# IMF-tárgyalás

MTI Gazdaság

Válaszolt az IMF: Orbánék újabb kérdéseket kaptak

Megérkezett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válasza a magyar kormány korábbi levelére, a valutaalap ebben főként pontosításokat kért a kabinettől. A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával - mondta Rogán Antal szerdán a Tv2 Mokka című műsorában.

hvg.hu Gazdaság

Téves volt a Varga-bejelentésről elterjedt pletyka

Futótűzként terjedt az utólag tévesnek bizonyult piaci pletyka hétfő délelőtt arról, hogy Varga Mihály magyar tárgyaló egy dollárkötvény-kibocsátási programot jelent be - írja a Napi Gazdaság. A lapnak nyilatkozó elemző szerint a befektetők mégis látnának racionalitást egy ilyen próbálkozásban.

hvg.hu Gazdaság

Varga elmondta, mit válaszoltak az IMF-nek

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt ismertette Varga Mihály az IMF-nek küldött válaszlevelet, amelyet nem hoznak nyilvánosságra. Eszerint a kormány többek között a közszféra méretének csökkentését, az adóbeszedés hatékonyságának növelését és a szociális támogatások felülvizsgálatát javasolta. Ugyanakkor a nyugdíjakhoz és a gyermekvállaláshoz kapcsolódó támogatáshoz nem nyúlnak hozzá.

hvg.hu Gazdaság

Orbán: a bicepszünk lehetne nagyobb

Az IMF-hitel nélkül is kivédi Magyarország Európa jelenlegi válságát és a közeledő újabb válsághullámot, csak "több energiával" és "drágábban" - mondta Orbán Viktor a szegedma.hu hírportálnak adott interjújában. Szerinte az ország minden gondot meg tud oldani egyedül, saját erőből, "még a pénzügyi és gazdasági bajokat is".

MTI Itthon

"Orbán is megszavazta a megszorításokat 2008-ban"

A Jobbik szerint Orbán Viktor is megszavazta 2008-ban a bankok 600 milliárd forintos gyorssegélyéről és az adófizetők megszorításáról szóló törvényjavaslatot - reagált Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, a miniszterelnök pénteki rádióinterjújára.

MTI Gazdaság

Varga Mihály: újabb kiadáscsökkentésre lesz szükség

További kiadáscsökkentés sem zárható ki a már nyilvánosságra került bürokráciacsökkentés és a segélyezési plafon mellett - nyilatkozta Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az Indexnek szerdán.

MTI Gazdaság

Kovács Árpád: az IMF-nek lehetnek elvárásai

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem köti diktátumokhoz a hitel folyósítását, hanem a gazdasági szerkezet korszerűsítését várja el - mondta a Költségvetési Tanács elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

MTI Itthon

MN: felvetődött a segélyplafon hazai bevezetése

A kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felső határt vezessenek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatások esetében - írta a Magyar Nemzet kedden. A lap információi szerint ilyen javaslat is felvetődött azon a múlt heti kormányülésen, amelyen a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) írt válaszlevélről kaptak tájékoztatást a kabinet tagjai.

hvg.hu Gazdaság

Öngyilkos lépéstől féltik Orbánékat

Elhamarkodott döntés volt az IMF-megegyezés előtt, augusztusban végrehajtott magyar jegybanki kamatcsökkentés, de a jó külpiaci hangulat miatt végül szerencséje volt a magyar döntéshozóknak. Ugyanígy, az IMF-megállapodást megelőzően nagy hiba lenne a tisztán piaci alapon történő adósságfinanszírozás – vélik a Societe Generale (SocGen) francia bankház és a Budapesti Gazdasági Fórum konferencia szakértői.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor a kormány elrontaná a hűtőnket

Varga Mihály elküldte Brüsszelbe az alternatív tárgyalási feltételeket tartalmazó levelét, de ezzel sem kerültünk közelebb az IMF-fel folytatandó konkrét hiteltárgyalásokhoz. A kormány foglalkoztatáspolitikája visszás és deficites, bezár a a bel- és külföldi beruházásösztönzésre létrehozott ITDH, egy bírósági ítélet pedig még az állami mobilszolgáltató indulását is elkaszálta. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Varga szerint munkahelyvédelmi tervüket kóstolgatja az IMF

A magyar kormány szerint a munkahelyvédelmi akcióterv szükséges a magyar gazdaság növekedésének stabilizálásához, ezért abból nem akarnak engedni az IMF-tárgyalások során - mondta Varga Mihály, a tárgyalásokért felelős miniszter.

MTI Gazdaság

Görögországban leállt az IMF-tárgyalás

Egy hét szünetet tartanak a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank által alkotott trojka képviselői és görög kormánytisztviselők között tartó tárgyalásokban - közölte az IMF pénteken.

MTI Itthon

Elszámoltatná a 2008-as IMF-megállapodásról az MSZP-t a Fidesz

A Fidesz nyomatékosan kéri Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét és párttársát, Veres János volt pénzügyminisztert, hogy a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén adjanak tájékoztatást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) 2008-ban kötött megállapodásról - közölte Selmeczi Gabriella.

hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály szerint attól lesz növekedés, hogy az Ön hűtőszekrénye elromlik

Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Duna Tv Közbeszéd című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány és a nemzetközi szervezetek eltérően látják a 2013-as növekedést, de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás. Ezt azzal indokolta, hogy ha a hűtőszekrény elromlik, azt előbb-utóbb le kell cserélni.

MTI / hvg.hu Itthon

Rogán: októberben megismerheti az ellenzék az IMF-válaszlevelet

A Fidesz frakcióvezetője a parlament gazdasági bizottságának október 1-jei ülésén kész tájékoztatni az ellenzéki képviselőket és a nyilvánosságot arról, hogy mit tartalmaz a Nemzetközi Valutaalapnak és az Európai Bizottságnak szerdán levélben megküldött kormányálláspont. Előtte azonban szükségesnek tartja a négy évvel ezelőtti IMF-megállapodás értékelését. Közben az Európai Bizottsághoz megérkezett a magyar válaszlevél.

hvg.hu/MTI Gazdaság

"Nem két perc" a magyar IMF-levél elemzése az EU szerint

Megérkezett a magyar kormány válasza az Európai Bizottsághoz az IMF-hiteltárgyalások ügyében - mondta a Világgazdaság szerint egy mai háttérbeszélgetésen Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

MTI Gazdaság

Ez sem lesz éles vitáktól mentes - Kövér az új választási szabályokról

Az IMF/EU támogatásnak csak gazdasági természetű feltétele lehet, politikai nem - erről jutott egyetértésre Kövér László a német Bundestag elnökével csütörtökön Strasbourgban. Az Országgyűlés elnöke tájékoztatta a Bundestag-elnököt a magyar parlament napirendjén levő kérdésekről, köztük a választási eljárással kapcsolatos tervezetről is. Kövér úgy fogalmazott, ez a kérdés sem lesz éles vitáktól mentes.

1 2 3 4 5 6 7
22
Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Melyik a legjobb kamerás mobil 2020-ban? A válaszon nagyon meg fog lepődni

Melyik a legjobb kamerás mobil 2020-ban? A válaszon nagyon meg fog lepődni

Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?

Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?

Még tesztelés alatt van, de már elkezdték használni az orosz vakcinát

Még tesztelés alatt van, de már elkezdték használni az orosz vakcinát

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Karácsony: Ha kitartunk, győzünk, és jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni

Karácsony: Ha kitartunk, győzünk, és jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni

Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak

Meghalt a sportoló, akihez sámlira kellett állnia Vitray Tamásnak

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával