MTI Itthon

NBH-jelentés: robbantásra is készültek 1992. október 23-án

A rendőröknek még 1992. október 23. előtt sikerült lefoglalniuk fasiszta röplapokat, gyakorló kézigránátokat és azt a nagy mennyiségű robbanóanyagot is, amellyel a Szabadság téri szovjet emlékművet akarták felrobbantani – ez is kiderült a nyilvánosságra hozott NBH-s jelentésből.

MTI Itthon

Kiderül, mi történt pontosan 1992. október 23-án

Valószínűleg a nemzetbiztonsági bizottság honlapján teszik közzé azt az NBH-jelentést, mely az 1992. október 23-i tüntetésekről szól, amelyen Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke is részt vett.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: az NBH-jelentés nem ír Molnár Zsoltról

A Népszabadság belügyi forrásokból úgy tudja, hogy az 1992-ben a szkinhedek október 23-i mozgásáról készült titkosszolgálati jelentésben nem szerepel a jelenleg MSZP-s Molnár Zsolt, akiről felvétel bizonyítja, hogy ott volt az ünnepségen a radikálisokkal.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Welsz ott volt Őszödön is

Amikor a titkosszolgálat vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet a sajtónak, állítólag a múlt héten elhunyt, a Simon-ügyben érintett Welsz Tamást is kihallgatták – írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Fidesz: "rács mögé kerülhet a maffiabaloldal egyik központi figurája"

Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal egyik központi figurája – így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy Szilvásy György volt szocialista titokminiszter a "kémkedési perként" ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

hvg.hu Itthon

Index: 30 fős elit biztonsági igazgatóság dolgozik az FKF Zrt.-nél

Egy elit 30 fős biztonsági igazgatóság dolgozik 2010 óta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél, a csapat főnöke Jónás Endre, aki 1988-ig kémelhárító volt, majd 13 évig vezette a titkosszolgálati terrorelhárító szolgálatot, és rövid ideig a Nemzetbiztonsági Hivatalt főigazgatója is volt – írja az Index.

hvg.hu Itthon

Valami nem stimmel: Kósát még 2007-ben zsarolták meg

A 2008-as, Laborc Sándorral történt találkozója után, közvetlenül a 2010-es választások előtt Portik Tamás kezdeményezhette a Kósa Lajos elleni lejárató akciót – adta hírül a köztévé. A videó valóban akkor került ki, a felvétel azonban még 2007-ban készült. .

hvg.hu Itthon

Laborc-hangfelvétel: nem értik, miért vártak eddig az ütőkártyával

Nem lepődtek meg az MSZP-ben azon, hogy a Fidesz politikai botrányt csinált a Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóiról készített hangfelvételek leiratából, csak azt nem értik, "miért nem csapták ki hamarabb az ütőkártyát". A lapunknak nyilatkozó titkosszolgálati ügyekben jártas politikusok ugyanakkor biztosak benne, hogy a teljes hanganyag nyilvánosságra kerülése komoly fordulatokat hozhat még a történetben.

hvg.hu Itthon

Laborc: „a lényeg a festék mögött maradt"

Laborc Sándor szerint „a lényeg a festék mögött maradt", vagyis a 2008-as beszélgetésekről szóló dokumentumokban nem szereplő, illetve kitakart részek jelenthetik az ügy lényegét – olvasható a Népszava szerdai számában. Közben a nemzetbiztonsági bizottság honlapján is közzétették a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti beszélgetések leiratát, amelyek titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal.

hvg.hu Itthon

"Köszönöm, hogy fölemelt!" – erről beszélt Portik a titkosszolgálatnak

A jobboldal le akarja takarítani a baloldalt – állította Portik Tamás azon a beszélgetésen, amelyet az NBH főigazgatójával folytatott még 2008-ban. Az egykori olajbűnöző a rögzített beszélgetések nyilvánosságra hozott leirata szerint azt mondta: pénzzel támogatta az MSZP-t, viszont ha jön a Fidesz, őt elviszik. Laborc Sándor korrupt rendőrökről, ügyészekről, bírókról és politikusokról várt volna információkat, de megjegyezte: nem minden politikus ügye fog eljutni a vádemelésig, mert az a fontos, hogy „helyre rakják a dolgokat”.

