Tóth Sándor Élet+Stílus

A megyés püspök díjazott sörei - interjú

Spányi Antal székesfehérvári püspöknek kiváló sörízlése van, s arra is pontosan ráérzett, hol érdemes főzetni a mindennapi folyékony kenyeret. A Prépost és a Szent Imre a katalánoknál is befutott.

T.S. Élet+Stílus

A sör a mennybe megy

Tudományos kutatások eredményeire alapozva megszületett az első sör, amelyet főként repülős utazásokhoz ajánlanak.

hvg.hu Gazdaság

Mi történik itt? Alig isznak sört a magyarok

Ha az országok területét az alapján osztanák, hogy ki hány korsó sört iszik meg egy évben, akkor a csehek, a maguk 144 literes egy főre jutó fogyasztásával világuralomra törnének. A dobogó második fokára meglepő módon a sörkultúrájáról kevéssé ismert Seychelle-szigetek kerülne, míg a harmadik legnagyobb területet Németország kapná. Hazánk a harmincegyedik helyen végezne.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Fordulat a csíki sör perében – Góliát visszajött a meccsbe Dáviddal szemben

Fel kell kötnie a gatyát annak, aki egy multitól akar piacot nyerni, hiába készítették elő az Igazi Csíki Sör piacra lépését és látszólag lökték partvonalra az ügyvédek garmadájával támadó Heinekent, egy fordulat most mégis a multi javára fordíthatja a meccset. Ám a jogi csatározások közt a székely sörüzem nem maradt tétlen, múlt héten már drónnal szállított sört, a nyáron pedig új üzemet nyit.

Szabó M. István Gazdaság

Haza is lehet jönni: "itthon kell gyökeret eresztenünk"

Krisztiánnak elég volt négy hónap angliai tartózkodás, hogy egy pubot nyereségesen tudjon odakint működtetni. Azt mondja, kint erősebben, gyorsabban kell melózni, mint Magyarországon. Lengyel dolgozóival nagyon elégedett volt, egyetlen magyar beosztottja a harmadik napon lelécelt. Kényszerűségből mégis hazajött, kézműves, angol típusú sörökre alapozott sörözőt nyitott. A hely idehaza szokatlannak számít, de Krisztián elképzelése mégis beválni látszik.

K.G. Gasztro

Főzdefeszt – jubilálnak a kézműves sörök

„ Az isteni szeretet és az emberi veríték, e kettő szülte a sört e világra” – Ámen Szent Arnoldnak, a sörfőzők védőszentjének a szép gondolatért, amelynek jegyében nyílik a 10. Főzdefeszt.

Varga Szabolcs Gazdaság

Sörcsörte: Dávid nyerésre áll Góliáttal szemben

Már felbukkanásával megrángatta az oroszlán bajszát az Igazi Csíki Sör, amely a Heineken Ciuc (csíki) Prémium sörére licitált rá, erre a holland márka rögtön bírósághoz fordult. Eddig 3:1 a kis, székelyföldi sörfőzdének, de a meccs elmehet akár az Európai Bíróságig is. A kis sörgyár rafinált tulajdonosa erre is gondolhatott, amikor felerészben hollandként indította el a cégét - és így a bíróság előtt egy holland cég fog perben állni egy részben holland céggel.

hvg.hu Vállalkozás

Ők nyitnak ingyen éttermet a Duna-korzón

Kézműves söröző nyerte a Marriott pályázatát, amit azért írtak ki, hogy egy kreatív vállalkozó a hotel kontójára élettel töltse meg a Duna-korzóra nyíló, jelenleg üresen álló helyiséget.

hvg.hu Gasztro

A Főzdefeszt és Streetfood Show kínálata - kinőttek a gyerekszobából

Budán, a Műegyetem előtti Dunaparton kell keresni június 7- 9-én a Főzdefeszt híres ivó paraszt emblémáját, három év után ugyanis a Palotanegyedből helyszínt vált a kézműves sörök fesztiválja, Ugyanakkor összefog a Street Food Show-val, melyet az előző két esztendőben szintén Pesten, a Hold utcai csarnokban rendeztek. Lássuk, mivel etetnek-itatnak majd minket.

hvg.hu Gasztro

Magyar sört választottak legjobbnak az USA-ban

A miskolci Zip's Brewhouse fűszeres karácsonyi söre nyerte el a fődíjat a Kentucky államban megrendezett Alltech Commonwealth Craft Beer Cup versenyen, amelyen 30 országból ezer kézműves sör indult.

MTI Gasztro

Sörmanufaktúrát alapít a Pannonhalmi Főapátság

A Pannonhalmi Főapátság sörmanufaktúra létrehozásával kívánja bővíteni hagyományos kézműves termékeinek palettáját. Rövidesen megkezdik saját márkájú ásványvíz palackozását és forgalmazását is.

MTI Gazdaság

Csökkentené a kézműves sörök jövedéki adóját a VM

Növekszik az igény a kisüzemi kézműves sörfőzdék termékeire, ma már a fiatalok körében is divat a minőségi termékek fogyasztása – hangoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, a kisüzemi sörfőzdék konferenciájának megnyitóján.

-gy- Gasztro

Kézművesek folynak a csapból

Már senki sem vitathatja,hogy valóságos sörforradalom zajlik kis hazánkban.Egyre másra bukkannak fel a kézműves sörök, és szép lassan foglalják el a csapokat trendi bisztrókban is. De milyen forradalom az,amelynek egyetlen saját erődítménye sincs?

1 2
Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.