#kézműves sör


„Szerintem mindenki szereti a sört, csak még nem tud róla” – Ábrahám Máté sörfőzőmesterrel beszélgettük
 

„Szerintem mindenki szereti a sört, csak még nem tud róla” – Ábrahám Máté sörfőzőmesterrel beszélgettük

Gyümölcsös vagy kesernyés, áttetsző vagy ködös, könnyed vagy erőteljes: a kézműves sörök évekkel ezelőtt már a magyar sörrajongók szívét is meghódították, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy még mindig van új a nap alatt. Az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Sörfesztivált, ennek apropóján a beszélgettünk a fesztivál sörét is jegyző szakemberrel.

SPAR SPAR

„Unatkoztunk, úgyhogy megittunk negyvennyolc sört, és ez lett belőle” – Az Őrség söre igazi sikertörténet
 

„Unatkoztunk, úgyhogy megittunk negyvennyolc sört, és ez lett belőle” – Az Őrség söre igazi sikertörténet

„Csak akartunk egy jó estét a járvány alatt, amikor nem nagyon lehetett elmászkálni” – így kezdődött egy garázsban az ország talán leggyönyörűbb címkéivel rendelkező Őribird kisüzemi sörfőzde története. A két baráti házaspár kótyagos ötletéért mára négycsillagos hotelek és fine dining éttermek jelentkeztek be, és a főzde legnagyobb gondja, hogy egyelőre sehogy sem bírnak annyi sört főzni, amennyire igény lenne.



Haza is lehet jönni:
 

Haza is lehet jönni: "itthon kell gyökeret eresztenünk"

Krisztiánnak elég volt négy hónap angliai tartózkodás, hogy egy pubot nyereségesen tudjon odakint működtetni. Azt mondja, kint erősebben, gyorsabban kell melózni, mint Magyarországon. Lengyel dolgozóival nagyon elégedett volt, egyetlen magyar beosztottja a harmadik napon lelécelt. Kényszerűségből mégis hazajött, kézműves, angol típusú sörökre alapozott sörözőt nyitott. A hely idehaza szokatlannak számít, de Krisztián elképzelése mégis beválni látszik.

Szabó M. István Szabó M. István