hvg.hu Itthon

„Korrupt az ember, azt tudom” – a Portik–Laborc-találkozó jegyzőkönyvei

Kiadta az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) annak a két beszélgetésnek a leiratát, amelyek Laborc Sándor, illetve a jelenleg emberölésre való felbujtással gyanúsított Portik Tamás közt zajlott még 2008-ban. A titkosszolgálat által rögzített beszélgetések leiratait eredetileg 30 évre titkosították, de ezt most feloldották, így – a nevek kitakarásával – ön is elolvashatja, miről beszélgetett az NBH-főigazgatója az egykori olajbűnözővel.

M. László Ferenc Itthon

Pintér megnyílt a titkosszolgálati botrány ügyében

Fordulat történt a belügyben a volt főkém, Laborc Sándor és az alvilági leszámolásokkal gyanúsított Portik Tamás viszonyának megítélésében. Pintér Sándor úgy döntött, hogy lehetővé teszi a találkozókról készült felvételek leiratának nyilvánosságra hozatalát, igaz, a szolgálatok korábban cáfolták, hogy kapcsolatuk lett volna Portikkal vagy egykori olajozó cégével. Az ügy hónapok óta húzódik, és nem zárható ki, hogy a kormányon belüli ellentétek vezettek a szivárogtatáshoz.

MTI Itthon

Galambos Lajost megint megvádolták

Hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen - írja a keddi Magyar Nemzet.

HavariaPress Itthon

Cellájából üzent Földesi-Szabó László

Egyes szocialista politikusokkal és a polgári elhárítás vezető tisztségviselőivel tartott kapcsolatáról, valamint a betörőként megismert Jakubinyi Róbertről is nyilatkozott a Hír Televízió Célpont című műsorának Földesi-Szabó László. Az alapítvány volt ügyvezetője szerint büntetőperében a vádlottak padján lett volna a helye Galambos Lajosnak, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának is - írja a Magyar Nemzet.

Csikász Brigitta Itthon

Kromofág az autóra: figyelmeztetés Földesi-Szabó volt üzlettársának?

Kromofággal öntötték le az Egymásért Alapítvány ügyében vesztegetéssel gyanúsított Jakubinyi Róbert fiának két autóját hétfőre virradóra – értesült a hvg.hu. A két járműben mintegy négymillió forint kár keletkezett. A Dunakeszi Rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást.

1 2 3 4 5
Hiába közeledik az aranykor vége, százával alapítják az építőipari cégeket

Hiába közeledik az aranykor vége, százával alapítják az építőipari cégeket

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

Megújult a Hyundai i30 és hibrid is lett

Megújult a Hyundai i30 és hibrid is lett

Doku360: "Fizikailag minden nap meg kell ugornunk a saját határainkat"

Doku360: "Fizikailag minden nap meg kell ugornunk a saját határainkat"

Egy autó gyártásához annyi energiát használnak Kecskeméten, mint amennyi egy csokiban van

Egy autó gyártásához annyi energiát használnak Kecskeméten, mint amennyi egy csokiban van

Bajnokok Ligája: a Bayern München fél lábbal a negyeddöntőben

Bajnokok Ligája: a Bayern München fél lábbal a negyeddöntőben

Hont: Változóban az Orbán-rendszer: ami nincs ellenére, az van

Hont: Változóban az Orbán-rendszer: ami nincs ellenére, az van

Pintér Sándor volt államtitkárának megtetszett a parkolási biznisz

Pintér Sándor volt államtitkárának megtetszett a parkolási biznisz

A címlapról ajánljuk