Az igazi ínyenc az orrát is kényezteti
Fekete ribizli, körte, tonkabab, praliné – egy különleges desszert hozzávalói. Vagy mégsem?
Fekete ribizli, körte, tonkabab, praliné – egy különleges desszert hozzávalói. Vagy mégsem?
Bonbon, aminek az íze szétpattan a szánkban. Málna, egres, homoktövis és kapor, de újra, még mindig: Túró Rudi.
Nagyon jót akarunk tenni életünk egyetlenével?
A stockholmi Philip Karlberg édesszájú művész, ami az új, "33 RPM" projektjén is látszik.
Mit is mondhatnánk erre, talán azt, hogy már megint valami, amit bárcsak mi találtunk volna ki?
Egyik kedvenc helyünkön, a Villa Bagatelle-ben őszi süteménykollekcióval várják a vendégeket, melyet a hagyományoknak...
Van úgy, hogy az embernek elege van a tömény édességekből, de valamivel mégis birizgálná az ízlelőbimbóit. Meg a népekét is, akik körülötte vannak, és igenis elvárnak valami desszertet a vasárnapi ebéd után. Ilyenkor jöhet az édes, mégis kicsit savanykás kanalazni való.
A Sugar dizájncukrászatban valamit nagyon jól tudnak, ha ilyen szinten képesek hatalmukba keríteni az emberi agy...
A legkönnyebb megoldás egy vacsora végén desszertet és kávét rendelni az étteremben, de ha tudjuk, hogy van olyan hely a városban, ahol a legjobbat kapjuk ezekből, akkor nem érdemes várni egy kicsit?
Ez a tulajdonsága elegendő is ahhoz, hogy a belőle készült desszertek édesszájúak körében predesztinálva legyenek a...
Budapesten cukrászdát találni nem túl nagy kihívás.
A világ legegyszerűbb receptjeit bemutató sorozatunk most egy népszerű desszerttel folytatódik. Manapság már szinte mindenki porból készíti a pudingot, házi recept alig lelhető fel. Mi azonban ismerünk egy tényleg nagyon könnyen elkészíthető variációt, amit meg is osztunk olvasóinkkal.
Articsóka és olíva, sajt és dohány. Mi kerülhet még a desszertes tányérra?
Nem csoda, hogy a piskóta az egyik legkedveltebb sütemény, hiszen számtalan variációja van a napközis kockától a rafinált tekercsekig. Az alaptészta felhasználását, ízesítésének lehetőségeit csak a fantáziánk határolhatja. Feltéve, ha ismerünk pár egyszerű tippet, trükköt, fortélyt, hogy a piskótánk tökéletesen sikerüljön.
Nem új összeállítás, amit most ajánlunk, de még mindig rá tudunk csodálkozni, ezért úgy gondoltuk, érdemes megosztani.
Tejberizst készíteni nem nagy kihívás, kevés a buktató, bár kicsit hosszadalmas, hiszen a rizst pépessé kell főzni.
Még el sem fogyott a karácsonyi bejgli, és máris újabb indokot találhatunk, hogy ismét begyújtsuk a sütőnket.
Hatalmas tepsi bejglik pihennek a kamrában, előkerülnek a vendégváró tálak, bonbonokkal puszedlivel és szaloncukorral...
A történelem során az eltérő tájakon más és más szokások alakultak ki a karácsonyi készülődés illetve a nagy ünneplés kapcsán. A különböző konyhák édességeit mutatjuk most be, és egy különleges receptet is, amely valódi egzotikum lehet az ünnepi asztalon.
A köznyelvben pelmenyi, valójában pelnyany, azaz a fülkenyér hihetetlen népszerűségre tett szert nálunk az utóbbi időben. Mindenki úgy hiszi, az orosz konyhából pottyant a fazekunkba, de ez csak fél igazság.