Havi nettó egymillióért keresnek kürtőskalácssütőket egy budapesti karácsonyi vásáron
Az angol nyelvtudás sem feltétel, csak „előny”.
Az angol nyelvtudás sem feltétel, csak „előny”.
A boglári Bundi sós kürtőskalácsa nyerte el a címet, a legjobb bisztróétel a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája lett.
A Szent István-bazilika előtti vásár dobogós lett egy internetes szavazáson.
Megkérdeztünk néhány Amerikában dolgozó magyar vállalkozót és a konzulátus gazdasági attaséját, érdemes-e kürtőskalácsos és lángosos food truckot vagy kis ételbárt üzemeltetni a tengerentúlon.
A streetfood divatba jöttével egy étteremhez képest minimális befektetéssel és szaktudással indítható gasztrovállalkozás gyakorlatilag akárhol, és ez sok külföldön megélhetést kereső magyart is megihletett. A kürtőskalácsbiznisszel például többüknek is sikerült egzisztenciát teremteniük, hol könnyebben, hol szinte vért izzadva.
Két fiatal egy kürtőskalácsos pavilonba tört be, keresik őket a rendőrök.
Budapesten ilyentájt lassan minden sarkon karácsonyi vásárokba botlunk, amelyek azonban korántsem árasztanak adventi hangulatot. Bejártunk jó néhányat, alább kiderül a véleményünk mindegyikről.
Tovább gyűrűzik a vita az édességről, most épp Erdélyben szólaltak fel a román mezőgazdasági miniszter ötlete ellen.
Tavasszal kérelmet nyújtunk be az EU-nak, hogy a népszerű édességet nyilvánítsák ún. hagyományos különleges termékké, mégpedig székely-magyar termékké. Közben a románok is szeretnék levédetni a kürtőskalácsot mint hagyományos román terméket.
Fogadjunk, sok férfi álma, hogy neje őnagysága felszólítsa, a lehető legrövidebb idő alatt igyon meg pár doboz sört, mert szükség lenne a konyhában a göngyölegre.