hvg.hu Gazdaság

Korrupcióellenes szupercsoportot alapítanak Horváth Andrásék

A Korrupcióellenes Szövetség jogi segélyt, tanácsot és ha kell, anyagi támogatást biztosítana azoknak, akik korrupciót leleplező információkkal állnak a nyilvánosság elé. Az alapítók közé tartozik Horváth András, az áfabotrányt kirobbantó volt NAV-os, az ex-LMP-s Vágó Gábor és Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikmutyit feltáró politikus.

hvg.hu Itthon

Tüntetők lassították a forgalmat a belvárosban - videó

Az Orbán-kormány gazdaság- és társadalompolitikája, valamint a korrupció ellen tüntetett a Szolidaritás Mozgalom a péntek délutáni forgalom lassításával. A demonstrálók szerint a hatalomra kerülése óta „az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzást folytat”.

MTI Gazdaság

A NAV is fecninek tartja az amerikai dokumentumot

A NAV szerint az "állítólagos korrupció" alátámasztására "felszínes, hiányos, több helyen téves információkkal szolgál" az amerikaiak összefoglalója, melyet tegnap hoztak nyilvánosságra. Hozzátették: a dohány és cigaretta kiskereskedelmét érintő koncessziós pályázatok elbírálása nem a NAV feladata.

MTI Gazdaság

Van gyanúsítottja az adócsalási botránynak

Van gyanúsítottja a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken az a Hír Tv értesülését.

hvg.hu Gazdaság

Nyilvános az amerikai összefoglaló a kitiltási botrány előzményeiről

Közzétették a kormány oldalán csütörtök délután azt a kétoldalas dokumentumot, amelyben az budapesti amerikai nagykövetség a hírek szerint összefoglalta, milyen okok vezethettek a kitiltási botrányhoz. Az angol nyelvű szövegről a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtök délután azt mondta, hogy abban semmi érdemi információ nincs. Az írásban egyetlen konkrét név szerepel: Horváth Andrást, az áfacsalási botrányt okozó egykori NAV-os dolgozót említik az egyik pontban.

hvg.hu Gazdaság

Egyéves az áfabotrány – így telt a maszatolás esztendeje

Egy sajtótájékoztatón robbant a bomba, a magyar hatóságok és a politikai elit azonban érdemi kivizsgálás helyett agyonhallgatták az ügyet, megfélemlítették és gáncsolták az áfabotrányt kirobbantó Horváth Andrást. Volt itt házkutatás és több tüntetés, kínos politikusi magyarázkodás, a másik oldalon pedig Horváth mellett kiálló újabb volt NAV-dolgozó. És amikor már majdnem elült az egész, jött a kitiltási botrány, majd a NAV-elnök beismerése a kitiltási ügyben. Elvesztette a fonalat az ügyben?

Máriás Leonárd Gazdaság

Nálunk a korrupció már a minőségbiztosítás része

Egy vállalkozó, aki tisztességesen elvégzi a munkát, úgy viszi el a 25 millió alatti zárt közbeszerzéseket, hogy 40-50 százalékot vissza kell osztania a minisztériumnak, és ez nem egyedi eset. Többször a projektre szánt pénz 80 százaléka vándorolt a korrupt vezetők zsebébe. Már az is elképesztő, hogy az adóhatóság a csúcsvezetők irányításával képes cégek ellen menni – mondja Jancsics Dávid. A New Yorkban dolgozó korrupciókutató azt mondja, ha a kitiltási botrányt elaltatják, akkor a rendszer simán beállhat egy dél-amerikai típusú, félautoriter működésre. Több száz korrupciós esetet lehet összegyűjteni mindössze néhány havi kérdezősködéssel. Interjú.

hvg.hu Itthon

Videó: "Még azt gondolják, hogy nincs sajtószabadság" - Lázár elemében volt

Lázár János sajtótájékoztatón ismertette az Ökotárs Alapítványnál lefolytatott vizsgálat eredményét. Állítása szerint bizonyítékok vannak rá, hogy az alapítvány "visszaélt a norvég kormány bizalmával". A tájékoztatón kiderült még az is, hogy a miniszter elsőre nem tudta, mi az a "zöld dosszié" továbbá, hogy mivel keveset internetezik, neki olcsó lesz majd a netadó. Amikor azzal szembesítettük, hogy hat éve még a Fidesz is hevesen ellenezte az internetadó gondolatát, azzal érvelt, hogy az ügyben még nem ismert a frakció álláspontja, így szerinte nem is lehet biztosan a bevezetéséről beszélni.

