényben képzeli el a jövőt.

Bicsérdi Ádám Kult

Deréktól lefelé bénák, derék felett dühösek és könyörtelenek

Láthattunk már mozgássérültekről szóló filmet, de ilyet aligha – Till Attila új filmje, a Tiszta szívvel visszaadja az akcióvígjátékok renoméját, méghozzá úgy, hogy valami igazabbat mutat meg a kerekesszékesek világáról. Nevet rajtuk és velük, miközben az elkerülhetetlen csalódásaikat, dühüket sem hallgatja el. A Tiszta szívvel leginkább egy képregényhez hasonlít: videoklipszerű, drámai és könnyed egyszerre, nem veszi magát túl komolyan, mégis megérint.

hvg.hu Itthon

Fél hatkor 38,29 százalék a részvétel

Veszprém után egy újabb időközi országgyűlési választáson veszít a Fidesz-KDNP? Elnyeri első egyéni parlamenti mandátumát a Jobbik? Folytatja a sikerszériáját a baloldal, ezúttal egy MSZP-DK-s közös jelölttel? Fél hatig a jogosultak 38,29 százaléka ment el szavazni, ami kevesebb, mint Veszprémben volt.

Kálmán Attila - M. László Ferenc Itthon

Trollok harca Tapolcán

Szürreális kampányzáró zajlik a hétvégi választásra készülő Ajkán és Tapolcán: a pártok aktivistái nagy élvezettel trollkodják szét egymás rendezvényeit, a jelöltek leginkább egymás lejáratásával törődnek, miközben országos politikusaik is a maguk módján próbálnak hozzájárulni a sikerhez. Az Orbánt elkísérő Balog Zoltán például a magyarokat "szívmagyarokra" és "zsebmagyarokra" osztotta: az előbbiek a polgári-keresztény értékrendet képviselik, utóbbiak pedig azok, akiknek szólt a rezsicsökkentés.

Kálmán Attila - M. László Ferenc Itthon

Kiszámoltuk, ki nyerhet Tapolcán: A Jobbik. Vagy a Fidesz

Míg a veszprémi időközin már a kampány során érzékelhető volt a fideszes szavazók elbizonytalanodása, és az ellenzéki esélyek növekedése, a tapolcai választáson nehéz ilyen kapaszkodót találni. A hvg.hu ezért különféle számításokat végzett, hogy megbecsülje, kinek áll a zászló. Az Orbánt is bevető Fidesznek? A körzet legnagyobb városán keresztül győzni próbáló MSZP-nek? Vagy a surranópályán feltörő Jobbiknak? Egy biztos, nagyon szoros meccs lesz, a baloldalnak és a Fidesznek is bele kell húznia.

-W- Nyüzsi

Vitán felül

Ha egy fideszes nem hajlandó vitázni, az ma már nem elegáns, hanem menekülés. Nem ok nélkül.

hvg.hu Itthon

Megvan a téma, amivel a Fidesz megnyerné Tapolcát

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz tapolcai jelöltje konzultációt kezdett a térségi egészségügyi szolgáltatások javítása érdekében. A Fidesz közleményében a tapolcai időközi választás tétjei közé emeli, hogy folytatódhat-e az egészségügyben elkezdett fejlesztés.

MLF Itthon

A Fidesz egy tanárral törné meg a Jobbik lendületét Tapolcán

Egy ajkai pedagógust indíthat a Fidesz a tapolcai választáson – értesült több forrásból is a hvg.hu. A kormánypárt kezére játszhat, hogy a kerület egy részében a Jobbik, másik részében pedig az MSZP erős. Ennek ellenére a Fideszben a radikális ellenzéki párt előretörésétől tartanak.


A címlapról ajánljuk