Ezt ették a Nobel-díjasok az idén
43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.
43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.
Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.
Minden bizonnyal ez az egyik legszebb nevű desszertünk. Csak kiejtjük a szót, s már érezzük is a sülő tészta és a vanília édes illatát. Tényleg be tud aranyozni egy szürke, késő őszi napot.
Az idei könyvfesztivál záróeseményén bearanyozták Mautner Zsófi receptjeit. A Főzőiskola alapfokon című kötete az olvasók, a közönség szavazatai alapján Aranykönyv díjas lett. Így az ő lisztmentes csokoládé tortájával aranyoztuk be május első vasárnapját, vagyis anyák napját.
Igazán tökéletes az lenne, ha ezt a krémes, gyümölcsös desszertet a Karib-tenger peremén, azon a kis szigeten szolgálná fel egy jó kiállású kalózleszármazott, amelyről elneveztetett: Barbados. Mindenesetre alkalmas rá, hogy megajándékozzuk egy kis édes kalanddal a nőket.
Jól neveltek nyelnek egyet, és megtartják a véleményüket. Mások felháborodottan tiltakoznak „nem vagyok én madár ” felkiáltással, és már szórnák is az etetőbe. Pedig az elfeledett, tökéletes gabonát, a kölest érdemes újra felfedezni. Megannyi csodás élettani hatása mellett sokféleképpen elkészíthető, olcsó és még szépít is.
Cukorbetegség, gluténérzékenység, laktózintolerancia, tojásallergia, még sorolhatnánk a ma már szinte népbetegségnek számító ételallergiákat. Varga Gábor cukrász legújabb, harmadik könyvével bebizonyítja, hogy a reform is tud jó ízű lenni, és senkinek sem kell lemondania az édes falatokról. Egy jótékonysági eseményen beszélgettünk vele, ahol az új könyv és az egészségtudatos táplálkozás fontossága mellett kislányáról, Lucáról is szólt, és arról, felnőtt fejjel is jó diáknak lenni.
A somlói galuska az a desszert, ami a legtöbb hazai étterem, bisztró, cukrászda kínálatában szerepel, számos változata és még több félreértelmezése létezik. A csokis piskótás, krémes, tejszínhabos édesség nagyon sokak nagy kedvence. De hogyan is készül, és mitől somlói? Íme a desszert története és az eredeti recept házi használatra.
Csütörtökön délután nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, amelynek idei vendégpárlata a Karib-térség legnépszerűbb itala, a rum.
Van már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában?
Tökéletes a tésztája. Tökéletes a tortakrém. Tökéletes randisüti. Szexepil. Afrodiziákum. Részletes recept időzítéssel, fotókkal, lépésről lépésre.
A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.
Az aprócska makaron a múlt század elején Párizsból indult világhódító útjára, és népszerűsége máig töretlen. Az utóbbi években nálunk is divatos lett: magára valamit adó cukrásznak illik előállni a saját makaronjaival. De egyre többen próbálkoznak otthon is a „szendvics sütivel”. Íme, egy lelkes és kitartó hívő makaron-története. Az újabb hosszú hétvégén mi is próbálkozhatunk.