#karfiol

Megfejtették a karfiol különös formájának titkát
 

Megfejtették a karfiol különös formájának titkát

Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek virágok. Ehelyett szárakká változnak, amelyek sikertelenül próbálnak virágot hozni.

MTI MTI




Ezt ették a Nobel-díjasok az idén
 

Ezt ették a Nobel-díjasok az idén

43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.

hvg.hu/turizmus.com hvg.hu/turizmus.com

Ez a 10 szag uralja a konyhát
 

Ez a 10 szag uralja a konyhát

A főzéshez-sütéshez sok olyan hozzávalót használunk fel, aminek enyhén szólva: intenzív illata van. Ennek ellenére imádjuk a belőlük készült ételeket.

hvg.hu hvg.hu