#IMF-együttműködés

hvg.hu Itthon

Róna: a Nyugatnak elege lesz belőlünk

Hiába hangoztatja a kormányzat, hogy január első felében megkezdik a tárgyalásokat az IMF-fel, ez ki van zárva – mondta a hvg.hu-nak Róna Péter. A közgazdász úgy véli, ma már valószínűbb forgatókönyv, hogy a brüsszeli és washingtoni jelzéseket rendre figyelmen kívül hagyó Magyarországot az IMF és az EU cserbenhagyja, a piac pedig „szétszedi”.

hvg.hu Napi merítés

VV: Orbán nem lőtt gólt az EU-nak

Az euróválság közepén az EU nem teheti meg, hogy engedékenységével megerősítést adjon a magyar kormány által folytatott politikának. Országunk tervei a pénzügyi stabilitás aláásására nem csak ránk nézve jelentenek veszélyt, a környező tagállamok is éreznék a hatását, az EU-nak azonban még így sem érné meg a kivételezés hazánkkal.

hvg.hu Gazdaság

Economist: Matolcsy az IMF-től nyerhet időt az unortodoxiára

Három éven belül másodszor fordult hétfőn a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) Magyarország, aminek alapján úgy tűnhet, a kormány végre felhagyott a korábban 18 hónapon át folytatott kísérletével, amelyet bizonyos körökben "gazdasági szabadságharcnak", szélesebb közönség előtt pedig "unortodox gazdaságpolitikának" nevezett - írja az Economist Közép- és Kelet-Európával foglalkozó blogja.

MTI Itthon

Lázár: a Fidesz kiáll Matolcsy mellett

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter támogatottsága százszázalékos a Fidesz képviselőcsoportján belül - jelentette ki a vezető kormánypárt frakcióvezetője hétfőn újságírói kérdésre válaszolva.

MTI Világ

Orbánékat ekézi a külföldi sajtó az IMF miatt

Németországban a Handelsblatt és a Frankfurter Allgemeine Zeitung, Romániában pedig az Új Magyar Szó jelentetett meg hétfőn cikket Magyarország és az IMF közötti tárgyalásokról. Emlékeztetnek, hogy Orbán Viktor, akit a Handelsblatt a nap Pinokkiójának titulált, még az elmúlt hetekben is elzárkózott az együttműködésből, emellett kifejtik: a leégés mindenképpen bejött.

hvg.hu Gazdaság

Ilyen IMF-megállapodást köthetnek Matolcsyék

Továbbra is csak találgatni lehet, hogy milyen megállapodást köt Magyarország az IMF-fel, a nemzetgazdasági tárca által használt kulcsszó és a kiszivárgott összeg mindenesetre az egyik forgatókönyv felé billenti a mérleget - írja a Világgazdaság (VG). A Napi Gazdaság már készpénznek veszi a VG által is felvázolt lehetséges forgatókönyvet.

M. László Ferenc Világ

Hogyan lett éltanuló Romániából az IMF segítségével?

A kelet-európai térségben Romániának van olyan szerződése az IMF-fel, amit a hírek szerint Magyarország is meg szeretne kötni. A Valutaalap szigorú feltételeket szabott a hitelért cserébe, ám már lazán kezeli azok betartását, mert Románia 2009 óta megszakítás nélkül együttműködik a szervezettel, amely elismeri a társadalom eddigi erőfeszítéseit. A megszorítások miatt 2009-ben már megbukott egy kormány Bukarestben.

MTI Gazdaság

BÉT: a piac az IMF-megállapodásra vár

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 340,12 pontos, 1,96 százalékos csökkenéssel, 17.030,14 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 18,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára mérséklődött az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

IMF-együttműködés: örül az Amerikai Kereskedelmi Kamara

A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üdvözli a kormány azon szándékát, hogy elkezdi "a növekedés korszakát" és ehhez "minden rendelkezésre álló eszközt", így az IMF-fel készülő új együttműködési modell kialakítását is fel kívánja használni - közölte az AmCham pénteken.

Folk György Világ

IMF-hitel: Brüsszel is zabos a sumákolás miatt

Nem csak a Nemzetközi Valutaalapot döbbentette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium tegnapi „trükkös” közleményével, hogy a kormány a szervezethez fordul, miközben ők maguk nem is tudtak róla. Brüsszelben is kiakadtak amiatt, amiért a sajtóból kellett megtudniuk, hogy „vége a szabadságharcnak”.

MTI Gazdaság

Nagyon bölcsen döntöttek Orbánék az OTP szerint

Az OTP Bankcsoport vezérigazgató-helyettese szerint nagyon bölcs döntés volt a kormány részéről, hogy az IMF-fel új hitelmegállapodásról kezd tárgyalásokat, figyelembe véve a nyugat-európai fejleményeket.

MTI / hvg.hu Világ

Az EU sem kapott hivatalos megkeresést Orbánéktól

Ismeri az Európai Bizottság a magyar kormány azon szándékát, hogy egyfajta elővigyázatossági pénzügyi támogatásért kíván folyamodni a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) és az Európai Bizottsághoz is, de korainak tartja még kommentálni azt, mivel hivatalos megkeresés még nem érkezett a testülethez - jelentette ki Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.

hvg.hu Gazdaság

Financial Times: jöhet a "következő szög" a magyar koporsóba

Eléggé kicsi az esélye, hogy a jelenlegi helyzetben az IMF bármilyen programról is megegyezzen Magyarországgal - írja a Financial Times szerkesztőségi blogjában a francia Société Générale feltörekvő piaci elemzői részlegének vezetője. Benoit Anne szerint nem elképzelhetetlen, hogy az IMF most elégtételt vesz a korábbi sérelmekért, és a "következő szög a koporsóba" egy hitelminősítőtől jöhet az esetleges leminősítéssel.

hvg.hu Gazdaság

Trükkre készülhetnek Orbánék az IMF-fel elemzők szerint

Egyáltalán nem biztos, hogy a magyar kormány valóban megállapodást akar kötni a Nemzetközi Valutaalappal, ennél kevesebb is elég lehet - írja a Bloombergnek nyilatkozó elemzőkre hivatkozva a Napi Gazdaság. Tegnap a Financial Times is azt írta, az egyik elemző szerint az NGM bejelentése csak a szóbeli beavatkozás egy formája lehetett a piacon, alap nélkül.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Matolcsy ma közli az IMF-fel, mit szeretne a kormány

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter péntek délelőtt jelenti be a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjának, hogy Magyarország egy biztosítás típusú megállapodást szeretne kötni az IMF-fel - közölte Orbán Viktor kormányfő, aki szerint Magyarország gazdasági önállósága továbbra sem lesz korlátozható. A megállapodás tervezett tartalmáról várhatóan a nap folyamán nyilatkozik majd a miniszter.

1 2
Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Kórházreformra készülhet a kormány

Kórházreformra készülhet a kormány

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A címlapról ajánljuk