szerző:
hvg.hu

A Szent István-bazilika előtti vásár dobogós lett egy internetes szavazáson.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
A cikksorozat támogatója a Samsung

Ha nem lehettek ott, legyetek együtt! A Galaxy összeköt. Ismerd meg ünnepi okostelefon, táblagép és viselhető kiegészítő kínálatunkat!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Megszavaztatta látogatóit az European Best Destinations weboldal arról, melyik szerintük a kontinens legjobb, legszebb karácsonyi vására. A végeredmény igazán hízelgő Budapestre nézve, a Szent István téri forgatag ugyanis a második helyen végzett a tallinni mögött 200 ezer leadott voks alapján.

Az észt főváros vására igazán gyerekbarát: a Mikulás a kunyhójában várja a kicsiket, akik egy dalért vagy versért cserébe finomságot kapnak, de körhintázhatnak is, ha épp úgy tartja kedvük. A felnőttek kézművesek portékái között válogathatnak, és hagyományos karácsonyi finomságokat fogyaszthatnak.

A dobogó második helyén végzett budapesti vásárba a weboldal szerint elsősorban az ott kapható, ajándéknak is beillő tárgyak és az ízletes magyar és nemzetközi fogások miatt érdemes betérni. Külön kiemelik a flódnit és a kürtőskalácsot, az ínycsiklandó burgereket és halételeket.

A listán a harmadik a strasbourgi vásár lett, amely Európa legrégebbjei közé tartozik, amelyet az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított óvárosban rendeztek be.

A legjobb tízbe befért még a bécsi, az erfurti, a poznani, a brüsszeli, az aacheni, a prágai és a kolozsvári vásár is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Szél Bernadett megkérdezte Orbánt, miért ment el a diktatúrát pártoló brazil elnök beiktatására

Szél Bernadett megkérdezte Orbánt, miért ment el a diktatúrát pártoló brazil elnök beiktatására

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Nemi erőszak vádja miatt letartóztatták Chris Brownt

Nemi erőszak vádja miatt letartóztatták Chris Brownt

Közel 1,5 milliárdért hirdet idén az MNB

Közel 1,5 milliárdért hirdet idén az MNB