Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#desszert

hvg.hu Gasztro

Séfek üzenik: ne várjunk éjfélig

A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről pallérozott pezsgőfanoknak nem a szilveszter, hanem Champagne jut elsőként eszébe. Másodikként pedig, hogy már nem kell odáig menni, idehaza is van választék. Miben más a tradicionális pezsgő, mihez kínálják a séfek, és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Ezt ették a Nobel-díjasok az idén

43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.

hvg.hu Gasztro

Tortamesék az ország legnagyobb desszertasztalán

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes aranygaluska - recept

Minden bizonnyal ez az egyik legszebb nevű desszertünk. Csak kiejtjük a szót, s már érezzük is a sülő tészta és a vanília édes illatát. Tényleg be tud aranyozni egy szürke, késő őszi napot.

-gy- Élet+Stílus

Aranykönyves csokitorta

Az idei könyvfesztivál záróeseményén bearanyozták Mautner Zsófi receptjeit. A Főzőiskola alapfokon című kötete az olvasók, a közönség szavazatai alapján Aranykönyv díjas lett. Így az ő lisztmentes csokoládé tortájával aranyoztuk be május első vasárnapját, vagyis anyák napját.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes nőnapi desszert a szakállasok szigetéről – recept

Igazán tökéletes az lenne, ha ezt a krémes, gyümölcsös desszertet a Karib-tenger peremén, azon a kis szigeten szolgálná fel egy jó kiállású kalózleszármazott, amelyről elneveztetett: Barbados. Mindenesetre alkalmas rá, hogy megajándékozzuk egy kis édes kalanddal a nőket.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Mire jó a köles? – recept

Jól neveltek nyelnek egyet, és megtartják a véleményüket. Mások felháborodottan tiltakoznak „nem vagyok én madár ” felkiáltással, és már szórnák is az etetőbe. Pedig az elfeledett, tökéletes gabonát, a kölest érdemes újra felfedezni. Megannyi csodás élettani hatása mellett sokféleképpen elkészíthető, olcsó és még szépít is.

Szauer Judit Gasztro

" Nekünk, ha valami pocsék, az tényleg pocsék" - interjú Varga Gábor cukrásszal

Cukorbetegség, gluténérzékenység, laktózintolerancia, tojásallergia, még sorolhatnánk a ma már szinte népbetegségnek számító ételallergiákat. Varga Gábor cukrász legújabb, harmadik könyvével bebizonyítja, hogy a reform is tud jó ízű lenni, és senkinek sem kell lemondania az édes falatokról. Egy jótékonysági eseményen beszélgettünk vele, ahol az új könyv és az egészségtudatos táplálkozás fontossága mellett kislányáról, Lucáról is szólt, és arról, felnőtt fejjel is jó diáknak lenni.

SzJ Élet+Stílus

A tökéletes somlói – eredeti recept

A somlói galuska az a desszert, ami a legtöbb hazai étterem, bisztró, cukrászda kínálatában szerepel, számos változata és még több félreértelmezése létezik. A csokis piskótás, krémes, tejszínhabos édesség nagyon sokak nagy kedvence. De hogyan is készül, és mitől somlói? Íme a desszert története és az eredeti recept házi használatra.

Sz. J. Gasztro

Szexi magyar séfek a kifutón

Rendhagyó divatbemutató tanúi lehettünk a minap. A kifutón ugyanis fiatal modell lányok helyett neves magyar séfek domborítottak és rebegtették pillájukat a reflektorfényben, hogy bemutassák a Kézműves Desszert manufaktúra őszi-téli kollekciójának legújabb darabjait.

hvg.hu Gasztro

Rumkert a várudvarban

Csütörtökön délután nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, amelynek idei vendégpárlata a Karib-térség legnépszerűbb itala, a rum.

hvg.hu Gasztro

Édes kísértés dízájnosan

Az eredetileg dízájn vásárnak indult WAMP-hoz folyamatosan csatlakoztak az elmúlt években gasztroblogerek, különféle finomságokat készítő kézművesek. Mígnem új kategória született: a WAMP Spájz. E hét szombatján Közösségi Asztalt terítenek a budapesti Erzsébet téren, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy édes kísértésbe vigyenek.

hvg.hu Gasztro

A pálinkát enni is lehet

Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legjobb hazai párlatok zamata köszön vissza október 3. és 6. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.

