szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több forrásból halljuk, hogy bevásárláskor keressük a magyar termékeket. Persze, sokaknak nincs választásuk, azt veszik le a szupermarketek polcairól, amit a legkedvezőbb áron kínálnak, s ez többnyire import termék.

Az Infographics blog bejegyzésében egy video-infografika segítségével követhetjük nyomon, hogyan esett vissza az elmúlt években a nálunk is megtermelhető áruk előállítása, termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Gondoltuk volna, hogy a fűszerpaprikából is behozatalra szorulunk? A videó végén azért pozitív példaként a magyar borok sikertörténetéről is szó esik. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elkészült a magyar termék rendelet

A tárcánál elkészült, így heteken belül kihirdetésre kerülhet a magyar termékrendelet - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön újságíróknak Budapesten.

Terápiás láma bukkant fel az amerikai tüntetéseken, meg is lett a következménye

Terápiás láma bukkant fel az amerikai tüntetéseken, meg is lett a következménye

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét