Trump-barát üdítőt dob piacra a Coca-Cola
Lesz nádcukros kóla az Egyesült Államokban is, de ettől még a kukoricasziruptól sem válnak meg.
Lesz nádcukros kóla az Egyesült Államokban is, de ettől még a kukoricasziruptól sem válnak meg.
A Coloradói Egyetem tudósai szerint a gyömölcscukor, azaz a fruktóz túlzott fogyasztása éhségérzetet vált ki az emberből, ami miatt zsírban és szénhidrátban gazdag ételeket akarunk fogyasztani. Mindez elhízáshoz, és az azzal együttjáró társbetegségekhez vezethet.
Tipikus gyerekbetegségből vált egyre több felnőttet érintő problémává a fruktózfelszívódási zavar, amelynek lényege, hogy a szervezetünk nem tudja feldolgozni a gyümölcscukrot. A kellemetlen tünetek hátterében a megváltozott étkezési szokásaink és az átalakuló élelmiszeripar áll. A jó hír: ez a zavar visszafordítható.
A fruktóz vagy gyümölcscukor fogyasztása túlevést eredményezhet - állítják kutatók az amerikaiak étrendjét uraló cukorféleségnek ezt a hatását vizsgáló első tanulmányban.
Vajon a cukorevés egyenlő azzal, hogy elbutulunk? Egy friss tanulmány most azt állítja, hogy az édes élet kikezdheti a memóriánkat.
Néhány héttel ezelőtt Gary Taubes tudományos újságíró, a Why We Get Fat (Miért hízunk el?) című könyv szerzője a New York Times magazinban megjelentetett cikkében azt a kérdést vette górcső alá, hogy a cukor és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup lehet-e az oka az olyan krónikus betegségeknek, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás és a rák.