#Szalai Annamária

MLF Itthon

Az állami hálózatok mindenható ura lesz a médiahatóság főembere

Németh Lászlóné miniszteri biztosa lesz a második ember a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál – értesült a hvg.hu. Both Zoltán 2011 óta a kormány legfőbb infokommunikációs szakembere, megbízásából adódóan nemcsak a kormányzati, hanem a bírósági és az ügyészségi hálózatra is rálátott, forrásaink szerint ő volt – az időközben bíróságon elbukott – negyedik, állami tulajdonú mobilszolgáltató egyik szellemi atyja. Ő kaphatja feladatául a negyedik szolgáltató újraindítását.

M. László Ferenc Itthon

„Dezertáló titkosszolga" okozott belső zavart a médiahatóságnál?

Két jelentős fordulat is történt az új médiahatósági elnök kinevezése után. Kommandós akció keretében fogták el Szalai Annamária volt főtanácsadóját, majd pár héttel később távozott a hatóságtól a második ember, a frekvenciaügyekkel foglalkozó Mátrai Gábor. Az ügyre rálátó források nem tudták megmondani, hogy a két ügy bármilyen formában összefügg-e, de azt elismerték, a két vezető között volt kapcsolat. A hvg.hu úgy tudja, a volt főtanácsadó a nemzetbiztonság embere volt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megszegte a szolgálatok szigorú szabályait.

MTI Itthon

Posztumusz díszpolgári címet kapott Szalai Annamária

Posztumusz a megye díszpolgári címével tüntette ki a Zala Megyei Közgyűlés Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiatanács áprilisban elhunyt, zalaegerszegi születésű elnökét.

Szabó M. István Gazdaság

„A pakliban a Big Bang is benne van”

Csak az aláírása kell Karas Monika új médiahatósági elnöknek, így ágazati szakértők szerint a jelenlegi legsúlyosabb ügyek tekintetében lényegtelen, hogy mennyire alkalmas a pozíciójára. A mobilszolgáltatók és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elvben kiegyezésre van kényszerítve, de azt sem lehet teljesen kizárni, hogy a kormány újból előveszi a negyedik, állami mobilszolgáltató ötletét, és egyre kellemetlenebb helyzetbe hozza a piaci szereplőket. Még az EU szólhat közbe.

MTI / hvg.hu Itthon

Áder kinevezte Orbán jelöltjét a médiahatóság élére

Áder János köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - 2013. augusztus 19-i hatállyal kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé Karas Monika Zsuzsannát. Az NMHH új elnöke az államfőtől a Sándor-palotában vette át, majd aláírta a kinevezési okmányokat hétfő délután.

MLF Itthon

Csurkától Habonyig: kit küld Orbán a médiahatóság élére?

Két évtizeden keresztül kizárólag jobboldali lapokat védett a bíróságon. Gyakran veszített a Magyar Nemzet és a Hír Tv elleni helyreigazítási perekben, legutóbb Orbán Viktor főtanácsadóját is képviselte. Kilenc éven keresztül Csurka István lapjának is dolgozott, a médiahatóság panaszbizottságában pedig kinyilvánította, hogy a Szent Koronából nem lehet viccet faragni. A milliárdos téttel bíró ügyeket már Szalai Annamária alatt lezárta az NMHH, így Orbán jelöltjére, Karas Monikára elsősorban a sajtószabadsággal foglalkozó elvi kérdések maradtak.

hvg.hu Itthon

Deutsch Tamás lehet az elhunyt Szalai Annamária utódja

Deutsch Tamás, Tirts Tamás egykori fideszes képviselő, és Karas Mónika médiajogász neve is felmerült mint az NMHH leendő elnöke. A Nol.hu úgy tudja, Orbán Viktor akár már a héten javaslatot tehet arra, kit látna szívesen Szalai Annamária pozíciójában.

MTI / hvg.hu Itthon

Orbán újságíróktól és postásoktól várja a megoldást Szalai Annamária utódlására

Szakmai szervezetektől vár ismételten javaslatot Orbán Viktor kormányfő arra, hogy kit javasoljon kinevezésre az államfőnek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjára - áll a Kormányzati Információs Központ csütörtöki közleményében. Az NMHH és a Médiatanács elnöki posztja Szalai Annamária áprilisi halála óta betöltetlen.

M. László Ferenc Itthon

Fájó sebet tépett fel Orbánnál Áder vétója

Hónapok óta sikertelenül keresi a miniszterelnök az áprilisban elhunyt Szalai Annamária utódát. A hvg.hu úgy tudja, már le is mondtak arról, hogy idén új elnököt válasszanak a médiahatóság élére, ám az átmeneti megoldásként kitalált törvénymódosítást Áder János megvétózta. A tét óriási: rövidesen dönteni kell a milliárdokat érő mobiltelefonos frekvenciákról, amely több millió embert érint. Egy alkotmányellenes megoldás újabb, elhúzódó perekhez vezethet, de a Fidesz még a választások előtt nyélbe ütné az ügyletet.

MTI Itthon

Posztumusz díszpolgári címet kap Szalai Annamária Zala megyétől

Posztumusz Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozza a Zala Megyei Közgyűlés Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács áprilisban elhunyt elnökének - közölte a megyei önkormányzat pénteken az MTI-vel.

MTI Itthon

Posztumusz életműdíjat adtak Szalai Annamáriának

Posztumusz életműdíjat adományozott Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács áprilisban elhunyt elnökének a Helyi Televíziók Országos Egyesülete - tájékoztatta az egyesület csütörtök este az MTI-t.

MLF Itthon

Saját csapdájában a Szalai utódját kereső kormány

Visszaütött a kormányra a médiatörvény márciusi módosítása: a médiahatóság elnökére vonatkozó új, szigorúbb feltételeknek a szóba jöhető jelöltek közül mindössze két személy felel meg. Ezért a saját törvényével elégedetlen igazságügyi miniszter az Alkotmánybíróság segítségét kérte a feltételek tágításában. Ez arra utal, hogy a jelöltkeresés még nem zárult le, egyelőre nem találják Szalai Annamária utódját, akinek a mobilcégekkel is meg kell majd küzdenie.

M. László Ferenc Itthon

Gőzerővel keresi Szalai Annamária utódját a Fidesz

A közmédia legfőbb vezetője, valamint a médiatörvény egykori szerzője a legesélyesebb Szalai Annamária posztjára a hvg.hu forrásai szerint. A miniszterelnök „támadhatatlan”, de erős vezetőt keres, aki kordában tudja tartani a mobil- és médiacégeket. Az idő sürget, ugyanis a Fideszben még a választási kampány előtt le szeretnék zárni a mobilcégek frekvenciaügyeit.

MTI Itthon

Orbán, Áder, Kövér, Kósa is ott volt Szalai temetésén - fotók

Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Orbán Viktor kormányfő is ott volt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a médiatanács elnökének keddi temetésén Zalaegerszegen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kicsi a bors, de erős: megújult a Mini JCW

Kicsi a bors, de erős: megújult a Mini JCW

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt

Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja

A címlapról ajánljuk