hvg.hu Plázs

Ne féljünk az újraélesztéstől, gyermekünk élete a tét!

Minden szülő legnagyobb rémálma, hogy kisgyermekét olyan baleset vagy váratlanul jelentkező betegség éri, amely miatt leáll a légzése és a szívmozgása. Ám ha mégis megtörténik a baj, tudnunk kell cselekedni. A gyakorlati tudás mindennél többet jelent, az időben megkezdett újraélesztéssel ugyanis megsokszorozható a túlélés esélye – állítják a szakemberek.

Autó

Mi kell a mentőládába?

Az elsősegély doboz gyakran évekig hever érintetlenül a pótkeréktartóban vagy a csomagtartó mélyén. A KRESZ értelmében ez a harminchét részes doboz minden autó kötelező kelléke. A puszta megléte mellett azonban rendszeresen ellenőrizni kell a tartalmát is. Gyakran előfordulhat, hogy némelyik tartozékának már lejárt a szavatossága, vagy a doboz tartalma már nem felel meg az aktuális szabványnak.

automenedzser.hu Autó

Mi kell az elsősegélydobozba?

Az elsősegély doboz gyakran évekig hever érintetlenül a pótkeréktartóban vagy a csomagtartó mélyén.

life-style.hu Plázs

Hogyan kerüljük el a villámcsapást? Mit tegyünk, ha belénk csapott? - videók

A villámcsapás – az esetek több mint felénél -, a futókat, kocogókat, sportolókat, a vízen tartózkodókat, a horgászokat, a szabadban dolgozókat éri. A felsorolásból tehát kitűnik – bár az emberek harmadát munkavégzés során érheti villám -, hogy nem csak az ácsoknak, vagy a tetőfedőknek fontos tudni, hogy mi a teendő, ha utolér minket a vihar.

hvg.hu Napi merítés

Ölhet a popcorn, ha nincs segítség

Igen, a popcorn akár halálos is lehet, de szerencsére lehet tenni ellene. Erre hívja fel a figyelmet az angliai St. James Kórház egy reklám segítségével - olvasható az Adrenalin blogon.

hvg.hu Itthon

Napi 400 sérült és beteg a Szigeten

Amikor 65 ezer ember szórakozik egyszerre, elkerülhetetlen, hogy megsérüljön valaki. A Sziget orvosai nem unatkoznak, folyamatosan érkeznek hozzájuk a páciensek.

1 2

A címlapról ajánljuk