MTI/hvg.hu Kult

Készen áll mozizni egy egész éjszakán át?

Premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket az idei Artmozik éjszakáján, május 11-én késő délutántól másnap hajnalig öt fővárosi moziban.

hvg.hu Kult

Új mozi nyílik októberben Budapesten

Az Örökmozgó helyén október elsején nyílik az Art+ Cinema. A nagyterem ezentúl Lugosi Béla nevét viseli majd, a vetítések, filmklubok mellett téka is helyet kap az új koncepciójú moziban.

MTI Kult

Az artfilmeseket nyugtatja az Emmi

Rövidesen kiírja az artfilmek terjesztésének támogatási pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a pályázaton a nyilvántartásba vett artmozik és artfilmforgalmazók indulhatnak.

MTI Itthon

12 milliónyi támogatásra pályázhatnak az artmozik

Szeptember 30-ig nyújthatják be az artmozihálózat digitális fejlesztésére igényeiket a települési önkormányzatok, a támogatás összege nem haladhatja meg fejlesztésenként a 12,5 millió forintot.

MTI Kult

100 milliót kapnak fejlesztésre az artmozik

Akárcsak az idén, jövőre is 100 millió forint támogatást kaphatnak a kormányzattól az artmozik elavult technikai berendezéseik fejlesztéséhez, ez az összeg évente mintegy 10 filmszínház korszerűsítését teszi lehetővé - mondta el L. Simon László kultúráért felelős államtitkár pénteken Szolnokon a Tisza moziban, ahol egy digitális vetítőberendezést adott át jelképesen az üzemeltetőnek.

MTI/Népszava Kult

Nem gyorssegély kéne a művészmoziknak

Nem egyszeri gyorssegélyre, hanem kiszámítható támogatási rendszerre lenne szüksége az artmozi hálózatnak - írja keddi számában a Népszava.

MTI Kult

200 milliót kapnak az artmozik

Csaknem 200 millió forintot fordít 2012-ben az artmozik támogatására a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amelynek idei bevételei várhatóan jelentősen meghaladják a tervezett összeget.

MTI Kult

Fejenként 12 millióra pályázhatnak a művészmozik

Százmillió forintos keretösszegből pályázhatnak digitális fejlesztésekre fordítható vissza nem térítendő támogatásra a művészmozik - tájékoztatta kedden az MTI-t a kulturális tárca.

hvg.hu Élet+Stílus

Megmentené a Kinót egy másik budapesti mozi

Szolidaritásként felajánlja egy heti bevételét a budapesti Kino mozinak a Cirko-Gejzír, amely közleményében arra buzdította a többi artmozit és kulturális intézményt, hogy csatlakozzon a kezdeményezéséhez. A Kino működtetői ma közölték, hogy nyolc napot kaptak tartozásaik kifizetésére.

hvg.hu Kult

Bezárhat a Kino és a Tabán mozi

Nyolc napot kapott a Kino és a Tabán mozi a Budapest Film Zrt-től hétfőn, hogy rendezze bérleti díj tartozását - közölték a mozit működtetők egy YouTube-üzenetben.

MTI Kult

Menekülési útvonal az artmoziknak

A művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Filmalap sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók "kritikus helyzetének" átmeneti rendezésére.


A címlapról ajánljuk