#Kocsis István vezérigazgató

hvg.hu Itthon

"Luxusbörtönbe” vonult be a sikkasztó MVM-exvezér

Kocsis István hétfőn bevonult a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – tudta meg a Népszava Vadócz Attilától, az illetékes Kaposvári Törvényszék sajtószóvivőjétől. Ezzel végképp érthetővé válik, hogy az állami MVM Magyar Villamos Művek 2005 és 2008 közötti vezérigazgatója miért költözött a jogerős ítélet novemberi kihirdetése után a gyerekei nevén lévő leányfalui „palotából” egy 33 négyzetméteres kecskeméti panelgarzonba.

Cs. B. Itthon

Pintérre és Poltra hivatkoztak a volt rendőrtábornok zsarolási ügyében

120 ezer vagy másfél millió euró? Zsarolás vagy munkadíj? Miért kért volna közvetítőt, amikor személyesen is ismeri? Ezek a fő kérdések abban a büntetőügyben, melynek vádlottja, Kiss Ernő egykori rendőrségi tábornok, aki állítólag azért követelt másfél millió eurót, hogy közbenjárjon Kocsis István egykori MVM-vezér érdekében az ellene indult büntetőeljárás elsimításában. És akinél közben járt volna: Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész

Cs. B. Itthon

Kizárta magát a bíró a volt főrendőr tárgyalásáról

Ismét elnapolták a Kiss Ernő elleni büntetőeljárást a Fővárosi Törvényszéken, egyelőre nem tudni mikor lesz a következő tárgyalás. A tábornok a vádirat szerint egymilliárd forintot kért a hűtlen kezeléssel vádolt egykori MVM-vezérigazgatótól, Kocsis Istvántól azért, hogy mentesüljön a büntetőeljárás alól.

hvg.hu Itthon

BKV: nincs megállapodás, de közeledtek az álláspontok

Vasárnap is folytatódik a BKV-sztrájk, mert nem született megállapodás a kollektív szerződésről a cég menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat esti tárgyalásokon sem, de az álláspontok mindkét fél szerint sokat közeledtek; vasárnap estére megszülethet a megállapodás.

hvg.hu Itthon

Kocsis István szerint Horváth Éva nem dolgozott neki

Kocsis István a BKV jelenlegi vezérigazgatója a fővárosi szakbizottság előtt szerdán azt mondta, nem tartott kapcsolatot Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettes sajtósával, Horváth Évával, és csak akkor látta, amikor a főpolgármester-helyettes kíséretében ellátogatott a BKV-hoz.

MTI Gazdaság

Index: 18-ból 15 felsővezető lemondott a titoktartási díjról a BKV-nál

Vezérigazgatói kezdeményezésre eddig a BKV-nál dolgozó 18 felsővezetőből 15-en mondtak le önként a titoktartási díjukról; közben újabb belső vizsgálatok folynak a cégnél például arról, hogy mely szerződések voltak előnytelenek a vállalat számára - mondta Kocsis István, a BKV vezérigazgatója az Index hírportálnak adott interjúban.

MTI Itthon

A Fidesz körül sündörgött Kocsis István?

Kocsis István szerződéseket, teljesítési igazolásokat és számlamásolatokat adott át a budapesti Fidesz-frakciónak, emiatt kezdhette bolygatni Hagyó Miklós (MSZP), Budapest főpolgármester-helyettese a korábbi offshore-ügyleteket - írta szerdán a Heti Válasz.

MTI Itthon

A BKV kirúgta Hagyó szóvivőjét

Miután a sajtó megtudta és kedden nyilvánosságra hozta, hogy a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes (MSZP) szóvivőjét a BKV alkalmazza főállásban, a fővárosi közlekedési vállalat vezérigazgatója bejelentette, rendes felmondással megszüntették a szóvivő munkaviszonyát.

MTI Itthon

Demszky lecserélné a BKV-vezérkart

Teljes tisztújítást kezdeményez a BKV Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában Demszky Gábor - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén tett főpolgármesteri bejelentést Nyáry Krisztián az MTI-vel.

Csikász Brigitta Itthon

Kocsis István februárban visszaigazolta Szalainé végkielégítését

A BKV jogszerűen fizette ki a végkielégítést a még munkavállalóként foglalkoztatott humánpolitikai igazgatónak – áll a BKV felügyelőbizottságának hétfői ülésén tárgyalandó teljességi nyilatkozatban, amely a hvg.hu birtokába került. A Deloitte könyvvizsgáló cégnek címzett, 2009. február 20-án keltezett nyilatkozatot a BKV több vezetőjével együtt Kocsis István is aláírta. Korábban a Deloitte – a BKV 2008. évi beszámolójának készítésekor – megjelölte és problémásnak mondta az esetet.

