Szabó M. István Én és a Cégem

Így ingyen lesz az áram tíz év múlva

Megszabadulna a havi 9 ezer forintos áramszámlától? Nem is kell ahhoz nagy levegőt vennie. Nincsenek hangzatos ünnepi beszédek, és nem jelentkezett még a politikai hasznok learatására sem senki, mert csak egyszerűen megtörtént a határátlépés. Olyan szintre csökkent a lakossági napelemes rendszerek ára, hogy nem kell várni az újabb áramárcsökkentés bejelentésére, és az eddig hiába remélt széles körű kormányzati támogatásra sem. A támogatáshalogatás a továbbiakban már nem visszatartó erő, mert egyszerűen bele lehet vágni, és 10 év alatt garantáltan megtérül az egész.

hvg.hu Itthon

Orbán rettenetesen óvatos a kupolával

A kormány Vár-felújítással kapcsolatos terveiből két dolog tűnik biztosnak: egyre több kormányzati jelenlét lesz a Várban, és Orbán a kellő körültekintéssel kezeli a Palota kupolája felújításának ügyét.

hvg.hu Ingatlan

L. Simon: Legalább 100 milliárdból alakítanák át az egész Várat

Szinte minden jelenleg ott működő intézményt kitennének a budavári palotából, hogy más kiállítótereknek adjanak helyet, és rekonstruálnák a korábbi épületek is a Várban – mondta L. Simon László a Magyar Narancsnak. Szó van új könyvtárépületről és a Nemzeti Galéria is új épületet kapna.

hvg.hu Gazdaság

L. Simon kap egy felújított utat

A Velencei tónál lévő családi panzió és borászat igen hálás lehet a kormánynak. És igen, mindkettő az államtitkár családjához kötődik.

hvg.hu Itthon

Egy "ellenbizottság" ellenőrizné, mit terveznek Orbánék a budai Várban

Nagyobb átláthatóságot, a tervek nyilvánosságra hozatalát követeli az a társadalmi kezdeményezés, amely a budai Vár és a volt Királyi Palota rekonstrukcióját kívánja monitorozni. A Párbeszéd a Várért Kezdeményezés elsősorban vitapartnere lenne a kormánynak, és folyamatosan tájékoztatná a közvéleményt, s a Hauszmann Bizottságnak is üzent.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Most L. Simonra bízták a Hajógyári-sziget fejlesztését

Koncepciótervet rendelt a kormány 200 millió forintért a Hajógyári-sziget déli csücskének hasznosítására – írja a Népszabadság. A sziget alig harmada az a terület, amelyet fejlesztenének úgy, hogy már a kormány olimpiai vágyait is figyelembe vennék. Nem ez lesz az első ilyen tanulmány. Most állítólag L. Simon László kapta a feladatot.

hvg.hu Itthon

Mit kezd az ügynökgyanúval a kormány? – videó

Lázár a szíve szerint mindent nyilvánosságra hozna, de L. Simon szerint mindenki társadalmi kapcsolat volt a Kádár-korszakban, Orbán nem jelentett, Simicska kezében pedig csak egy köteg pénz van.

Műértő Műértő

Magyar Power 50 – A hazai színtér tíz legbefolyásosabb személyisége

Szerkesztőségünk 2011-ben publikálta első alkalommal a hazai művészeti színtér ötven legbefolyásosabbnak ítélt szereplőjének listáját, a Magyar Power 50-et, melynek kialakításában a legismertebb hasonló nemzetközi projekt, az ArtReview idén 13. alkalommal kiadott Power 100-as rangsorának készítésében alkalmazott gyakorlatot követtük. A lista a hagyományteremtés szándékával született, s hogy élénk visszhangot kelt, vitákat is generál, természetes, és nem ellentétes szándékainkkal. Az eltelt évek eredményeképpen mind többen értik, hogyan készül a rangsor, és miért érdemes figyelni rá akkor is, ha nem tekinthető kőbe vésett igazságnak. Tudatában vagyunk annak, hogy a mérhető, számszerűsíthető kritériumok hiánya miatt a zsűri a magyar kortárs képzőművészet és a műkereskedelem egészét jól reprezentáló összetétele mellett sem lehet objektív; egyszerre veendő komolyan, és fogható fel játékként. A szűnni nem akaró félreértések miatt ismételten hangsúlyozzuk, hogy a Power 50 nem életműveket mér, hanem egy adott esztendő – jelen esetben a 2014-es év – teljesítményeit veszi figyelembe, és a színtérre gyakorolt hatás súlyát, nem pedig annak irányát, milyenségét igyekszik értékelni. A rangsorokból hosszabb távon értékes kordokumentum állhat össze, és az évről évre bekövetkező változások, hangsúlyeltolódások elemzése fontos következtetések levonását teszi majd lehetővé. Már az ideivel együtt négy lista összehasonlítása is olyan kérdésekre ad választ, mint hogy egy év elteltével milyen mértékben változik a legnagyobb befolyással rendelkezők köre; miképp látja a zsűri a szereplők befolyásának alakulását egy-egy fontos funkció megszerzése vagy elvesztése után; illetve hogy mennyire van tartós hatással megítélésükre egy-egy kiemelkedő kiállítási lehetőség, egy szakmai vagy állami elismerés. Az összehasonlíthatóság érdekében fontos, hogy a 25 tagú zsűri összetételében évről évre csak elkerülhetetlen változások legyenek. Ezért örülünk annak, hogy az ArtReview-tól átvett „játékszabályoknak” megfelelően titkos összetételű zsűri tagjainak nagy többsége idén is igent mondott felkérésünkre. Tőlük saját listájuk első öt helyezettjéhez ezúttal is rövid indoklást kértünk; a rangsor első tíz helyezettjéhez fűzött kommentárok ezeket foglalják össze. Idén összesen 274 személyre érkezett szavazat – 11-gyel többre, mint tavaly –, a sorrend most is az egyes zsűritagok listáján elért helyezéseknek megfelelő pontszámok egyszerű összeadásával alakult ki.

