#húsipar


A helyi húsipar megmentéséért küzd a debreceni önkormányzat
 

A helyi húsipar megmentéséért küzd a debreceni önkormányzat

A debreceni önkormányzat szeretné megmenteni a helyi húsipart, s elkerülni, de legalábbis elodázni a húsüzem bezárását - mondta el Papp László (Fidesz), stratégiai alpolgármester az MTI-nek szerdán, miután Pajna Zoltán (Fidesz), gazdasági alpolgármesterrel Szolnokon egyeztettek a Debreceni Csoport Húsipari Kft. cégvezetőjével.

MTI MTI

GfK - Hússzövetség: a legálisan értékesített húsok fogyasztása csökken
 

GfK - Hússzövetség: a legálisan értékesített húsok fogyasztása csökken

A legális csatornákon mért belföldi húsfogyasztás évek óta csökken, ez jelentős hatással van a magyar húsipar teljesítményére, ami tavaly az előzetes becslések szerint némileg csökkent, annak ellenére, hogy az export jelentősen nőtt - állapítja meg az ágazat helyzetével foglalkozó összegzés, amelyet a GfK Hungária és a Hússzövetség közösen készített.

MTI MTI

Veszélyben a debreceni húsipar
 

Veszélyben a debreceni húsipar

A debreceni önkormányzat szeretné elérni, hogy ne zárják be a mintegy 400 dolgozót foglalkoztató helyi húsüzemet, ezért tárgyalásokat kezdeményeztek a tulajdonosokkal - közölte Papp László stratégiai alpolgármester szombaton.

MTI MTI

Elutasította az EP a húsragasztó enzim használatát
 

Elutasította az EP a húsragasztó enzim használatát

Megvétózta az Európai Parlament szerdán azt az európai bizottsági döntést, amely lehetővé tette, hogy az élelmiszeriparban adalékanyagként felhasználják a húsdarabok "összeragasztását" lehetővé tevő, trombin nevű enzimet.

MTI MTI

Csányi: a húsipar több történelmi szereplője a túlélésért küzd
 

Csányi: a húsipar több történelmi szereplője a túlélésért küzd

A magyar élelmiszeripar válságban van, csak a húsiparban, vagy már el is veszítette a harcot. Mindemellett fontos a magyar élelmiszeripar hisz őrzi azt az ízvilágot, amely évtizedeken keresztül jellemezte Magyarországot - mondta Csányi Sándor a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa Szegeden, a Coop-Rally indítására szervezett rendezvényen.

MTI MTI

A húsipari kkv-k 5-7 százalékkal növelnék belföldi részesedésüket
 

A húsipari kkv-k 5-7 százalékkal növelnék belföldi részesedésüket

A következő másfél-két évben a jelenlegi 25 százalékról mintegy 5-7 százalékkal kívánja növelni részesedését a belföldi piacon a több mint 30 kis- és közepes méretű magyar húsipari vállalkozást képviselő, Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége (Húscéh) - mondta az MTI-nek Babati Zoltán, a Húscéh elnöke.

MTI MTI






Akár tíz százalékkal is csökkenhet a húsipar termelése az idén
 

Akár tíz százalékkal is csökkenhet a húsipar termelése az idén

A csökkenő külső- és belső kereslet, valamint az élősertés árának emelkedése miatt 5-10 százalék közötti mértékben csökkenhet az idén a húsipar termelése - mondta Éder Tamás a Magyar Húsiparosok Szövetségének (MHSZ) és az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének társadalmi elnöke sajtótájékoztatón szerdán.

MTI MTI