#bankbetét

hvg.hu Gazdaság

Több ezermilliárd forintunk hever parlagon

Zuhannak a bankok betéti kamatai, mégis a lakosság áprilisban a legfrissebb jegybanki jelentés szerint százmilliárdnál magasabb összeget helyezett el betétként a bankoknál. Több ezermilliárd forintot még betétben sem tartunk.

hvg.hu Gazdaság

Sokan vágják a fát a magyar gazdaság alatt

Állampapírba és értékpapírba vándorol a magyarok pénze. No, meg készpénzbe. A bankbetétek állományának csökkenése viszont egyáltalán nem jó hír az egész gazdaság állapota szempontjából, az állampapírok kiszorító hatással bírnak, ráadásul pénzt szívnak el a bankrendszerből, ami így a jelek szerint kevésbé tud a hitelezésre fókuszálni. A jegybank ingyenhitele sem tudta eddig bedurrantani a hitelezést. A bankrendszer így a magyar gazdaság növekedését sem tudja megtámogatni.

hvg.hu Gazdaság

Bankbetétje van? Ha több pénzt akar, cserélje le erre!

Bár az MNB alapkamat-csökkentései a befektetési alapok számára is nehezíti a magas hozamok elérését, nem csalódtak, akik a betét helyett alapot választottak: az idei évben a forintban jegyzett alapok közel 60 százaléka magasabb hozamot ért el, mint egy jó kamatot kínáló bankbetét. A Bankmonitor megnézte, melyek voltak a legjobb alapok, mi bizonyult jó befektetésnek?

MTI Világ

Mégsem korlátozták a készpénzfelvételt a Krímen

Cáfolta a Krím miniszterelnöke, hogy csütörtök déltől befagyasztották volna a pénzbetéteket és 300 hrivnyában korlátozták a pénzfelvételt az oroszbarát hatóságok. Korábban több ukrán hírportál a betétek befagyasztásáról és a pénzfelvétel korlátozásáról írt.

MTI Gazdaság

Újra nőni kezdtek a görögországi bankbetétek

Görögországban csekély mértékben ugyan, de emelkedtek a vállalatok és a háztartások bankbetétei novemberben. A görög központi bank pénteken közzétett jelentése szerint a betétállomány októberhez képest 660 millió euróval 161,04 milliárd euróra nőtt, öt hónap csökkenés után először jegyeztek fel emelkedést.

hvg.hu Gazdaság

Elszipkázhatják a bankbetétek egy részét

A bankbetétek egy részét is elvehetik a jövőben az Európai Unióban, ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az adófizetők pénzéből csak a hitelezők követeléseinek lefaragása után lehet majd tőkét juttatni a banknak.

MTI Gazdaság

Tovább zsugorodtak a bankbetétek Görögországban

Görögországban csekély mértékben ugyan, de tovább csökkentek a vállalatok és a háztartások bankoknál elhelyezett betétei szeptemberben. A görög központi bank pénteken közzétett jelentése szerint a betétállomány augusztushoz képest 0,5 százalékkal 161,35 milliárd euróra zsugorodott, a negyedik egymást követő hónapban csökkent.

hvg.hu Gazdaság

"Én Cipruson maradok"

Nyugalom honol Cipruson, elmaradt a várt bankpánik. Bár sorok kígyóznak a bankfiókok előtt, az emberek jelentős része nem készpénzt akar kivenni, hanem egyéb banki ügyeit, utalásait szeretné elintézni. Egy helyi magyar szerint Cipruson nem fognak törni-zúzni az emberek, az oroszok kivonulása rémhír, ő pedig továbbra is a szigetországban marad.

hvg.hu Gazdaság

Cipruson már a párnahuzatba pakolnák a készpénzt – percről percre

Csütörtök délben másfél hét után kinyitottak a ciprusi bankok. A hatalmas roham elmaradt, bár sokan igyekeznek pénzhet jutni a bankokban, de az ügyfelek türelmesen várnak sorukra, a bankfiókoktól pár méterre pedig nyugodtan frappézgatnak a ciprusiak. Eközben megugrott a széfek iránti igény Cipruson, az emberek bespájzolnának készpénzből, amit viszont valahol tárolni kell. Percről percre.