Unyatyinszki György Itthon

Óriási blama lett a közpénznyelő matricagyűjtő játék

Összesen 180 millió forintot adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) egy iskolásoknak kitalált matricagyűjtő programra és egy ahhoz kapcsolódó, múzeumokat népszerűsítő könyvre. A hvg.hu szerzője közérdekű adatigénylés keretében megszerezte a Mozaik Múzemtúra-projekt szakmai beszámolóját: ebben ugyan nincsenek részvételi adatok, viszont kiderül belőle, mennyi pénzért dolgoztak a program lebonyolításért felelős Örökség Kultúrpolitikai Intézettel (ÖKI) szerződő vállalkozások, melyek az ÖKI-hez hasonlóan több szálon köthetők L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárhoz.

MTI/hvg.hu Itthon

Mi köze Kínának egy Fejér megyei kastélyhoz?

Peking történetéről szóló kiállítás fog nyílni egy Fejér megyei kastély uniós pénzből felújított főépületében. L. Simon László szerint ez a vidék a "magyar Loire", de hogy kerül a képbe Kína?

hvg.hu Itthon

L. Simonnak nincs viszonya a koalákkal, Tarlós inkább delfin lenne - videó

A főpolgármester nem lenne koala, a delfin és a szibériai tigris között vacillál, de Tarlós István szeret szimaptikusnak tűnni, jóságos lenni. L. Simon László államtitkárnak viszont egyáltalán nincs viszonya a koalákkal. Politikusokkal avatták fel Budapest két új „látványosságát”, Vobarát és Nur-Nuru-Bint, a két és fél éves koalafiúkat.

hvg.hu Plázs

Fotók: Bemutatták Budapest első két koaláját

Két 2,5 éves hímnemű koala érkezett a Fővárosi Állatkertbe. Az állatoknak nehezen ment az akklimatizáció, félénkek és a látogatók biztosan nem simogathatják meg majd őket. Budapesten kívül csak nyolc helyen látni az egzotikus erszényeseket.

hvg.hu Vállalkozás

L. Simon bajban van: kisüt a nap Mátraalján

Az ország legnagyobb magántulajdonú erőműve most szénnel fűt, de ősztől az ország legnagyobb naperőművét építi meg. A "nem süt a Nap, nem fúj a szél" országában is ilyen egyszerű ez az egész.

MTI / hvg.hu Itthon

Lázárék újra letorkollták a parlament fideszes alelnökét

A kormány nem gondolkodik a gyülekezési törvény módosításában, különösen nem a gyülekezési jog szűkítésében – jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte sem ő, sem Lázár János nem támogatna egy módosításról szóló estleges egyéni képviselői indítványt.

MTI Gazdaság

L. Simon új ötlettel tenné vonzóbbá a Velence-tavat

Rivalizálás helyett együttműködést kell kialakítani a tókörnyéki települések között és egységben kell kezelni a Velencei-tavat ahhoz, hogy igazán vonzóvá váljon a turisták körében – közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Velencén egy Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) konferencián.

MTI Itthon

Akkor is lesz múzeumi negyed, állítja L. Simon

A kormány nem tett le arról a szándékáról, hogy múzeumi negyedet építsen – jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken, más témában tartott sajtótájékoztatóján feltett kérdésre válaszolva.

1
5 6 7 8 9
16
Ne telepítsék az iOS 13-at – üzeni az Amerikai Védelmi Minisztérium

Ne telepítsék az iOS 13-at – üzeni az Amerikai Védelmi Minisztérium

Lehallgatókészüléket találtak a Porosenko ellen nyomozó iroda vezetőjének irodájában

Lehallgatókészüléket találtak a Porosenko ellen nyomozó iroda vezetőjének irodájában

Most már oda kell lépni, ha nem akarjuk, hogy megfojtsák a Földet a káros gázok

Most már oda kell lépni, ha nem akarjuk, hogy megfojtsák a Földet a káros gázok

Moszkva felfegyverzi az abház hadsereget

Moszkva felfegyverzi az abház hadsereget

Tarlós jobban retteg a vereségtől, mint imázsának elvesztésétől

Tarlós jobban retteg a vereségtől, mint imázsának elvesztésétől

Brit nyugdíjasok Spanyolországban: A spanyol kormány többet tett értünk, mint a brit

Brit nyugdíjasok Spanyolországban: A spanyol kormány többet tett értünk, mint a brit

Tarlós jobban retteg a vereségtől, mint imázsának elvesztésétől

Tarlós jobban retteg a vereségtől, mint imázsának elvesztésétől

Videó: Megnézték, mennyire strapabíró a Galaxy Fold kijelzője, lehangoló lett a végeredmény

Videó: Megnézték, mennyire strapabíró a Galaxy Fold kijelzője, lehangoló lett a végeredmény

„Luciano Pavarotti egyszerre volt a szeretőm, a barátom és az életmesterem”

„Luciano Pavarotti egyszerre volt a szeretőm, a barátom és az életmesterem”

Az olasz külügyminiszter azt üzente Orbánnak, hogy ne avatkozzon be az olasz politikába

Az olasz külügyminiszter azt üzente Orbánnak, hogy ne avatkozzon be az olasz politikába

Greta Thunberg egy egész épületet kidekorált a klímaváltozás elleni harcáról szóló szövegekkel

Greta Thunberg egy egész épületet kidekorált a klímaváltozás elleni harcáról szóló szövegekkel

A címlapról ajánljuk