Rác András Kult

Máris kész a Nemzeti Színház első igazgatói pályázata

Tisztelt Bíráló Bizottság! A tegnapi napon megjelent Nemzeti Színház igazgatói pályázatára szeretném beadni jelentkkezésem. Minden rossz de most pályázatomban leírom, hogy mi a jó. Pályamunkám a fél órás szintidő alatt készült el.

hvg.hu/MTI Itthon

Balog: nem minden család méltó a család elnevezésre

Két új államtitkárság kerül át Balog Zoltán irányítása alatt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumához. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságot továbbra is Balog vezeti majd - hangzott el az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának hétfői ülésén, ahol meghallgatták a leendő minisztert.

MTI Itthon

Gyökeresen eltér az úja NAT a korábbi tervektől

Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) nem sokban hasonlít az eredetileg tervezettre – mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára pénteken Székesfehérváron; Hoffmann Rózsa a szakmai fórumon megerősítette, hogy a tervezet napokon belül a kormány elé kerül.

MTI Itthon

Réthelyi: Balog dönt majd a minisztérium új nevéről

Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium leendő vezetője dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát - mondta Réthelyi Miklós előző nap lemondott nemzetierőforrás-miniszter pénteken a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában.

MTI Itthon

A Nefmihez kerülnek az államosított iskolák

Elvi döntés született a kormányban arról, hogy nem a megalakuló járási kormányhivatalokhoz, hanem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (Nefmi) delegálják a 2013 januárjától államosított iskolákkal kapcsolatos oktatásirányítási feladatokat - írta a Népszabadság pénteken, kormányzati forrásokra hivatkozva.

MTI/Napi Gazdaság Itthon

A Nefmi nem sieti el a kórházak kifizetését

Év végéig húzná a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Orvostechnikai Szövetség kórházak felé fennálló, mintegy 15 milliárd forint lejárt követelés kifizetését - írta hétfői számában a Napi Gazdaság és a Világgazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Csökkenő gyed: itt vannak a kompenzáció szabályai

Jövedelempótlékra jogosultak a kormány döntése értelmében azok a kismamák, akik kevesebb gyedet és tgyás-t kapnak az adójóváírás kivezetése miatt. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny mai számában jelent meg.

Kapcsándi Dóra Itthon

Cimbora és E-bigél: emberebb és magyarabb ifjakat faragna a kormány

Elkészült a kormány ifjúságpolitikai keretprogramja. Eszerint okostelefonokra készült alkalmazásokkal, vírusfilmekkel vennék rá a fiatalokat az aktívabb politikai részvételre. Felélénkítenék a cserkészmozgalmat, Élő Könyvtár program segítségével ismertetnék meg a fiatalokat a hátrányos helyzetű csoportokkal, valamint újraélesztenék a ’70-es, ’80-as években népszerű Cimbora című ifjúsági műsort és a "hátizsákos turizmust".

hvg.hu Gazdaság

Csökkenő gyed: utólag kompenzálná a kormány a kismamákat

Jövedelempótlékkal kompenzálná a kormány az adójóváírás megszüntetése miatt rosszul járó kismamákat a Nefmi új kormányrendelet-tervezete szerint, a gyedben és terhességi gyermekágyi segélyben (tgyás) részesülők közül azonban nem mindenki juthatna hozzá az igényelhető kiegészítésekhez.

MTI Gazdaság

40 milliárd hiányzik a kórházak költségvetéséből

Jövő év októberéig összesen 310 milliárd forint jutna az aktív fekvőbeteg-szakellátásra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által közzétett rendelettervezet szerint; az idei büdzsé csaknem 350 milliárd, a tavalyi 347 milliárd forint volt, vagyis a szabályozás elfogadásával 40 milliárddal kevesebből gazdálkodhatnak jövőre a fekvőbeteg-szakellátásban - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

hvg.hu Plázs

MH: Réthelyi bíróság elé vitte Égerék díjait

Keresetet nyújtott be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Fővárosi Bírósághoz a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által április és június között beszedett regisztrációs díjak miatt, amelyeket a tárca szerint a kamarának vissza kell fizetnie a tagoknak – közölte a Magyar Hírlap. A lap szerint a tárcavezető emellett törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a MOK-tisztségviselő-választások miatt is. A MOK szerint a cikk "lejárató jellegű, tényeket elferdítve közlő és valótlanságoktól sem mentes".

MTI Karrier

Családbarát Munkahelyek: kik nyertek 2011-ben?

Tizennyolc cég vehette át négy kategóriában a Családbarát Munkahely címet pénteken a Parlamentben. A díjazottak az anyagi elismerés mellett egy évig, a következő pályázat eredményhirdetéséig használhatják a címet.

Tossenberger Adél Itthon

„Rettentően félnek az emberek” - szétcsapnak a kultúrában

Múzeumok zárhatnak be és műkincsek mehetnek tönkre, miután azonnali hatályú, 20 százalékos létszámcsökkentést rendelt el a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a hozzá tartozó közgyűjteményeknél és művelődési intézeteknél. A dolgozók félnek, a tárca kulturális államtitkársága viszont nyugodtnak tűnik, szerintük a vágás nem lesz hatással a színvonalra.

MTI Itthon

Ésszerűsítéssel magyarázza a NEFMI a közgyűjteményi leépítést

A NEFMI Kultúráért Felelős Államtitkársága szerint nincs hatással a tervezett létszámcsökkentés a közgyűjtemények és művelődési intézetek működésének színvonalára. A tárca kedd délutáni közleményében azt írják: a leépítésre részben a párhuzamosságok megszüntetése, részben a hatékonyság növelése érdekében van szükség.

1 2 3 4
Itt élőben láthatja, ahogy a SpaceX Crew Dragon dokkol a Nemzetközi Űrállomáshoz

Itt élőben láthatja, ahogy a SpaceX Crew Dragon dokkol a Nemzetközi Űrállomáshoz

Maszk nélkül adott át csomagot időseknek a fideszes politikus

Maszk nélkül adott át csomagot időseknek a fideszes politikus

Csak rá kell pattintani a mágnesre a laptopot, és már indul is a hűtése

Csak rá kell pattintani a mágnesre a laptopot, és már indul is a hűtése

Maximális élmény: teszten az első elektromos Mini

Maximális élmény: teszten az első elektromos Mini

Karácsony Gergely köszöntötte a Pride-hónapot

Karácsony Gergely köszöntötte a Pride-hónapot

A Fradi játékosa a pólóján üzent: Igazságot George Floydnak!

A Fradi játékosa a pólóján üzent: Igazságot George Floydnak!

Jó eséllyel ez egy olyan könyv, amilyet még nem láthatott

Jó eséllyel ez egy olyan könyv, amilyet még nem láthatott

Veszélyes gyerekjátékokra figyelmeztetnek a fogyasztóvédők

Veszélyes gyerekjátékokra figyelmeztetnek a fogyasztóvédők

A címlapról ajánljuk