hvg.hu Gazdaság

Sunyi megoldásnak látnak a devizahitelesek minden segítséget

Olyannyira kiveszett a magyar lakosságból a bizalom a bankok iránt, hogy sokszor még az egyértelmű segítségről szóló levelekre sem válaszolnak. A régióban a magyar bankok szenvedték el a legnagyobb veszteségeket, és ez azért is rossz, mivel ha a bankoknak nem megy, akkor azt mindenki megérzi. Gyuris Dániel interjút adott az Origónak.

MTI Gazdaság

Megszavazta a parlament Matolcsy csomagját

A bankadó fenntartásáról, a tranzakciós illeték növeléséről, valamint a nyugdíjjárulék-plafon eltörléséről is döntött az Országgyűlés hétfőn, amikor a jövő évi adóváltoztatásokkal együtt elfogadta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmúlt hetekben bejelentett több költségvetési kiigazító intézkedését.

hvg.hu Gazdaság

"Továbbra is folytatódnak a kiszámíthatatlan megszorítások"

A Nomura feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzője szerint Magyarországon továbbra is folytatódnak a kiszámíthatatlan megszorítások. Peter Attard Montalto szerint az IMF-tárgyalások teljesen céltalanok, mivel addig nem lesz megállapodás, amíg a piacok "fel nem robbannak".

hvg.hu Gazdaság

Banki számladíjak jövőre: hárítják-e az állami sarcot?

Nagy kérdés, hogy milyen számladíjakra lehet számítani jövőre. Kalkulációk azt mutatják, hogy a díjemelések esetenként meghökkentően magasak lesznek, pedig számítások szerint az új adóterhekből jókora adagot magukra vállaltak a bankok.

hvg.hu Gazdaság

Itt van Orbán harmadik megszorítása

A kormány döntött a harmadik költségvetési kiigazító csomagról és véglegesítette az új adórendszert. A korábbi átmeneti adónemeket kivezeti az adózásból, a bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken, és kivezeti a különadókat, de a társasági adó három kulcsossá válik: 10 százalékos kedvezményes, 19 százalékos általános és 50 százalékos speciális kulcsot vezet be.

hvg.hu Gazdaság

Brüsszel megfúrhatja a választási osztogatást

A büntetést elkerülhetjük, de a túlzottdeficit-eljárásból nem kerülünk ki - így összegezhető az elemzők véleménye arról, hogy Brüsszel szerint jövőre a magyar költségvetési hiány megfelel az uniós kritériumnak, de 2014-ben ismét fölé lőhet a kormány. A bizottság továbbra is a kabineten tartja majd a szemét, és a választások évében sem csúszhat meg a büdzsé.

MTI Gazdaság

Fekter: "nem helyénvaló Magyarországot ostorozni"

Megvédte a magyar kormánynak a bankadó fenntartására, illetve a pénzügyi tranzakciós illeték kulcsának megduplázásra vonatkozó döntését Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter egy pénteki befektetői fórumon Bécsben.

Nagy Gergő Gazdaság

Marad a bankadó? Isten hozott, gazdasági vegetálás!

A nemzetgazdasági miniszter által szerdán bejelentett megszorító intézkedések között kiemelt helyen szerepel az, hogy a bankadót nem felezik meg, vagyis jövő évben is 144 milliárdot kell a pénzintézeteknek a költségvetésbe befizetnük. A kormány már sokadszorra nem egyeztet a bankszektor szereplőivel az őket érintő lépésekről, egyes vélemények szerint míg a bankok igyekeznek "kiülni" a mostani helyzetet, vagyis megvárni a különadók kifutását, addig a kormány gátlástalanul visszaél a helyzettel.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Matolcsy megígérte: 2014-ben tényleg megfelezik a bankadót

Matolcsy György bécsi csütörtöki megbeszélésén jelezte, hogy a magyar kormány szándékában áll 2014-ben megfelezni a pénzügyi szolgáltatókra kivetett különadót, a bankadót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtóosztálya.

