#jogvédő

hvg.hu Itthon

Helsinki Bizottság: ha ez nem uszítás, akkor semmi sem az

A Magyar Helsinki Bizottság panasszal fordul a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság határozata ellen, amely szerint nem történt bűncselekmény a tavaly cigányellenes demonstráción Devecseren, így megszüntették az ügyben indított nyomozást. A jogvédők úgy látják: történt bűncselekmény, és nemcsak nagy nyilvánosság előtti uszítás, hanem tényleges erőszak is.

MTI Világ

Ismert orosz jogvédő lépett le Oroszországból

Elhagyta Oroszországot a Golosz nevű orosz jogvédő szervezet vezetője, mert az ügynöktörvény miatt nem tudják finanszírozni tevékenységüket – adta hírül csütörtökön az orosz média.

hvg.hu/bumm.sk Világ

Gyerekpornóval vádolnak egy szlovák jogvédőt

Egy 44 éves eperjesi férfi ellen emelt vádat a rendőrség gyermekpornó és szexuális visszaélés miatt. Állítólag egy nemzetközi emberi jogvédő és rasszizmus elleni szervezet fontos posztját tölti be, ennek révén is csábított el fiatal fiúkat.

MTI Itthon

Roma jogvédők az egyenruhás bűnözés ellen

Három roma jogvédő szervezet vezetője felszólítja a kormányt és a belügyi szerveket, hogy akadályozzák meg, hogy "szélsőjobboldali szervezetek és bűnözők" a magyar települések életét felborítsák, a magyar törvényekbe ütköző uszítást valósítsanak meg.

hvg.hu Kult

Coming out: a legbalkezesebb magyar politikusok

A Balkezesek Világnapján már követelik a balkezes egeret és kormányt, de csak a fejlett nyugaton. Nálunk még az is várat magára, hogy a közszereplők vállalják hovatartozásukat. Nemzeti balkéz-galéria és interjú egy megfélemlített kisebbségivel.

MTI Világ

Kínában végezték ki tavaly a legtöbb embert

Tavaly körülbelül ötezer halálos ítéletet hajtottak végre a világon, ennek 80 százalékát Kínában - közölte pénteken Rómában a Senki meg ne ölje Káint nevű olasz jogvédő szervezet.

MTI Bűnügy

Cigányellenes feliratok Nagykanizsán: feljelentést tesznek jogvédők

Feljelentést tesz a rendőrségen a nagykanizsai, cigányokat fenyegető feliratok miatt négy emberi jogi szervezet. Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Háttér Társaság a Melegekért, valamint a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közösen tesz feljelentést – olvasható az erről szóló közleményben.

MTI Világ

Mehet Amerikába a vak kínai jogvédő

Kína beleegyezett abba, hogy Csen Kuang-cseng jogvédő aktivista soron kívüli eljárással megkapja utazási okmányait, amelyekkel az Egyesült Államokba távozhat - közölte Pekingben Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő pénteken.

MTI Világ

Egy vak jogvédő ügye okozhat feszültséget Kína és Amerika között

Az amerikai-kínai stratégiai és gazdasági párbeszéd éves konzultációit tartják Pekingben, ahová szerda reggel megérkezett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. A nemzetközi média előrejelzése szerint a tárgyalásokat némileg beárnyékolja, hogy feltételezések szerint a nemrégiben házi őrizetéből megszökött vak jogvédő kínai aktivista amerikai védelmet kapott Pekingben.

MTI Shake

Kiakadtak az orosz jogvédők a sztálinos buszokon

Orosz jogvédők szégyenletesnek nevezték pénteken, hogy Sztálin fényképével díszített buszok jelennének meg a hitleri Németország felett aratott győzelem 67. évfordulóján, május 9-én az egykori Szovjetunió nagyobb városainak utcáin.

hvg.hu Itthon

TASZ: későn lépett a kormány Gyöngyöspata ügyében

A kormány politikai megfontolás alapján nem lépett fel időben a gyöngyöspatai egyenruhás ál-rendfenntartókkal szemben, és a rendőri intézkedések is a rendőri jogalkalmazás hiányosságairól tanúskodnak – egyebek mellett ez derül ki a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet gyöngyöspatai árnyékjelentéséből.

