#blogajánló

Sörök, amelyeket nők főztek
 

Sörök, amelyeket nők főztek

Manapság a reklámokban a sörözéstől kifejezetten elijesztik a nőket, azt sugallva, hogy ez csak férfimunka, különösen meccsnézés idején. Bezzeg eleink a babiloniaktól a germánokig nagy becsben tartották a nők és a serital spirituális kapcsolatát.

hvg.hu hvg.hu

Milyen egy disznóvágás?
 

Milyen egy disznóvágás?

Véres. De ha nem vagyunk vegák, álságosak se legyünk. Ha este megesszük az orjalevest, a toros káposztát meg a májas hurkát, akkor ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, mi történhetett reggel.

hvg.hu hvg.hu

Mennyi magyar terméket veszünk?
 

Mennyi magyar terméket veszünk?

Egyre több forrásból halljuk, hogy bevásárláskor keressük a magyar termékeket. Persze, sokaknak nincs választásuk, azt veszik le a szupermarketek polcairól, amit a legkedvezőbb áron kínálnak, s ez többnyire import termék.

hvg.hu hvg.hu

Mit kezdjünk a medvehagymával?
 

Mit kezdjünk a medvehagymával?

A medvehagyma igazi csemege az izgalmas salátaféléket kedvelőknek. Illata és íze a fokhagymára emlékeztet, de annál sokkal lágyabb. Tavaszi tisztítókúrákban is sikeresen alkalmazható.

hvg.hu hvg.hu




Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!
 

Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!

Egy fillérünkbe sem kerül, s ott vagyunk Bray-ben, a Kövér Kacsában (Fat Duck), amely évek óta egyike a világ kevés számú három Michelin-csillagos éttermének.

hvg.hu hvg.hu

Retró a konyhában
 

Retró a konyhában

Nagy divat az ételek újrafogalmazása. Minden, magára kicsit is adó szakács azon dolgozik, hogy valami szokatlannal lepje meg vendégeit. De vannak, akik más úton járnak.

hvg.hu hvg.hu



Az utolsó nap Saigonban
 

Az utolsó nap Saigonban

"Valahogy a rothadó zöldség, a romlott hús és a napok óta nem ürített kuka sajátságos, semmihez sem hasonlítható...

travelline.hu travelline.hu