MTI Itthon

Gyerekek kaptak szén-monoxid-mérgezést Szobon

Négy embert, köztük három gyermeket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy szobi családi házból péntek kora reggel – közölték a katasztrófavédelemtől.

MTI Világ

Menekítik a gyerekeket több kelet-ukrajnai településről

Az ukrán fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője szerint összesen hét ukrán katona halt meg és 24 sebesült meg 24 óra alatt a szakadárokkal vívott harcokban az ország keleti részén. Több településről biztonságosabb helyre viszik a gyerekeket.

MTI Világ

Iskolát lőttek Szíriában, legalább 11 gyerek meghalt

A Damaszkuszban található iskolába három aknagránát csapódott be. A támadásról készült videofelvételeken öt diák véres holtteste látszik, de a halálos áldozatok száma ennél magasabb, legalább tizenegy lehet.

hvg.hu Plázs

Így szerettetheti meg az olvasást gyermekével

Hogyan nevelhetünk könyvmolyokat a digitális korban? Ezt a kérdést tette fel egy amerikai újságíró könyvében, melyben saját gyermeknevelési tapasztalatait vetette papírra. Segíthet-e a rapszövegek és a hangoskönyvek hallgatása, és szabad-e a szülőnek beleszólni a gyerek ízlésébe? A szakértő válaszol.

hvg.hu Gazdaság

Ha nem végzi el a gyerek a házimunkát, ugrik a zsebpénz

A hvg.hu olvasóinak jelentős része ad zsebpénzt gyerekének, a legtöbben kisebb összegeket adnak, sokan ugyanakkor már elvárják, hogy emellett is vállaljon diákmunkát a gyerek. A legtöbben valamilyen szinten beleszólnak abba, hogy mire is költi gyerekük a zsebpénzt, ám van olyan tudatos válaszadó is, aki "büntetésként" a gyerek babakötvényes számlájára utalja a pénzt, ha az nem segít be a házimunkába.

hvg.hu Gazdaság

Tényleg ki kell tömni a gyereket zsebpénzzel?

Sok gyerek számára a zsebpénz jelenti az első lépcsőt a pénzügyi tudatosság felé: egy csoki a büfében, vagy inkább egy játék? Vannak rendkívül tudatos szülők, akik már az árrés játékos bevezetését is elkezdték, de vannak olyanok is, akik kevésbé rendszerezik a zsebpénz kiosztását, az elkényeztetés pedig nem biztos, hogy javít a helyzeten.

Iliás Katalin Nagyítás

Magukat és a focit fotózták a brazil nyomornegyedben lakó gyerekek – Nagyítás-fotógaléria

Brazíliában a mindennapi élet szerves része a foci, ami persze nem is csoda egy olyan országban, ahol Pelé és más legendás játékosok példája áll a fiatalság előtt. Az AFP hírügynökség fotósa, Christophe Simon azzal a feladattal érkezett Rió de Janeiróba, hogy a világbajnokság előtt javítsa egy kicsit munkájával a városról kialakult képet, azonban minden alkalommal, amikor fotózni indult azon kapta magát, hogy körbeveszik a munkája iránt érdeklődő gyerekek. Simon végül úgy gondolta, az Isten városa nevű nyomornegyedben lakó gyerekek saját maguk mutathatják be a focihoz való szenvedélyes viszonyukat. Kamerát adott a projektben részt vevő, 10-15 év közötti gyerekeknek, akikkel négy hónapon keresztül, majdnem minden hétvégén járta a várost. Nem volt könnyű dolga, hiszen reggel a gyerekekért kellett mennie, este pedig haza kellett vinni őket, ám közben megismerte a gyerekek különleges látásmódját, és bepillantást nyerhetett a favelák titkos életébe is.

hvg.hu Vállalkozás

Így veszik rá, hogy megbolonduljon a gabonapehelyért

Egy kutatás szerint nem véletlenül vannak emberek, illetve állatok a cukros gabonapelyhek dobozán: a személyek és állatok szemkontaktust keresnek a termék célvásárlójával. A felnőttek például megbízhatóbbnak tartják azt a terméket, melyen az azon szereplő illető egyenesen rájuk néz.

MTI Világ

"A gyerekeket és terhes nőket mesterlövészek lövik le"

A gyerekeket érinti a leghátrányosabban a szíriai háború: ebben az évben mintegy 5,5 millióra emelkedett azok száma, akik életüket, végtagjukat, szüleiket vagy otthonukat vesztették el a konfliktus miatt – olvasható az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) kedden közzétett jelentésében.

MTI Világ

Sok ezer gyerek hal meg Szíriában és nem a bombáktól

Mintegy kétszázezren, közük gyermekek ezrei haltak meg a rendkívül rossz egészégügyi ellátás, illetve a krónikus betegségek kezelésének elmulasztása miatt a szíriai konfliktus három évvel ezelőtti kirobbanása óta - áll a Save the Children nemzetközi nonprofit gyermekjogvédő szervezet hétfői beszámolójában.

MTI Világ

Nyolc gyerek fulladt egy folyóba Malajziában

Nyolc tizenéves gyerek fulladt egy folyóba Malajziában, közülük heten azért ugrottak a vízbe, hogy kimentsék bajba került társukat - jelentette vasárnap a helyi rendőrség.

MTI Világ

Hat kínai gyerek meghalt, amikor beszakadt alattuk a jég

Hat korcsolyázó gyerek alatt beszakadt egy folyó jege az észak-kínai Sanhszi tartománybeli Nancseng faluban, valamennyien életüket vesztették - jelentette a helyi kormányzat tájékoztatása alapján a kínai média vasárnap.

1
5 6 7 8 9
16

A címlapról ajánljuk