hvg.hu Vállalkozás

Veszélybe kerülhet Sárospatak távhőellátása

A Titán Faktor Zrt. felszámolási eljárást kezdeményezett a sárospataki önkormányzat tulajdonában lévő Patakhő Kft. ellen, miután a vállalat közel 70 millió forintos tartozást nem fizetett ki a Titán Faktor Zrt. számára. A Patakhő Kft. gondoskodik többek között Sárospatak távhőszolgáltatásáról, intézményeinek energetikai, fűtés- és melegvíz-ellátásáról, így a felszámolás miatt ezen tevékenységek ellátása is veszélybe kerülhet. Veszélybe kerülhet a város távhőellátása.

hvg.hu Gazdaság

Végzetes is lehet egy lógó telefonszámla

Minden egy ártatlan telefonszámlával kezdődik. Mármint az adós magánszemélyek kálváriája, hiába fizetik ugyanis "rendesen" a nagyobb törlesztéseket, a halmozódó kisebb tartozások előbb-utóbb földre viszik őket.

Cs. B. Itthon

Elvesztette a pert az OTP, de mégis ragaszkodik a követeléséhez

Négy évvel ezelőtt jogtalannak mondta a Budaörsi Városi Bíróság az OTP azon követelését, amelyet megpróbált Kupeczki Lászlón behajtani, mivel dokumentumokkal nem tudta alátámasztani az igényét. Miután elmeszelte a bíróság, az OTP tavaly újra kísérletet tett a több millió forint megszerzésére. Eredménytelenül. Egy évi hallgatás után az OTP követeléskezelőjétől hozott a postás levelet Kupeczki Lászlónak arról, hogy a tartozása fennáll, sőt 3,3 millió forintra nőtt. Az OTP a hvg.hu tavalyi megkeresésére válaszolt, a mostanira nem.

MTI Gazdaság

Adós családokhoz csöngetnek be Veszprémben

Követeléskezelő céget bízott meg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. a kintlévőségei behajtásával; az ügyfeleknek az utolsó felszólítás átvétele után öt napjuk van a 30 napon túli adósságuk rendezésére - közölte az önkormányzat tulajdonában lévő cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.

hvg.hu Vállalkozás

Nem érdeklik a nemfizetési kockázatok a magyar cégeket

Továbbra is alig kezelik a nemfizetésből adódó üzleti kockázatokat a magyar vállalkozások másik 16 európai ország cégeinek átlagához képest, eközben – a csődtörvény módosítása ellenére – az első negyedévben 35 százalékkal több új felszámolást indítottak, mint egy évvel korábban. Aktív követelésmenedzsmentet a magyar cégek mindössze 7 százaléka alkalmaz, szemben a 35 százalékos európai átlaggal.

MTI Gazdaság

940 milliót követel a Suzukitól Esztergom

Az esztergomi önkormányzat 940 millió forintos keresetet indít a magyar Suzuki Zrt. ellen egy előszerződést követően meghiúsult telekvásárlás miatt - írja a szeretgom.hu internetes oldal, amely úgy tudja, csak a Fidesz-frakció tagjai szavaztak igennel a kérdésben.

MTI Itthon

Nem kapta meg a pénzét, a munkagépek elé állt egy alvállalkozó

Drasztikus megoldást választott 170 millió forintos vélt tartozásának behajtására az alvállalkozó a 67-es út kaposfüredi elkerülőjének építésén; a Dolomit Road Kft. ügyvezetője, Éva Ákos úgy döntött, hogy mindaddig, míg a szerinte neki járó pénzt nem kapja meg a fővállalkozó Magyar Aszfalt Kft.-től, nem engedi dolgozni a területre jelenleg felvonult cégeket - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.

MTI Itthon

Az orvosok három követelése

A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) három követelése van, de a fenyegetés nem céljuk. A szövetség elnöke szerint ugyanis semmi sem lehet olyan fenyegető, mint maga a valóság, az, hogy jelenleg húsz kórházra való orvos és nővér hiányzik Magyarországon.

MTI Világ

A UBS-től 2 milliárd dollárt követelnek a Madoff-ügy miatt

A Bernard Madoff Ponzi-csaló károsultjainak megbízottja a New York-i csődbíróságra beadott feljelentésében 2 milliárd dollárt követel a svájci UBS banktól, amiért az - szerinte - aktívan részt vett a csalásban - jelentette be szerdán a károsultak érdekeit képviselő megbízott, Irving Picard.

MTI Vállalkozás

Nőtt a ki nem egyenlített követelések száma

Az idén 15 százalékkal nőtt a követeléskezelésre átvett ügyek száma, míg a követelések értéke nem változott - mondta Harka Péter, az Atradius Collections magyarországi fióktelepének vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI Vállalkozás

Gyorsabb lesz az 1 millió alatti követelések behajtása

Gyorsabb lesz keddtől a lejárt pénztartozások behajtása, mivel azokat elektronikusan, a közjegyzők közreműködésével lehet - fizetési meghagyással - beszedni, sőt az egymillió forintnál kisebb pénztartozáshoz csak így juthat hozzá a jogosult - egyebek mellett ezt tartalmazza a tavaly júniusban elfogadott törvény.

hvg.hu Vállalkozás

A kiscégek eszközeit használják a multik

Fúziók ellenére idén stagnálás és jó néhány faktorház bezárása várható a faktoring piacon, ahol egyre több multinacionális vállalat érdeklődik a kkv-ék finanszirozási megoldásaként ismerrté vált faktorálás iránt.

hvg.hu Vállalkozás

Ötvenmilliós tartozások, lejárt számlák - mit lehet tenni?

Egyre több céget érint létében is fenyegetően, hogy tartoznak neki, kintlévőségei időben és mennyiségben is mind kiterjedtebbek A hazai cégek hatvanöt százalékának van lejárt kintlévősége, valamint egy harmadának kintlévőségeinek mértéke meghaladja az ötven millió forintot - áll a Coface Hungary legfrissebb elemzésében.

1 2
Meghalt egy motoros a 85-ös úton Enesénél

Meghalt egy motoros a 85-ös úton Enesénél

Baleset volt a Hungária körúton, egy motoros meghalt

Baleset volt a Hungária körúton, egy motoros meghalt

Szirénázó tűzoltóautó karambolozott Kispesten

Szirénázó tűzoltóautó karambolozott Kispesten

Leállhat a 3-as metró felújítása

Leállhat a 3-as metró felújítása

Először kerül címlapra transznemű modell a Sports Illustratednél

Először kerül címlapra transznemű modell a Sports Illustratednél

Szinte bejáratósan új ez az eladó 30 éves hazai Kispolszki

Szinte bejáratósan új ez az eladó 30 éves hazai Kispolszki

Baleset volt a Hungária körúton, egy motoros meghalt

Baleset volt a Hungária körúton, egy motoros meghalt

Egyszerűen kimarkolózták az értékes régészeti leleteket az Irgalmasrendi kórház bővítésekor

Egyszerűen kimarkolózták az értékes régészeti leleteket az Irgalmasrendi kórház bővítésekor

A címlapról ajánljuk