# közösségi vásárlás

Dobos Emese Gazdaság

Meglátom, megveszem – luxusmárkák nyomulnak a TikTokon és az Instán

Már szinte nem is tudunk úgy képre nézni a digitális térben, hogy ne vehetnénk meg azonnal az ábrázolt terméket. Az olyan luxusmárkák pedig, mint a Chanel, a Dior, a Gucci és a Burberry pedig Snapchaten, TikTokon és WeChaten keresztül küzdenek a fiatalabb vásárlók figyelméért – és pénzéért. Kína után Nyugaton is egyre inkább teret kap a közösségi médián keresztüli vásárlás, aminek a koronavírus egy újabb löketet adott.

hvg.hu Gazdaság

Átalakul a Bónusz Brigád

Főként személyi és stratégiai változások történtek és vannak folyamatban a Bónusz Brigádot működtető Skoopy Kft.-nél. Többek között új operatív igazgató került a közösségi vásárlással foglalkozó cég élére, de a két alapító továbbra sem megy nyugdíjba. Mindemellett új projektek is szerepelnek az elképzelések között.

Szaszkó Mariann Vállalkozás

"Főzünk dzsemet és behozhatod a komposztod is"

Egyre fontosabb a helyi, jó minőségű élelmiszer vásárlása, és egyre tudatosabb a fogyasztó is: a Szatyorbolt, mely egy baráti társaság kezdeményezéséből nőtte ki magát, a közösségi vásárlást köti össze a szemléletformálással egy újszerű vállalkozásban. Nem csak lakótelepi paradicsomtermelők és társasházi lekvárbefőzők figyelmébe!

Csörgő László Vállalkozás

Ugrottak egyet a sötétbe, és bejött nekik – interjú a Bónusz Brigád alapítóival

Egy szlovákiai magyar exújságíró és egy Amerikából hazatért forgatókönyvíró gondolt egyet, s két és fél évvel ezelőtt átírta az internetes kereskedelem és marketing hazai gyakorlatát. Mindketten 19-re húztak lapot, amikor kiléptek volt munkahelyükről, de végül összejött nekik a legnagyobb hazai közösségi vásárlói oldal. Ők a Bónusz Brigád alapítói.

hvg.hu Gazdaság

Zuhanórepülésben a kuponcégek királya, a Groupon

Megállás nélkül esik a Groupon árfolyama mióta a cég részvényeit bevezették a tőzsdére. A novemberi, börzére történt vitel óta több mint 60 százalékkal zuhant a papír értéke - írja a Portfolio.hu. Ugyanakkor már a részvénykibocsátást megelőzően sok elemző szkeptikus volt a volt a vállalat üzleti modelljével kapcsolatban és az időközben rosszul elsült Facebook elsődleges részvénykibocsátás sem javított a helyzeten.

hvg.hu Vállalkozás

Utazást is árul a közösségi vásárlói oldal

A Bónusz Brigád tavaly 300 millió forintbevételre tett szert az utazási ajánlatokból, az idén ez az összeg várhatóan duplázódik. A szolgáltatáson keresztül eddig 20 ezer utazási bónuszt adtak el, amivel mintegy 40 ezren jutottak el belföldi és külföldi szálláshelyekre.

Balogh Csaba Tech

Kuponos vásárlás a neten: félreértések fél áron

A magyarországi pálya annyira kicsi, hogy nehéz rajta gólt lőni. Ez az általános bölcsesség a közösségi vásárlás területén fokozottan igaz. A tavaly 4,3 milliárd forintos piacot idén nyolc jelentős szereplő hagyta el, köztük tőkeerős cég is. Idén további bukások várhatók, de vannak biztosnak látszó túlélők.

hvg.hu Napi merítés

A bónuszos vásárlás rejtett buktatói

A kuponos oldalak kínálatában egyre többször fordul elő, hogy az akciós szolgáltatáshoz a valóságban "fapados" kiszolgálás párosul, vagy a további ráfizetést igénylő szolgáltatást takar a kedvezmény. A pénzkérdés blog összegyűjtötte, miről érdemes vásárlás előtt tájékozódni.

hvg.hu Vállalkozás

Megnyílt a Bónusz Brigád üzlete

A közösségi vásárló oldal március elsején megnyitott a Brigád Boltját közösségi találkozóhelyként, ügyfélszolgálati pontként és egyben értékesítési helyként is használhatnak a brigadisták.

hvg.hu Gazdaság

Tőzsdére lépett a legnagyobb kuponos cég

Új technológiai részvény debütál ma az amerikai tőzsdén, ma indul a kereskedés a közösségi vásárlási szolgáltatásokat kínáló Groupon részvényeivel - írja a Portfolio.

hvg.hu Tech

Összefogott a Facebook és az eBay – még több pénzt költhetünk

Partneri megállapodást kötött a világ legnagyobb közösségi oldala és az eBay. Lehet, hogy gigantikus webáruházzá alakul a Facebook? Óvatosabb elemzők szerint a „szeretem” gombot kiváltó „megveszem”, „akarom”, „már megvan”, „ajánlom” gomb nem feltétlenül hoz forradalmi változást.

hvg.hu Tech

A Google megvette a Groupon német klónját

A DailyDeal.de, a piacvezető Groupon bónuszos-kuponos oldal német változata a Google kezébe került. A napi ajánlatokat kínáló oldal mintegy 150-200 millió dollárért cserélt gazdát.

hvg.hu Tech

Nőtt a Groupon forgalma és a piaci részesedése is

A bónuszos-kuponos napi ajánlatok piacvezetője a júliusihoz képest 13 százalékkal nagyobb forgalmat könyvelhet el augusztusban. A bevétele 106 millióról 120,7 millió dollárra nőtt, és két százalékkal lett magasabb a piaci részesedése.

hvg.hu Hálózat

Közösségi vásárlás: külföldön már lecsengett

Letűnhetnek a kuponos-bónuszos napi ajánlatokat kínáló cégek arany napjai: itthon nemrég kezdett virágozni az Amerikából átvett e-kereskedelmi rendszer, de az USA-ban már két nagy piaci szereplő is visszavonulót fújt.

MTI Vállalkozás

Kuponbiznisz: az év végére száz szereplős lehet a hazai piac

Becslések szerint napjainkban mintegy hatvan cég működtet internetes közösségi vásárlási oldalt, számuk az év végére a százat is elérheti, és bár nincs egy éve, hogy ez a vásárlási forma Magyarországon is elindult, a GKIeNET felmérése szerint 2011 áprilisában már a 14-74 év közötti lakosság 1,5 százaléka vásárolt terméket vagy szolgáltatást ezeken az oldalakon.

1 2
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

A címlapról ajánljuk