hvg.hu Itthon

Nem lesz több homeopátiás oktatás a SOTE-n

A folyó oktatást leállítják, nem indítják újra. Amúgy is egy bevezető jellegű kurzusról van-volt szó, nem az orvosokat képző karon, adta hírül a homeopátiás gyógyszertúladagolást sikerrel túlélő Novák Hunor.

MTI Itthon

Vérét adta Áder János felesége – fotók

Bokros teendői mellett arra is szakított időt szombaton a köztársasági elnök felesége, hogy elmenjen vért adni. Herczegh Anitát az Országos Vérellátó Szolgálat véradásán fotózta le az MTI a SOTE Nagyvárad téri épületében.

Mizsur András Itthon

"A szakmát köpjük szembe, ha ezek az orvosok újra beteget fogadhatnak"

Ha a budapesti olimpiai pályázatot sikerült megfúrni, akkor szívós munkával a hálapénz ügyében is kicsikarható a változás, véli Kunetz Zsombor korábbi mentős, baleseti sebész. A hálapénz ellen hívott háború fontos lépésének tartja, hogy a sürgősségi császárért pénzt kérő SOTE-s orvos esete miatt végre számonkérték a botrányokban látványosan hallgatag orvosi kamarát is.

hvg.hu Plázs

Javult a Törökszentmiklóson drogmérgezést kapott kismamák csecsemőinek állapota

A Semmelweis Egyetem az édesanya kérésére elmondta: a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett, 35. héten világra hozott csecsemő állapota jelentősen javult, sőt, a szakemberek feltételezik az újszülött teljes gyógyulását, és arra is látnak esélyt, hogy hosszú távon csak minimális károsodások maradnak vissza.

Mizsur András Itthon

Mitől jönnek be a külföldieknek a magyar egyetemek?

Nemzetközi viszonylatban is megfizethető tandíjak, alacsony lakhatási költségek, kalandvágy. Mi visz rá például egy brazil vagy palesztin fiatalt, hogy magyar egyetemen tanuljon? Ennyire jó a hírünk, minőségi az oktatásunk? Vagy 20 ezer külföldi diák is tévedhet?

Stemler Miklós - Szlavkovits Rita Itthon

Pokorni megcsinálta, Lázár visszacsinálná: Jön az osztrák modell?

Az első Orbán-kormány felsőoktatási integrációját fordítaná vissza a harmadik, amennyiben megtörténne a vidéki orvosi karok leválasztása a 15 évvel ezelőtt létrehozott nagy tudományegyetemekről. Az osztrák mintára történő átalakításnak több egészségügyi vezető szerint lenne értelme, a Zombor Gábor egészségügyi államtitkár által vizionált egyetlen orvosi gigaegyetemet viszont badarságnak tartják.

hvg.hu Instant tudomány

Még egy súlyos érv a D-vitamin fogyasztása mellett

Súlyos és krónikus betegségek esetén 50 százalékkal növeli a halálozás kockázatát a D-vitamin hiány – állítja a Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinikájának igazgatója. A D-vitaminhiány az egészséges szervezetben is számos betegség kialakulásának kockázatát növeli.

hvg.hu Plázs

Magyar egészségügy: 311 állami vezető soron kívül kap ellátást

A friss nyilvántartás szerint összesen 311 állami vezetőnek jár itthon különleges egészségügyi ellátás – tudta meg a 444.hu a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól. Egyebek mellett a minisztereket, államtitkárokat, a Kúria elnökét és helyettesét, a legfőbb ügyészt és helyettesét, valamint a kormánybiztosokat látják el soron kívül a Honvédkórházban vagy a SOTE-n.

1 2 3

A címlapról ajánljuk