MTI Itthon

Rogán: sose gondoltuk a bankadó kivezetését

Rogán Antal szerint sose gondolták, hogy teljesen kivezetik a bankadót, ezt a magyar adórendszer részének tartják, csak az adó csökkentését tervezték - a Fidesz frakcióvezetője erről a TV2 csütörtök reggeli műsorában beszélt. Ezzel szemben Matolcsy György májusban azt mondta: "a kormány úgy döntött, valóban kivezeti a bankadót és a krízisadókat", Orbán Viktor pedig júniusban nyilatkozott úgy, hogy "a tervezettnél korábban kivezethetik a magyarországi bankadót".

MTI Gazdaság

Raiffeisen: "övön aluli ütés" volt a kormány döntése

A Raiffeisen Bank International bankháznak nincs szándékában elhagyni a magyar piacot, annak ellenére sem, hogy a magyar kormány, visszavonva korábbi döntését, nem felezi meg 2013-ban a bankok különadóját - mondta a magyarországi Raiffeisen Bank osztrák anyabankjának vezérigazgatója, Herbert Stepic csütörtökön.

MTI Itthon

Rogán kiosztotta a bankokat

Rogán Antal szerint egyoldalú szerződésmódosításban a bankoknak is komoly gyakorlata van, csak ezt korábban az emberek hátrányára tették - a Fidesz frakcióvezetője ezt a szerdán bejelentett kiigazítás bankokat érintő terheivel kapcsolatban mondta az M1 Az Este című műsorában.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy visszavonulót fújt Unortodoxiába

A kormány új, pótlólagos csomagja visszatérés a korábbi gyakorlathoz, miután ismét csak egyes szektorokat és cégeket sújtó adók kerültek a kalapba. Matolcsyék egy újabb adófajtát kreálnak, a helyi iparűzési adót pedig úgy változtatják meg, hogy az könnyen elüldözhet cégeket Magyarországról.

Gomperz Tamás Nyüzsi

Tanmese a seggnyalásról

Döbbent csend. Puffffff. Így eshetett le az áll a Bankszövetség elnöki irodájában.

hvg.hu Gazdaság

Megdöbbentette a bankokat az újabb Matolcsy-csomag

Megdöbbent a Magyar Bankszövetség a Matolcsy György által szerdán bejelentett újabb egyenlegjavító intézkedések miatt, amellyel a kormány a szövetség szerint megszegi a korábban aláírt megállapodásokat.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Óriási bukásnak tűnik a bankadó

A végtörlesztés a pénzintézetek adójából leírható veszteségeivel magyarázzák, hogy a tervezett bevételnek csak a fele folyik be a bankadóból az államkasszába – írja a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy is Orbán elleni államcsínyről ír

A közgazdaságtanból ismert Pareto-elvvel magyarázza Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, hogy az elmúlt két év kormányzati döntéseivel már megalapozták az elkövetkező húsz év sikerének felét. Matolcsy szerint bár két csatát már megnyertünk, még kettő vár ránk.

hvg.hu Gazdaság

Brüsszel elkaszálhatja Matolcsy egyik csodafegyverét

Elkaszálhatja a tranzakciós adót az Alkotmánybíróság, de még inkább Brüsszel. A hétfőn elfogadott törvény ugyanis több ponton sérti az alaptörvényt és az uniós jogot. Különösen az MNB-adóval lehet gond.

1
4 5 6 7 8
16
Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Felgyújtottak egy embert Bangladesben az iszlám szent könyveinek megsértése miatt

Felgyújtottak egy embert Bangladesben az iszlám szent könyveinek megsértése miatt

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Meglepően sok előrendelés érkezett a Huawei Mate 40 telefon 850 ezres Porsche-kiadására

Meglepően sok előrendelés érkezett a Huawei Mate 40 telefon 850 ezres Porsche-kiadására

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

A címlapról ajánljuk