#Kékszalag vitorlásverseny

MTI Sport

Svájcba került idén a Kékszalag

A Christophe Peclard kormányozta svájci Safram futott be elsőként a balatonfüredi célba az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon csütörtökön késő este.

Erste World

Kétszer nyert Kékszalagot, most világhíres csúcsgépeket álmodik a magyar hajótervező

Egyre nagyobb presztízsű a balatoni hajózás, és egyre nagyobb elismerésnek örvendenek a tavon cirkáló versenygépek is, amelyek élen járnak az innovációban. Nem véletlenül figyel ránk a világ – állítja Déry Attila hajótervező, az Erste World értéknagykövete, aki többek között Fa Nándor földkerülő vitorlásának társtervezője. Interjú.

MTI Sport

Az összes hajó célba ért a Kékszalagon

A versenyt fel nem adó hajók közül valamennyi célba ért pénteken a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjon – közölték a szervezők a vitorlásverseny honlapján. Az idei Kékszalagot Litkey Farkas nyerte Festipay nevű hajójával 8 óra 34 perc 6 másodperces idővel.

MTI Itthon

Kékszalag: erős lesz a szél, csak profik induljanak

A várható erős szél miatt csak azok vágjanak neki a körülbelül 155 kilométeres távnak a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjon, akik erre felkészültek mind személyes képességeiket, mind hajójuk műszaki állapotát tekintve – erre figyelmeztetnek a szervezők.

hvg.hu Itthon

A Fidesz betámadta az útdíjat kritizáló polgármestert

A Fidesz szerint másfél millió forintos, háromhavi jutalmat osztott magának a budaörsi polgármester. Szerintük a városi tévével még egy riportot is forgattatott hobbijáról, a vitorlásázról. Wittinghofot azóta támadja vehemensen a Fidesz, hogy a polgármester élesen kritizálta a kormány által idén bevezetett új autópálya-díjazást.

MTI Sport

Kékszalag: Gyenge szélben rajtolt el a mezőny

Nagyon gyenge délies szél várta a Balatonfüred és Zamárdi közötti mintegy hét kilométeres rajtvonalon felsorakozott mezőnyt. Az abszolút kategória győzelmére több hajónak is komoly esélye van, köztük Józsa Mártonnak a Fifty-fiftyvel - egy 50 láb hosszú katamaránnal -, valamint a 11-szeres bajnok Litkey Farkasnak, aki idén egy Svájcban vásárolt, 35 lábas katamaránnal indult, melyet Cellum névre kereszteltek.

MTI Sport

Tíznapos fesztivált csinálnak idén a Kékszalagból

A 46. Kékszalag-fesztivál keretében rendezik meg a Fehérszalagot, valamint az utánpótlás részére a Kékpántlikát. A Kékszalag idén már teljesen nyílt verseny lesz, azaz semmilyen korlátozás nincs a hajókra vonatkozóan, így várhatóan majd a többtestű vitorlások játsszák a főszerepet.

hvg.hu Nagyítás

Kékszalag: vitorlák szárnyán a Balaton körül – Nagyítás-fotógaléria

Izgalmas, szoros versenyben Litkey Farkas és csapata nyerte a 45. Kékszalagot, ezzel 11. alkalommal diadalmaskodott a vitorlásversenyen. 524 hajó – fedélzetükön összesen közel 3000 résztvevővel – vágott neki a légvonalban 145 kilométeres táv leküzdésének. Az indulóknak a Balatonfüred–Kenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred útvonalat kell teljesíteniük, a kiírás szerint szombat reggel kilencig lehet érvényesen célba érni.

MTI Sport

Csak jövőre akart nyerni a Kékszalag idei győztese

Csak szárnypróbálgatásnak szánták, mégis rekordot döntöttek a győztes csapat tagjai az idei Kékszalag MVM Partner Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen az új építésű, Fifty-Fifty elnevezésű kétárbocos katamaránnal.

MTI Sport

Még mindig kell hajókat menteni a Balatonon

Az időjárás kedvezőbbre fordult, ezért pénteken már nem kellett újabb vitorlázókat menteni a Balatonról, de várhatóan még eltart egy-két napig az előző éjszaka partra segítettek hajóinak megkeresése és partra vontatása.

MTI Itthon

Kékszalag: helikopterrel is keresik a vízen maradt hajókat

A balatoni Kékszalag vitorlásversenyen elinduló 588 hajó jelentős része már befutott a célba, de a péntekre virradó éjszakai mentések után vízen maradt hajók megkeresése és kivontatása pénteken is feladatot ad a balatoni vízirendőröknek. A munkába rendőrségi helikopter is bekapcsolódik.

MTI Sport

Több száz embert mentettek ki a balatoni vitorlásversenyen

Harminc-negyven vitorlás futott zátonyra és borult fel, és ötvenhét embert kellett kimenteniük a rendőröknek a Balaton vizéből, több százat pedig a hajókról. Legtöbben a Kékszalag vitorlásverseny résztvevői és a csütörtökön késő délután felerősödött szél miatt kerültek bajba. A vízirendészet szerint senki nem tűnt el a vízben.

Vincze Szabolcs Sport

Új rekord, törött árboc és mentés a 43. Kékszalagon

Litkey Farkas saját rekordját megdöntve tizedszer is az élen végzett az idén Kékszalag Telekom Nagydíjnak nevezett Balaton-kerülő vitorlásversenyen, de a több mint ötven éve felállított időrekordnak nem sikerült a közelébe érnie. Az éjszaka folyamán feltámadt viharban számos hajó zátonyra futott, árboca eltört, és több száz embert kellett menteni. Sokan feladták a versenyt.

1 2
Karikó Katalin beugrott Merkely Bélához

Karikó Katalin beugrott Merkely Bélához

Magyarországon a megújult Mercedes CLS

Magyarországon a megújult Mercedes CLS

Új stratégia a turizmusban: nő Orbán Ráhel és köre befolyása

Új stratégia a turizmusban: nő Orbán Ráhel és köre befolyása

Közel kétéves csúcson a babaváró hitel referenciakamata - mit jelent ez az igénylőknek?

Közel kétéves csúcson a babaváró hitel referenciakamata - mit jelent ez az igénylőknek?

Robbantással fenyegette egy férfi az óbudai önkormányzatot egy elutasító határozat miatt

Robbantással fenyegette egy férfi az óbudai önkormányzatot egy elutasító határozat miatt

Nem szeretnénk Androiddá válni: elkezdődött az Epic Games kontra Apple per

Nem szeretnénk Androiddá válni: elkezdődött az Epic Games kontra Apple per

Péntektől ismét emelkedik az üzemanyagok ára

Péntektől ismét emelkedik az üzemanyagok ára

Koronavírus: 124 újabb elhunyt, 4,15 millió beoltott

Koronavírus: 124 újabb elhunyt, 4,15 millió beoltott

A címlapról ajánljuk