# Portik-Laborc találkozó

MTI Itthon

Laborc nem mondott igazat, de nem élt vissza Portik információival

A Laborc-Portik találkozót vizsgáló bizottságnak semmilyen olyan adat vagy információ nem jutott a tudomására, amely szerint az NBH a Portiktól származó információkat jogellenes célra használta volna, de felróják, hogy a találkozó megszervezése nem volt kellően dokumentálva a titkosszolgálatok részéről, és azt is, hogy az NBH-főigazgató Laborc hazudott a nemzetbiztonsági bizottság előtt.

MTI Itthon

MSZP: semmi bizonyíték, hogy Laborcék be akarták feketíteni az ellenzéket

Harangozó Tamás, az Országgyűlés Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottságának szocialista tagja szerint a vizsgálat nem tárt fel semmilyen olyan információt, amely alátámaszthatná a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozókról készült leiratok azon értelmezését, miszerint a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársainak célja az akkori ellenzéki politikusok lejáratása lett volna.

MTI Itthon

Jelentés: hibázott Laborc, hogy nyilvános helyen találkozott Portikkal

Hibaként értékelhető, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) első számú vezetőjeként nyilvános helyen, személyesen találkozott az Energol Rt. egykori igazgatójával, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Portik Tamással – többek között ezt állapította meg az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága.

MTI Itthon

Fidesz: 2010 előtt politikai célokra használhatták a titkosszolgálatokat

Kocsis Máté az Országgyűlés Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság munkáját lezáró jelentéssel kapcsolatban elmondta: az várhatóan több ponton is kitér majd arra: 2008-ban Laborc Sándor és más titkosszolgálati vezetők is a belső szabályzatoktól eltérően kezelték az ügyet.

MTI Itthon

A börtönben hallgatták meg Portikot, sok mindenre "nem emlékezett"

Mintegy másfél órán keresztül beszélgetett egy büntetés-végrehajtási intézetben az Országgyűlés Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága Portik Tamással, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatójával kedd délelőtt.

MTI Itthon

Laborc és Portik megint meghívót kapott a parlamentbe

Ismét meghívták az Országgyűlés Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága elé Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt elnökét, valamint Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját, akiknek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítása értelmében kötelező lesz megjelenniük - mondta Csampa Zsolt, az albizottság fideszes alelnöke.

MTI Itthon

Szilvásy ma mindent elmondott volna, de mégsem tette

A Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság előtt jelent meg kedden Szilvásy György, volt titokminiszter, aki kezdeményezte, hogy nyílt ülést tartsanak, de ha olyan kérdéseket tesznek fel, amelyre a válasz minősített adatot, államtitkot érint, akkor arra csak akkor tud válaszolni, ha felmentik a titoktartási kötelezettsége alól. A ténymegállapító albizottság azonban ezt a felmentést nem szerezte be a titokgazdától. Szilvásy azt mondta: újabb időpont egyeztetés után ismét eljön a meghallgatásra.

MTI Itthon

Portik–Laborc: meghallgattak újabb két személyt

Újabb két embert hallgatott meg kedd délután az Országgyűlés Portik–Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága Budapesten az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében tartott zárt ülésén – közölte Mile Lajos, a testület elnöke.

MTI Itthon

Portikot, Laborcot, Szilvásyt is behívhatják meghallgatásra

Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját és Szilvásy György volt titokminisztert is meghallgathatja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága - mondta a testület elnöke hétfőn az albizottság zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Bajnait, Gyurcsányt is meghallgatnák a Portik-ügyben

Kocsis Máté kezdeményezi, hogy Szilvásy György volt titokminisztert, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egykori miniszterelnököket is hallgassa meg a Portik-Labort találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja erről az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

MTI Itthon

Portik-Laborc-ügy: a hódmezővásárhelyi önkormányzat törvényesen járt el

A Hódmezővásárhely önkormányzata mindenben a törvényeknek és az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének megfelelően járt el az egykori iskolaépület értékesítése során - közölte Korsós Ágnes címzetes főjegyző Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Seres László Publicisztika

Seres: Valami nagyon nem stimmel

A Portik–Laborc találkozó természetesen úgy kínos, ahogy van. De – eddig legalábbis – egy dolgot biztosan nem lehet vele alátámasztani: azt, hogy Laborc ellenzéki politikusokról szóló adatgyűjtésre szervezte volna be Portikot.

MTI Itthon

Megtisztítva is meghallgatják a Portik-Laborc felvételt

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai és szakértői szerda délelőtt 10 órakor hallgatják meg a Portik-Laborc találkozókról készült úgynevezett megtisztított hangfelvételt - mondta Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke kedden, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Laborc szerint nem hiteles a Portik-találkozó leirata

Nem tartja hitelesnek a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatója azokat a leiratokat, amelyek az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és közötte történt találkozók hangfelvételei alapján készültek, és álláspontja szerint ez az ügy koncepciós eljárás.

MTI Itthon

Köztévé: 2010-es a Kósát lejárató videó

Az M1 Híradó birtokába került újabb rendőrségi dokumentumok szerint a Portik-Laborc találkozók után, 2010-ben készülhetett a Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, Debrecen polgármesterét rágalmazó videofelvétel.

hvg.hu Itthon

Valami nem stimmel: Kósát még 2007-ben zsarolták meg

A 2008-as, Laborc Sándorral történt találkozója után, közvetlenül a 2010-es választások előtt Portik Tamás kezdeményezhette a Kósa Lajos elleni lejárató akciót – adta hírül a köztévé. A videó valóban akkor került ki, a felvétel azonban még 2007-ban készült. .

1 2 3
Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Újabb három hónapig ingyen lehet szállítani a kerékpárokat a BKV járatain

Újabb három hónapig ingyen lehet szállítani a kerékpárokat a BKV járatain

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával