#idős ember

hvg.hu Autó

A nap rendőre kínai és világszerte tanulhatna tőle mindenki – videó

Egy rendőr sietett egy nehezen mozgó, idős férfi segítségére a Kína Szecsuán tartományában található Mienjang városban. A két bottal járó bácsi megpróbált átkelni a zebrán egy soksávos úton, de szegény olyan lassan haladt, hogy nagyjából félúton járt még, amikor az autók zöldet kaptak.

Balla István-Czeglédi Fanni Élet+Stílus

"Más korszellemben élünk, ezt nem erőltethetjük az idős emberre"

Mit tehetünk, ha az idős szülőnk elszigetelődött, és szinte semmilyen aktivitásra nem tudjuk rábírni? Sok esetben úgy hisszük, mi jobban tudjuk, mire van szüksége. Érdemes erőltetni bizonyos döntéseket, a társasági életet, vagy akár egy költözést? Egyáltalán: hogyan kommunikáljunk az idős hozzátartozóinkkal? Szülősors sorozatunk 4. részében Pék Győző gerontopszichológust, a Debreceni Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük.

hvg.hu Világ

Átléptek a haldokló nyugdíjason, megbírságolták őket

A 83 éves férfi egy esseni bank előterében esett össze, és beütötte a fejét a padlóba. Húsz percen át hevert ott, mire valaki végre értesítette a mentőket, akik kórházba vitték, de egy héttel később belehalt a sérüléseibe.

hvg.hu Itthon

Senki sem akart segíteni az utcán összeesett férfin, ebben halhatott bele

Több mint fél órán át feküdt a járdán egy idős férfi Miskolcon, mire végre valaki mentőt hívott hozzá. Amikor megérkezett a segítség már halott volt – erről elsőként a minap.hu írt. Egy helyi férfi azt mondta az RTL Híradónak: azt hitték, részeg, azért nem hívtak mentőt.

hvg.hu Itthon

Összeverekedett Tiszacsege polgármestere egy idős gazdával

Önvédelemre hivatkozik Tiszacsege polgármestere, szerinte ezért verekedett össze egy 80 éves helyi gazdával. Az idős férfinak több bordája zúzódott és az orra is eltört. Az esetről elsőként a haon.hu számolt be. A vita egy halastó miatt alakult ki, ami először a polgármesteré volt, de a gazda nemrég megvette. Azt, hogy ki kezdte a verekedést, a rendőrség vizsgálja. Egyelőre mindkét férfi a másikat okolja – derült ki az RTL Híradó szombati tudósításából.

hvg.hu Itthon

Odacsukta a troli a 89 éves Erzsike kezét, de nem haragszik

Harag helyett inkább arra szeretné kérni a Szegedi Közlekedési Társaságot, hogy törekedjenek emberközpontúságra – így nyilatkozott a Délmagyarországnak az a 89 éves asszony, akinek nemrég odacsukta egyik kezét a troliajtó Szegeden. Erzsikének nem lett komoly baja, és a sofőrnek is azt mondta, hogy aludjon nyugodtan, amikor este felhívta, és elnézést kért tőle.

MTI Shake

Meghalt a leghosszabb életű család legidősebb tagja

Kevesebb mint három hónappal 108. életévének augusztusi betöltése előtt elhunyt a világ leghosszabb életű családja, a csaknem 150 fős szardíniai Melis-klán feje, Consolata Melis. Az idős nő még néhány hete is önellátóan élt egy házban 102 éves húgával. Nemrég azonban elesett otthonában és rövid szenvedés után a hétvégén elhunyt.

hvg.hu Instant tudomány

Hol élnek a legidősebb emberek?

Európában a németek körében az egyik legmagasabb a száz évnél idősebbek száma, melynél csak az évszázados emberek országon belüli eloszlása a meglepőbb - írja a Spiegel.

MTI Itthon

Rablókat és ATM-tolvajokat kapcsoltak le Tolnában

Többször kiraboltak és megvertek egy idős embert azok a fiatalok, akiket Tolna megyében kaptak el a rendőrök. Lekapcsolták két olyan fiatalt is, akik bankautomatákból vettek fel pénzt jogtalanul – mondták szekszárdi rendőrségi vezetők kedden újságíróknak.

MTI Tech

Mi a hosszú élet titka?

Száz, legalább 100 évet megért embert keresnek amerikai kutatók szerdán ismertetett programjukhoz, amelyben a legidősebbek teljes genetikai állományát, genomját térképezik fel.

1 2
Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

A címlapról ajánljuk