MTI Itthon

Kocsis tudhatott a végkielégítésekről

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója tudhatott arról a csaknem százmillió forintos végkielégítésről, amelyet Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatója engedélyezett magának - írta szerdán a Népszabadság.

MTI Itthon

A városvezetés megtartja Kocsis Istvánt

Az SZDSZ támogatásával posztján marad Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - nyilatkozta Steiner Pál MSZP-frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülését követően az MTI-nek. John Emese SZDSZ-frakcióvezető közölte, hogy személyi döntés meghozatala fel sem merült az ülésen.

hvg.hu Itthon

Állami cégek vezetői: csak annyit visznek haza, amennyit nem szégyellnek

Miközben a BKV vezérigazgatója, Kocsis István – jogosan – vizsgálatot rendelt el az utóbbi időben napvilágot látott, botrányosan magas végkielégítések miatt, ő maga is, korábbi állami munkahelyéről távozóban, komoly összegeket húzott le, a hvg.hu tudomása szerint 80 millió forintot. A felvett összegek jogcíme nem vitatható, de kérdés, az állami vállalatok jelenlegi helyzetében etikus-e?

MTI Gazdaság

A BKV stabilizálásához 30 milliárdra van szükség Kocsis szerint

Kocsis István szerint 30 milliárd forintos forrásra van szükség ahhoz, hogy a BKV-t a jövő év végéig stabil állapotban tudják tartani. A közlekedési társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak azt nyilatkozta: a főváros és a kormányzat részéről van akkora bizalom iránta, hogy hozzájusson a cég ehhez az összeghez.

hvg.hu Itthon

Hiába várták a BKV-vezért, ő húzza az időt

Szabadságára hivatkozva nem jelent meg Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a társaság felügyelőbizottságának mai ülésén, ahol magyarázatot kellett volna adnia azokról az ügyletekről, amelyeket még az MVM vezetőként kapcsolnak hozzá, és amelyek miatt eljárások indultak.

hvg.hu Itthon

Pengeváltás Hagyó és a BKV-vezér között

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes tudta nélkül és szabadsága alatt adta ki a BKV azt a hétfői közleményt, amely szerint a cég vezérigazgatójával, Kocsis Istvánnal a város vezetése elégedett – közölta Hagyó irodája. Közleményük szerint a korábban Kocsis által irányított Magyar Villamos Művek Zrt-nél felmerült kétes ügyletek rossz fényt vethetnek a közlekedési társaságra is, ezért felmerül, jó-e az, ha Kocsis áll a BKV élén.

Egyre több koronavírus-fertőzöttnél észlelnek ritka gombás betegséget Indiában

Egyre több koronavírus-fertőzöttnél észlelnek ritka gombás betegséget Indiában

Megtalálták az úszó-Eb buborékjának gyenge pontját

Megtalálták az úszó-Eb buborékjának gyenge pontját

Szaniszló Sándor: "A hatalom Dobrev Klárát tekinti a legerősebb ellenfélnek"

Szaniszló Sándor: "A hatalom Dobrev Klárát tekinti a legerősebb ellenfélnek"

Palkovics meghívta Karácsonyt és Baranyit a Fudan Egyetemről szóló egyeztetésre

Palkovics meghívta Karácsonyt és Baranyit a Fudan Egyetemről szóló egyeztetésre

Varga Juditot egy lengyel fundamentalista egyetem megnyitójára várják, de ő állítólag nem megy

Varga Juditot egy lengyel fundamentalista egyetem megnyitójára várják, de ő állítólag nem megy

A rendőrség szerint tényleg támadás érte az oltások időpontfoglaló oldalát

A rendőrség szerint tényleg támadás érte az oltások időpontfoglaló oldalát

Ötven éve lett a bőrünk őre, és még mindig nem untuk meg a Fabulont

Ötven éve lett a bőrünk őre, és még mindig nem untuk meg a Fabulont

Szembemennek a Vatikánnal a bajor katolikus papok: megáldják az azonos nemű párokat

Szembemennek a Vatikánnal a bajor katolikus papok: megáldják az azonos nemű párokat

A címlapról ajánljuk