#Terézvárosi Önkormányzat

hvg.hu Itthon

Újabb vádemelés jöhet az Andrássy úti paloták ügyében

Az Andrássy úti paloták eladásának harmadik ügycsoportjában is vádemelési javaslattal zárult a nyomozás – ezt a Terézvárosi Önkormányzat közölte kedden délután. Ebbe a körbe tíz ingatlan tartozik, összesen huszonnégy gyanúsított van, és az ügyészség a következő hónapban dönt a vádemelésről az önkormányzat szerint.

hvg.hu Ingatlan

Újra járható az Andrássy út a leégett háznál

Az összes sávot megnyitották csütörtök délután a fővárosi Andrássy úton a Kodály köröndnél leégett háznál. A július 17-i tűz óta volt itt forgalomkorlátozás. Úgy tervezik, hogy jövő hét végére a Felső erdősort és a Szív utcát is járhatóvá teszik. A műemlékházban megkezdték az életveszély elhárítását, az önkormányzat szerint a munka gyorsabban halad, mint várták.

Szaszkó Mariann Gazdaság

Illegálisan hekkelik meg a dohányboltok a szeszrendeletet

A nemzeti dohányboltoknak köszönhetően meg lehet hekkelni azt a teréz- és erzsébetvárosi szeszrendeletet, mely a vendéglátóhelyeken kívüli kiskereskedelmi egységeknek éjszakára megtiltja a szeszes ital árusítását. Igaz, mindez feltehetően jogszabályellenes, de az egyik érintett önkormányzat egyelőre a füle botját se mozdítja. Kipróbáltuk, működik.

hvg.hu Shake

A Terézváros mégsem ad esélyt a Tűzraktérnek

A Facebookon olvasható a Tűzraktér közleménye, melyből az derül ki, hogy mégsem sikerült megegyeznie az Art Sector Alapítványnak a Terézvárosi Önkormányzattal a Hegedű utcai alkotóház további üzemeltetéséről. Az alapítványtól Balla Zoltánt értük el.

FH/Hírszerző Itthon

Marad a helyén a Tűzraktér

Alkotóházként működhet tovább a Tűzraktér - így döntött a VI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete csütörtökön. A helyet működő alapítványnak így nem kell költöznie a Hegedű utcai épületből.

MTI Itthon

Senki nem pályázott a Tűzraktér épületére

Nem érkezett pályázat a Tűzraktér épületére kiírt ingatlanhasznosítási felhívására, a kerület mégis az ingatlan kiürítését várja a kulturális központ üzemeltetőitől.

Csikász Brigitta Itthon

West-Balkán: perli az önkormányzatot az egyik áldozat családja

Kártérítésre megy a Terézvárosi Önkormányzattal a West-Balkán tragédiában életét vesztett egyik fiatal családja, mert felelősnek tartják a hivatal illetékeseit is – tudta meg a hvg.hu. A szervezők által túlméretezett vendégszám mellett a szórakozóhely épülete is hemzsegett a hibáktól. Korábban írtunk már a szakértők által talált problémákról, de úgy látszik ,a West-Balkánban hibát hibára halmoztak, s az előírásokat egyáltalán nem tartották be.

Lukács Andrea Kult

Tűzraktér-ügy: derült égből villámcsapás

A Terézvárosi Önkormányzat március 31-ével kipaterolja a több mint 300 alkotót tömörítő, független kulturális műhelyként működő Tűzrakteret. Vajon meg tud-e maradni Budapest kreatív szellemisége a hatóságok szigora ellenére? A Tűzraktér kulturális vezetőjét, Simor Ágnest és a Fogasház vezetőjét, Ongjerth Dánielt kérdeztük.

MTI Itthon

Nem módosítják a terézvárosi csendrendeletet

Egyelőre nem módosítja a VI. kerületi képviselő-testület a szeptember elején életbe lépett helyi csendrendeletet, pedig több civil szervezet is azt akarta elérni, hogy a csütörtöki testületi ülésen változtassák meg a szabályozást.

hvg.hu Itthon

Mégis be kell zárni a terézvárosi Broadway-n este tíz után

Ígérete ellenére bezáratta az este tíz után nyitvatartó vendéglátóhelyeket a terézvárosi jegyző. A hvg.hu-t tájékoztató ügyvéd, Róna András elmondta, mindehhez a Készenléti Rendőrség több tucat embere nyújtott segítséget a jegyzőnek, akit feljelentenek az eljárása miatt.

Vélemény

Ellenvélemény: Nem ördögtől való a terézvárosi csendrendelet

Nem kis értetlenséggel figyeljük a terézvárosi záróra-rendelet körül kialakuló vitát. Jelenleg a magyar közélet legfontosabb kérdése valószínűleg az, hogy szabad lesz‑e a novemberi zuhogó esőben, éjszaka, teraszon poharazgatni a Terézvárosban? S hogy e jogát a köz érvényesítse, kész az utcára is vonulni. Kocsmárosok és éjjeli bohémok, szent szövetségben a gonosz polgármester, s az értetlen lakosok ellen.

Csikász Brigitta Itthon

Tíz nap, amely megrendítheti Terézvárost?

Tíz napon át, szeptember 1. és 10. között betartatja az általa is felülvizsgálni kívánt „csendrendeletet” a Terézvárosi Önkormányzat jegyzője, a két héttel ezelőtt létrejött megállapodás ellenére. A csendrendeletről szóló szabályozás felfüggesztéséről ugyanis csak szeptember 10-én dönt a képviselő-testület – tudta meg a hvg.hu –, miközben a jogszabály már szeptember 1-jén hatályba lép. A lakók elkezdték a vendéglátóhelyek tulajdonosainak megkeresését.

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Idén is elmarad a Glastonbury

Idén is elmarad a Glastonbury

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Marabu Féknyúz: Szeretem, aki szófogadó

Marabu Féknyúz: Szeretem, aki szófogadó

A címlapról ajánljuk