hvg.hu Itthon

Simonyi: Nukleáris diplomáciai bomba a kitiltási ügy

Magyarország volt washingtoni nagykövete szerint alapos bizonyítékok nélkül biztosan nem robbant volna ki az amerikai kitiltási botrány, amely komoly károkat okozhat Magyarország megítélésnek. Simonyi András diplomáciai nukleáris bombának nevezte az ügyet hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

hvg.hu Gazdaság

Korrupciógyanús ügyekkel tele van a padlás

Hiába tagadják a magyar kormány tisztségviselői, dugig vagyunk korrupciógyanús ügyekkel. Áfabotrány, trafikmutyi, takarékrablás, földpályázatok az elmúltnégyév termései, és ezek csak a nagyobbak. Az külön pikáns, hogy két magyar kutató magyar korrupcióról szóló tanulmányát az USA-ban díjazták, nálunk nem tudott megjelenni.

hvg.hu Gazdaság

Két amerikai cégtől is kenőpénzt kértek volna Horváth András szerint

Összefügés lehet a magyar kormányzathoz köthető személyek Egyesült Államokból való kitiltása és a Horváth András által feltárt milliárdos áfacsalások között – közölte a Népszava. A lapnak a volt adóellenőr azt mondta, két amerikai cégtől is kenőpénzt kértek volna bizonyos személyek.

hvg.hu Gazdaság

Még mindig maszatolnak a magyar hatóságok az áfabotrány ügyében

Horváth András közel egy éve, 2013 november elején robbantotta ki az utóbbi évek legnagyobb botrányát. A NAV volt tisztviselője az áfacsalások ügyben feljelentést is tett, de az eztán elrendelt nyomozás – bár a határidejét már többször is meghoszabbították – eddig nem vezetett eredményre. Hacsak arra nem, hogy miután a NAV feljelentette Horváth Andrást, a férfinél házkutatást tartottak és többször is kihallgatták – a nyomozás ez esetben sem zárult le.

Máriás Leonárd - Baksa Roland Gazdaság

Egy zacskó cukorból óriási dózis ügyeskedés bomlik ki

Elfogyott a cukor, bementünk a Sparba, a legolcsóbb cukorral pedig egy furcsa céghálóra bukkantunk, és egy strómannal is beszéltünk. Utánamentünk a forgalmazónak, és a kiskunsági tanyavilágban, egy elhagyatott raktárépületnél kötöttünk ki, amelynek a külsején ott virít: Növényvédőszer. A kulcsfigurát zűrös cégek veszik körül, olyasvalakire sózta rá a vállalkozást, aki csak a közjegyzőnél ismerkedett meg vele. Mégis a kulcsfigura intézi tovább a cukros bizniszt, de főnökének rossz száma van hozzá. Egy véletlenül elküldött levélből kiderült: a CBA is üzletel a cukros céggel. Az adóhatóság hallgat.

Baksa Roland Gazdaság

Trágyaborítás kellett, hogy beinduljon az áfacsalás elleni harc?

A kormány évekkel ezelőtt rájött, mennyire megkeseríti az élelmiszerszektor tisztességes cégeinek életét az áfacsalás, mégis alig tettek lépéseket az adócsalás megakasztása érdekében. Amit megléptek, az bevált, így csak az a kérdés, hogy miért ilyen visszafogottak?

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tíz évig titkosak lesznek a Budapest–Belgrád vasútépítkezés iratai

Tíz évig titkosak lesznek a Budapest–Belgrád vasútépítkezés iratai

Nagyon régi esőerdő maradványaira bukkantak az Antarktiszon

Nagyon régi esőerdő maradványaira bukkantak az Antarktiszon

Gulyás Gergely benyújtotta a módosítót, nem veszik el a polgármesterek jogait

Gulyás Gergely benyújtotta a módosítót, nem veszik el a polgármesterek jogait

A fehérorosz elnök szerint a vodka jó a koronavírus ellen

A fehérorosz elnök szerint a vodka jó a koronavírus ellen

Az ingatlanbérlőket és a bérbeadókat is lehetetlen helyzetbe hozta a válság

Az ingatlanbérlőket és a bérbeadókat is lehetetlen helyzetbe hozta a válság

Miért érdemes most otthon maradni? A spanyolnátha idején bevált

Miért érdemes most otthon maradni? A spanyolnátha idején bevált

A balszerencse dönti el, melyik kórház lesz Magyarországon járványkórház

A balszerencse dönti el, melyik kórház lesz Magyarországon járványkórház

Már 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán a Jáde Nyúl-2

Már 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán a Jáde Nyúl-2

A címlapról ajánljuk