MTI Világ

Jogvédők: 23 civilt öltek meg ma a szíriai rendfenntartók

A szíriai rendfenntartó erők nem végleges adat szerint 23 civilt öltek meg pénteken, a karhatalmisták közül pedig tizenketten haltak meg a közel-keleti országban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet.

hvg.hu Itthon

Százezreket kell fizetnie az afrikaiakat diszkrimináló sörözőnek

Megsértették a budapesti Akácfa Sörözőben három afrikai vendég egyenlő bánásmódhoz való jogát és emberi méltóságát azzal, hogy 2008 szeptemberében nem szolgálták ki őket a bőrszínük miatt – derül ki az ügyben csütörtökön kihirdetett ítéletből. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelynek alapján fejenként hatszázezer forint kártérítést kell fizetnie az üzemeltetőnek a diszkriminatív magatartás miatt – olvasható a Másság Alapítvány csütörtöki közleményében.

MTI Világ

Izraeli jogvédők náci jelképek védelmére kényszerülnek

A náci jelképek használatának tervezett betiltása különös helyzetbe hozta az izraeli jogvédő szervezeteket, akik a holokauszt áldozatait éppúgy védelmezik, mint a szólás szabadságát - adta hírül csütörtökön a The Jerusalem Post internetes kiadása.

MTI Világ

A tömegbe lőttek Szíriában a jogvédők szerint

A szíriai karhatalom csütörtökön a tüntető tömegbe lőtt Damaszkusz egyik északi elővárosában, Dumában, húsz embert megsebesítve - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet (SOHR, francia rövidítése: OSDH).

MTI Itthon

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: ORFK-reagálás a jogvédők jelentésére

Nemcsak a nyomravezetői díj példátlanul magas összegével, de a Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) belül a romákat ért támadások ügyeivel foglalkozó száz fős nyomozócsoport létrehozásával is világossá tette a rendőrség, hogy fontos ügyként kezeli a tatárgyentgyörgyi gyilkosságot, és az ehhez hasonló eseteket - írja közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön, azt követően, hogy három jogvédő szervezet árnyékjelentést készített és hozott nyilvánosságra a kettős gyilkosságról.

MTI Világ

Összevertek egy ismert jogvédőt

Moszkvában összeverték Lev Ponomarjov ismert jogvédőt, Az Emberi Jogokért nevű mozgalom vezetőjét: a 67 éves férfit kórházba vitték, és kivizsgálása után hazaengedték, de továbbra is rosszul érzi magát.

1 2
Kevés lehet az indiai vírusmutáns ellen két adag vakcina, újraoltási program indul Oroszországban

Kevés lehet az indiai vírusmutáns ellen két adag vakcina, újraoltási program indul Oroszországban

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Fényűző életet éltek a lányokat futtató szolnoki emberkereskedők

Fényűző életet éltek a lányokat futtató szolnoki emberkereskedők

Fülke: Melyik iskolába ment be valaki és győzködte a gyerekeket, hogy váljanak homoszexuálissá?

Fülke: Melyik iskolába ment be valaki és győzködte a gyerekeket, hogy váljanak homoszexuálissá?

Az UEFA 65 ezer nézőt akar az Eb-döntőn, az olasz kormányfő Rómában látná szívesen a meccset

Az UEFA 65 ezer nézőt akar az Eb-döntőn, az olasz kormányfő Rómában látná szívesen a meccset

Átnéztek több mint 20 ezer egészségügyi appot, megdöbbentő eredményre jutottak a kutatók

Átnéztek több mint 20 ezer egészségügyi appot, megdöbbentő eredményre jutottak a kutatók

Felhő a mélyben: 3D videón a Microsoft tenger alatti adatközpontja

Felhő a mélyben: 3D videón a Microsoft tenger alatti adatközpontja

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával