Révész Sándor Itthon

"Ne feledkezzél el szegény magyarokról…"

Ma van Nagyboldogasszony napja. Hetven éve ekkor ért véget a Mindszenty József által meghirdetett Mária-év, amelynek zárására a kommunisták mindent megtettek, amit az elején még tagadtak. Ha egy ország kormányzói így járnak el, akkor számítani és figyelmeztetni kell arra, hogy a jövőben is megteszik, amit a jelenben tagadnak.

HVG Világ

Ferenc pápa nem akar még egy Mindszenty-ügyet

Történelmi kompromisszumra készül a Vatikán és a kommunista Kína, az egykor Magyarországon is ismert módon szabályozva a püspökök kinevezését – magyarázza el az alku lényegét az e heti HVG.

hvg.hu Itthon

Jön az újabb Mindszenty és a Zwack tér

26 közterület átnevezéséről dönt szerdán a Fővárosi Közgyűlés, köztük újabb teret neveznének el Mindszenty Józsefről, egyet Zwack Péterről, de Esti Kornél is utcát kapna.

MTI Itthon

Lesz Mindszenty-szobor Esztergomban

Az esztergomi képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a bazilika közelében a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium alapítványa felállíthassa Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek szobrát.

MTI Világ

Mindszenty sorsára jut a Wikileaks kirobbantója?

Ecuador arról biztosította a másfél éve a londoni nagykövetségén tartózkodó Julian Assange ausztrál újságírót, a WikiLeaks kiszivárgtatóportál alapítóját, hogy továbbra is megadja neki a politikai menedékjogot.

MTI Itthon

Kitüntették Wittner Máriát

A Mindszenty-emlékérmet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke adta át hétfőn a Parlamentben.

Mong Attila Vélemény

Mindszenty feje és a nemzettest

A nemzet végre a talpára áll, de a feje elgurult, avagy mit mutat az Orbán-rendszer törékenységéről egy szoboravató. Mong Attila írása.

MTI Itthon

Mindszenty szobrot kapott Szentesen

Szobrot állítottak Mindszenty József bíborosnak Szentesen, Lantos Györgyi és Máté István csongrádi művészházaspár alkotását a Szent Anna-templom kertjében avatták föl vasárnap.

MTI Itthon

Áder: Mindszenty nélkül más lenne a történelmünk

Mindszenty nélkül más lenne a közös huszadik századi történelmünk, de "az önmagunkról, politikai nemzetünkről alkotott önképünk is szegényebb lenne" - jelentette ki Áder János köztársasági elnök vasárnap Zalaegerszegen, a bíboros születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján.

HVG Világ

Assange megostromolja Mindszenty rekordját?

Mindszenty bíboros rekordját emlegetik nemcsak idehaza, hanem külföldön is, mióta Julian Assange, a WikiLeaks internetes kiszivárogtatóportál irányítója menedékjogot kapott Ecuador londoni nagykövetségén.

MTI Itthon

"Mindszenty volt a magyar Gandhi"

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint Mindszenty József volt "a magyar Gandhi", aki erőszak nélkül harcolt az igazságért és hirdetett ellenállást. Rétvári Bence erről a mártír sorsú bíborosról pénteken a fővárosban rendezett emlékkonferencián beszélt.

MTI Világ

Mindszentyért imádkozott kislányként Nancy Pelosi

A szabadságáért harcoló magyar nép küzdelme 1956-ban a világban óriási visszhangot keltett - mondta az amerikai kongresszus képviselőházának demokrata párti frakcióvezetője hétfőn a budapesti Terror Háza Múzeumban, hozzátéve, hogy annak idején édesanyjával imádkozott a szovjet elnyomás ellen tiltakozó Mindszenty József bíborosért.

hvg.hu Itthon

Rehabilitálta Mindszentyt a Legfőbb Ügyészség

Rehabilitálta Mindszenty Józsefet a Legfőbb Ügyészség. A bíborost 1948 végén tartóztatták le jogellenesen, később koholt vádak alapján életfogytiglani fegyházra ítélték. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint a döntésnek inkább a lelkek világában van komoly jelentősége.

hvg.hu Tech

Mindszenty amerikai katonai bevonulást sürgetett a hatvanas években

Az 1956. november 4-én az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén menedéket talált Mindszenty József esztergomi érsek tíz évvel később már púp volt Washington hátán. Többek közt ez derült ki abból az előadásból, mely a Magyar külpolitika a hatvanas-hetvenes években címmel, a Politikatörténeti Intézet szervezésében tartott konferencián hangzott el.


A címlapról ajánljuk