hvg.hu Itthon

Elgázoltak két biciklist Mezőhegyesnél, az anya a helyszínen meghalt

Két Tótkomlós felé tartó kerékpárost gázolt el egy velük azonos irányba közlekedő személygépkocsi Mezőhegyes külterületén. A balesetben a 45 éves anya a helyszínen életét vesztette, 25 éves lányát pedig súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. Az autó vezetőjének nem esett baja.

Szlavkovics Rita Vállalkozás

Lázár a garancia: "adja az ég, hogy most mindez igaz is legyen!"

Egy tollvonással szerzett földet a kormány a mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság megalapításához, a műveléshez szükséges eszközök egyelőre a Ménesbirtok Zrt. tulajdonában vannak. Farkas Sándor kormánybiztos fűt-fát ígér a helyieknek, bár az előbbiekkel kapcsolatosan is per folyik a Fővárosi Törvényszéken, és az utóbbiak megszerzéséről sem egyeztettek még magas szinten, Mezőhegyesen most mindenki Orbánt és Lázárt isteníti.

MTI Gazdaság

Kártalanítást ígérnek a mezőhegyesi gazdáknak

Újabb mezőhegyesi földterületet nem írnak ki árverésre, a már árverésre került földek esetén nem kötik meg a szerződést, és a már megkötött, az új gazdaság alapját képező területekre vonatkozó földbérleti szerződéseket is szeretnék mihamarabb felbontani, illetve hamarosan határozat születik a kártalanításról – ezt mondta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos hétfőn Mezőhegyesen.

hvg.hu Gazdaság

Mégsem eladó a mezőhegyesi földek egyötöde

A keddi és szerdai eladott földek vásárlása is érvénytelen lehet, ha szerepelnek a törvényszéki listán. A Ménesbirtok vezérigazgatója úgy véli, hogy nem teljes a siker, de legalább homok került a gépezetbe.

hvg.hu Bűnügy

Előzetesbe kerülhet a férfi, aki gránátot dobott a feleségére

Részletes beismerő vallomása után a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette azt a mezőhegyesi férfit, aki kézigránátot dobott a feleségére és egy rendőrre csütörtökön. Az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatását – közölték pénteken.

Szlavkovits Rita Itthon

Saját szabályainak sem felel meg a Földkezelő Alap?

Hónapok óta ül az állam azon a 15 millió forinton, amit biztosítékként fizettek be gazdálkodók, akik a mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. művelésében levő összesen 3000 hektárnyi földhaszonbérletre pályáztak. De nemcsak ennek az egyelőre egységes kezelésben lévő háromezer hektárnak a sorsa bizonytalan, hanem az NFA saját adatai szerint még további közel 47 ezer hektáré. Egyes pályázók közel egy éve várnak döntésre.

Szlavkovits Rita Itthon

A harmadik csapást már nem éli túl – Egy városka tragédiája

Egy város lakóinak legalább a negyedét, európai hírű mezőgazdasági üzemeket, valamint a helyi közművek és utak kezelését közvetlenül érinti az a döntés, amire Mezőhegyes egy ideje vár. A Nemzeti Földalap megpályáztatta a helyi Ménesbirtok Zrt. kezelésében lévő földek egy részét, a jelenlegi földhasználót kizárva a pályázatból. A helyiek a jogorvoslati kérelmen kívül szakmai javaslatokat fogalmaztak meg, és szinte már csak az UNESCO-ban bíznak – Mezőhegyes lassan egyetlen ép kincse a több mint száz éves műemlékvagyona. A cukorgyár bezárását és egy természeti katasztrófát már túléltek. Lehet, ez a csapás lesz a végső.

Szabó M. István Gazdaság

A magyar város, ahol már kezdhetnek aggódni a fűtés miatt

Hat hét múlva kezdődik a fűtési szezon, de nem lesz képes a település távhőszolgáltatója a mezőhegyesi lakások fűtésére. A szolgáltatónál elzárták a gázt, fával tüzel egy kazánt, hogy fogyasztóinak legyen meleg vize. Az önkormányzatnál senkit sem érdekel a probléma, mindenki nyaral.

1 2

A címlapról ajánljuk