Nagy Gergő Gazdaság

Így indul meg az elszegényedés útján egy ország

Csütörtökön kinyitnak a ciprusi bankok, ezt már szinte biztosan ki lehet jelenteni. Roham várható, minden bizonnyal sokan akarnak majd pénzükhöz jutni a tőkekorlátozások ellenére, így megerősített rendőri jelenléttel készülnek a hatóságok a bankok környékén. Eközben az orosz nagybetétesek már pénzük visszaperlésén gondolkodnak, Cipruson egymást érik a tüntetések, egyes kutatók pedig harminc százalékos munkanélküliséget vizionálnak. Cipruson nagyon sok mindenkinek sokkal nehezebb lesz ezentúl.

hvg.hu Gazdaság

Tényleg meglépik: a nagybetétek védtelenek

Egy készülőben lévő uniós jogszabálytervezet értelmében a jövőben lehetségessé válhat, hogy a 100 ezer euró feletti, nem biztosított bankbetétek részt vegyenek a hitelezői veszteségmegosztásban egy bank szanálása esetén. Az Európai Bizottság belső piacért és szolgáltatásokért felelős biztos szóvivője szerint a 100 ezer euró alatti, biztosított betétek viszont nem kerülnek bele ebbe a körbe.

MTI Gazdaság

Ciprus: 25 százalékos adót is kivetnének a nagy betétekre

A ciprusi kormány közel került ahhoz, hogy megállapodjon a nemzetközi hitelezők "trojkájával" a bankbetétek egyszeri megadóztatásának ügyében, amely az ország pénzügyi összeomlását elhárítani hivatott program kulcseleme - közölte szombaton Mihalisz Szarrisz pénzügyminiszter.

hvg.hu Gazdaság

Cipruson a készpénz az úr

Súlyos következményekkel jár a ciprusi bankzár, a készpénz a gazdaság egyre több szegmensében veszi át az elektronikus utalások, bankkártyás fizetések szerepét. Az uniós szigetországban minden bizonnyal nem egy vállalkozás fog tönkremenni amiatt, hogy jelenleg nem tudnak termékeket importálni, mivel a behozni kívánt áruk árát a banki szolgáltatások korlátozása miatt nem tudják a külföldi partnereiknek kifizetni.

hvg.hu Gazdaság

Pezsgőt bonthatnak az oroszok Ciprus miatt

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Moszkvában egy találkozón az iPadjére pillantva kijelentette, hogy Ciprus most már biztosan nem terheli meg egyszeri illetékkel a bankbetéteket. A bejelentést, melyet a kormányfő az orosz gyáriparosok szövetségének találkozóján tett, taps és üdvrivalgás fogadta.

hvg.hu Gazdaság

Európa gyakorlatilag megzsarolta Ciprust

Az Európai Központi Bank tulajdonképpen megzsarolta Ciprust: az eurózóna központi bankja hétfőig biztosít forrásokat a ciprusi bankoknak, ezután elzárja a pénzcsapokat, ha addig nem születik semmilyen megegyezés az EU-IMF mentőcsomagról. Amit az euróövezeti pénzügyminiszterek nem tudtak napokon keresztül elérni, azt az EKB egy óra alatt megoldja?

hvg.hu Gazdaság

Helyes a ciprusi bankbetétek megadóztatása

Veszélyes döntést hozott kedd este a ciprusi parlament, amikor elutasította a bankbetétek után illetékfizetést. A tét igen nagy, a ciprusi bankrendszer teljes összeomlását kell megakadályozni, és azt, hogy az ország kikerüljön az euróövezetből.

Tallián Miklós Nyüzsi

Hazudni Ciprusról

A kormányközeli és egyéb alulinformált véleményformálók, akik végigkussolták a magánnyugdíjpénzek lenyúlását és elköltését, most hirtelen aggódni kezdtek az egyéni megtakarítások miatt, és kettős mércét emlegetnek. A helyzetről viszont most sincs lövésük se.

1 2 3 4
Ottalvós Erzsébet-táborok is lesznek idén

Ottalvós Erzsébet-táborok is lesznek idén

Találtak 167 telefonos alkalmazást, amelyekkel pénzt csaltak ki az emberekből

Találtak 167 telefonos alkalmazást, amelyekkel pénzt csaltak ki az emberekből

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

Utcát neveznének el Törőcsik Mariról Velemben

Utcát neveznének el Törőcsik Mariról Velemben

Összeomlott a Darwin-boltív

Összeomlott a Darwin-boltív

Heti 55 óra munka felett jelentősen megnő a stroke esélye a WHO szerint

Heti 55 óra munka felett jelentősen megnő a stroke esélye a WHO szerint

Mától sűrűbben járnak a vonatok a Balatonra

Mától sűrűbben járnak a vonatok a Balatonra

A Sinopharm vakcinájával oltottak igazolását is elfogadja Ausztria

A Sinopharm vakcinájával oltottak igazolását is elfogadja Ausztria

A címlapról ajánljuk