Haulitus Anikó Gasztro

Mire jó a muffin sütőforma? - recept

Van már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában?

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes parfék házilag - recept

Forró nyári, perzselő napokon igen jólesik egy kis hűsítő, jégbe dermedt desszert. S nem kell érte egyetlen cukrászdában sem sorban állni, a fagyos édesség, a parfé otthon is könnyedén elkészíthető számos ízvariációban.

Haller Dóra - Varga Csaba Gasztro

Csillagos csokoládék a garázsból

Kávépörkölőből lett a kakaóbab pirító, mustármag aprítóból a kakaóbab daráló, a mosogató vasúti csomagtartóból reinkarnálódott, lámpák harmincas évekbeli katonai hajóról. Párizs központjában, egy átalakított, régi Citroën garázsban nyílt meg a világ egyik legnagyobb séfjének, Alain Ducasse-nak a csokoládé manufaktúrája.

M.L. Gasztro

Holtbiztos vigasz hidegben: csokoládéhab

Ha elegünk van a hólapátolásból, ne a nyuszit szidjuk, inkább termeljünk magunknak egy kis boldogsághormont. Erre momentán a napsütés helyett, mely köztudomásúan képes beindítani az endorfintermelésünket, leginkább a csokoládé alkalmas.

Tóth Sándor Élet+Stílus

100 éves a Napóleon torta – eredeti recepttel

A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.

Tamási Katalin Élet+Stílus

A tökéletes makaron titkai - egy amatőr feljegyzései

Az aprócska makaron a múlt század elején Párizsból indult világhódító útjára, és népszerűsége máig töretlen. Az utóbbi években nálunk is divatos lett: magára valamit adó cukrásznak illik előállni a saját makaronjaival. De egyre többen próbálkoznak otthon is a „szendvics sütivel”. Íme, egy lelkes és kitartó hívő makaron-története. Az újabb hosszú hétvégén mi is próbálkozhatunk.

1 2 3 4 5
„Az én értékrendemmel ez már nem fér össze” – lemondott bírói tisztségéről a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának tanácselnöke

„Az én értékrendemmel ez már nem fér össze” – lemondott bírói tisztségéről a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának tanácselnöke

Keresik ezt a két férfit, mert Budán összevertek két másikat egy szórakozóhelyen

Keresik ezt a két férfit, mert Budán összevertek két másikat egy szórakozóhelyen

Tiborcz érdekeltségébe került a Posta Biztosítók

Tiborcz érdekeltségébe került a Posta Biztosítók

Fél évvel meghosszabbított kamatstop: akár közel 20 százalékot is spórolhatunk

Fél évvel meghosszabbított kamatstop: akár közel 20 százalékot is spórolhatunk

Több helyen lehet hózápor délután

Több helyen lehet hózápor délután

Hatalmas ukrán zászlót vetítettek ki Putyin látogatásakor Kazahsztánban

Hatalmas ukrán zászlót vetítettek ki Putyin látogatásakor Kazahsztánban

A Bagossy Brothers frontembere videóban kampányol az RMDSZ-nek

A Bagossy Brothers frontembere videóban kampányol az RMDSZ-nek

Magyar Péter megpróbált bejutni a bicskei gyermekotthonba, de szócsatába keveredett a helyszínre siető államtitkárral

Magyar Péter megpróbált bejutni a bicskei gyermekotthonba, de szócsatába keveredett a helyszínre siető államtitkárral

A pénzügyi tudatosságnak nincs alsó korhatára

A pénzügyi tudatosságnak nincs alsó korhatára

A címlapról ajánljuk